arojouni Koetan pysyä Suomea koskettavissa ajankohtaisissa asioissa, ympäristöön, talouteen ja turvallisuuteen liittyen.

USA:n suhtautuminen ilmastonmuutokseen - denialistit vastustajan leirissä

  • Ilmastonmuutos
    Ilmastonmuutos
  • Who’s The Denier Now?  Read more at: https://www.nationalreview.com/magazine/2017-04-30-2050/climate-change-science-ignored
    Who’s The Denier Now? Read more at: https://www.nationalreview.com/magazine/2017-04-30-2050/climate-change-science-ignored
  • T. J. Kirkpatrick/Bloomberg via Getty Images
    T. J. Kirkpatrick/Bloomberg via Getty Images

Hiilidioksidista johtuvaa ilmastonmuutosta on nyt kyseenalaistettu korkeimmalta taholta USA:n ympäristönsuojelun organisaatiosta (EPA). ”Ilmastonapokalyptismi sivuuttaa tieteen”

Scott Pruitt during his confirmation hearing to lead the Environmental Protection Agency, January 18, 2017 https://www.nationalreview.com/magazine/2017-04-30-2050/climate-change-science-ignored

 

”The man in charge of this is the new EPA Administrator Scott Pruitt, who up to now has been cautious about saying anything that would express his skepticism that global warming is being caused by human emissions of carbon dioxide.

Except that now he’s done it. In a CNBC interview, the host asked, “Do you believe that it’s been proven that CO2 is the primary control knob for climate?” Pruitt answered: “No, I think that measuring with precision human activity on the climate is something very challenging to do, and there’s tremendous disagreement about the degree of impact. So no, I would not agree that it’s a primary contributor to the global warming that we see. But we don’t know that yet. We need to continue the debate and continue the review and the analysis.”

http://tracinskiletter.com/2017/03/12/scott-pruitt-is-absolutely-right-about-carbon-dioxide/

 

”EPA:n uusi vastuuhenkilö on hallintovirkamies Scott Pruitt, joka on tähän asti ollut varovainen sanomisissaan, ettei ilmaisi epäilyänsä, että ilmaston lämpeneminen johtuu hiilidioksidipäästöistä.

Paitsi että nyt hän on tehnyt sen. CNBC-haastattelussa isäntä kysyi: "Luuletko, että on osoitettu, että hiilidioksidi on ilmaston ensisijainen säätöventtiili?" Pruitt vastasi: "Ei, luulen, että ihmisen toiminnan vaikutuksen tarkka mittaaminen ja vaikutus ilmastoon on erittäin haastava tehtävä, ja vaikutuksen asteesta on olemassa valtava erimielisyys. Joten ei, en olisi samaa mieltä siitä, että se on ensisijainen tekijä ilmaston lämpenemiselle, jota näemme. Mutta emme tiedä vielä sitä. Meidän on jatkettava keskustelua ja jatkettava tarkastelua ja analyysiä."

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Näin luonnonsuojelijat tuhoavat luontoa. Olipa kerran hiilidioksidia sitovia turvesoita Kalajoella ja Alavieskassa.

http://tripodienaika.blogspot.fi/2017/04/wind-powe...

Käyttäjän KH kuva
Kalevi Härkönen

Kyllä, Trump on nimittänyt EPAn johtoon skeptikon.
Kuvasi 1 käppyrä ei kuvaa globaalia ilmastoa vaikka kuvatekstisi niin vihjaakin.
Blogisi sanoma on ... ?

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Ei kuvaa globaalia ilmastonmuutosta kaikilta osin, paljolti on jo kuitenkin osoitettu Grönlannin jääkairauksista saatujen tietojen olevan yhteneviä toisaalta maapallolta saatujen lämpötilojen muutosten kanssa.

Nykyinen hallinto on avoin tieteen ja tutkimuksen suhteen toisin kuin edeltäjänsä, jonka mukaan mitään tutkimusta ei enää tarvittu.

Käyttäjän KH kuva
Kalevi Härkönen

Ei vaan se on vain yksi mittasarja. Lisäksi siinäkin on virhe, 'current'-viiva ei kuvaa nykyistä lämpötilaa vaan vuotta 1855.

https://www.skepticalscience.com/10000-years-warme...

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro Vastaus kommenttiin #4

"Richard Alley - apparently confirm to skeptical science in was 1855 ? I'm not being rehetorical, just interested in why you have concluded it's wrong."

Käyttäjän Luakso kuva
Anton Laakso

"Nykyinen hallinto on avoin tieteen ja tutkimuksen suhteen toisin kuin edeltäjänsä, jonka mukaan mitään tutkimusta ei enää tarvittu."

Nykyinen hallinto ei taida juuri pahemmin välittää tieteestä ja tutkimuksesta. Ja tämän takiahan se on sinne valittu.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro Vastaus kommenttiin #6

Ei kai se näin ole, aiemmin politiikka ohjasi tieteellistä tutkimusta ja syntyi tarkoitushakuisia tuloksia. Tutkijoiden työtä ohjasi poliitikoilta saatu raha, ja esim. ilmastomalleja on kehitelty ja neuvoteltu erilaisiin bisneksiin sopivaksi. Maailmanlopun ennustuksilla on kiristetty vaikka mihin bisnekseen sopivia raportteja, esim. tuulivoimarakentaminen on tarkoitushakuisella ilmaston lämpenemisen hillinnän estämiseksi tehty bisnes.

Nykyinen hallinto erottaa politiikan pois tieteen tekemisestä, ja niin se pitää olla.

Käyttäjän Luakso kuva
Anton Laakso Vastaus kommenttiin #7

"Nykyinen hallinto erottaa politiikan pois tieteen tekemisestä, ja niin se pitää olla."
Sitten nykyisen poliittisen hallinnon ei olisi syytä ottaa tieteellisiin asioihin kantaa, vaan antaa tieteen ja tutkimuksen puhua puolestaan.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro Vastaus kommenttiin #6

On siinä huolenaiheita, nykyinen hallinto on kuitenkin ottamassa tieteellisen lähestymistavan ympäristökysymyksiin! http://www.sciencemag.org/news/2017/04/boffins-and... Kts. videosta, http://video.foxnews.com/v/5407674853001/?#sp=show... Princeton professor criticizes 'March for Science' protests
Apr. 22, 2017 - 2:49 - Physicist William Happer shares his views on climate change research

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset