arojouni Koetan pysyä Suomea koskettavissa ajankohtaisissa asioissa, ympäristöön, talouteen ja turvallisuuteen liittyen.

Hiilihydraatteja ja sähköä hiilidioksidista!

  • Kuva 1, kourallisessa maata on enemmän organismeja kuin maapallolla on ihmisiä
    Kuva 1, kourallisessa maata on enemmän organismeja kuin maapallolla on ihmisiä
  • Kuva 2, voima -kenno voisi olla hyvä keino vähentää ilmakehän hiilidioksidia
    Kuva 2, voima -kenno voisi olla hyvä keino vähentää ilmakehän hiilidioksidia

Hiilidioksidia voi hyvällä syyllä pitää elämänkaasuna. Yhdessä veden ja auringonvalon kanssa se saa kasvit yhteyttämään, josta puolestaan eläinkunta on täysin riippuvainen. ”Hiilidioksidi päätyy maan hiileksi vihreiden kasvien fotosynteesin kautta. Yhteyttämisessä tuotetaan kasvibiomassaa ja samalla happea ilmakehää.” http://maatilanpellervo.fi/2016/08/04/maapera-hyva-hiilivarasto/

 

”Hyvin voiva juuristo on kasvun perusta. Se ottaa ravinteita syvältäkin, parantaa maan rakennetta ja lopulta jää maahan lisäten maan hiilivarastoja.”

 

”Neljän promillen lisäys riittäisi

Ranska teki Pariisin ilmastokokouksessa aloitteen, että maaperän hiilivarastoja lisättäisiin vuosittain neljä promillea eli 0,4 prosenttia globaalisti. Se on noin viisi miljardia tonnia hiiltä. Tämä lisäys voisi sitoa hiilidioksidipäästöistämme kaiken, mikä ilmakehään nykyään jää.” http://yle.fi/uutiset/maapera_on_iso_arvoitus__pelastaako_se_ilmastonmuutokselta_vai_aiheuttaako_lisaa_ongelmia/8953789

 

”Kourallisessa maata on enemmän organismeja kuin maapallolla on ihmisiä. Nämä organismit sekä sitovat että hajottavat kasvien maaperään syöttämää hiiltä.”

 

”Kyseessä on positiivinen oravanpyörä: mitä paremmassa kunnossa maa on, sitä enemmän siellä on eliöstöä ja sitä tehokkaammin ravinnekierto toimii. Kasvukunto edelleen paranee.” Kuva1

 

Tiedemiehet ovat nyt pohtineet sitä miten kymmenestä hiili -yksiköstä saadaan satona 6 yksikköä, kun lehdet ja korsi ottavat 2 yksikköä ja maaperään jää 2 yksikköä. Kestävämpi vaihtoehto olisi kartuttaa maaperän hiilivarantoa 6 hiili -yksiköllä, jolloin korteen jää 2 yksikköä ja satoon 2 yksikköä. Mutta jälkimmäisessä vaihtoehdossa ihmiskunta nälkiintyisi. On kuitenkin keksitty mahdollisuus ottaa satona 6 hiili -yksikköä, jättää korteen 2 hiiltä ja maaperään 6 hiiltä. ”Ever since people began pushing seeds into the dirt, we’ve been eating away the carbon from our topsoil. Now we’re finally developing the knowledge necessary to pump that carbon back into the ground. We have a proof of concept and Sanderman has taken the next logical step: He’s working on creating the tools farmers need to put this knowledge into practice. It’s one more link in the chain humans are forging to hold back the worst ravages of climate change.”

 

”Scientists have developed an oxygen-assisted aluminum/carbon dioxide power cell that uses electrochemical reactions to both sequester the carbon dioxide and produce electricity.”

 

Hiilihydraatteja ja sähköä hiilidioksidista! Kuva 2

 

https://www.sciencedaily.com/releases/2016/08/160804171642.htm

 

Voima -kenno voisi olla hyvä keino vähentää ilmakehän hiilidioksidia.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Vihreästä ideologiasta putosi pohja pois. Mikä nyt on seuraava pahis jota markkinoidaan ilmastonmuutoksen lämpenemisen hillintään.

Tuulivoimaloiden haitat jäi paikalliseksi ongelmaksi, eikä se enää kiinnosta Helsingin herroja.

Aamulla oli -8 astetta pakkasta ja lunta maassa Porin korkeudella. Vihreiden vaalivoitto tuotti heti tulosta, ilmaston lämpeneminen pysähtyi.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Länsi-Suomen ympäristötoimittaja oli siirtynyt konkreettisiin asioihin, saastuttamiseen, mikromuoviin meressä, rengaskumin ja katupölyn ongelmat jne.

Tälläkin toimittajalla on ne vakituiset mantransa, joditabletit, aina sille päälle sattuessaan keskiaukeaman jutuillaan.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Vihreiden ideologia on erikoisen hyvä muuntautumaan, kun maailman suurkaupungit eivät huuhtoutuneetkaan mereen ilmastonmuutoksen takia, ei se haitta ole enää agendalla, siirrytään seuraavaan uhkaan. Uhkan torjuntaan pitää jokaisen antaa osa omaisuudesta saastumisen torjuntaan.

Tuulivoimaloiden loppusijoitukseen sopivaa paikkaa ei vielä ole saatu, ja siihen tarvitaan valtion tukea ja rahoitus.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro Vastaus kommenttiin #3

Joo, näin se on. Tieto lisää tuskaa sanotaan myös.

No kun osoittautui, että liito-oravia oli kyllä joka puolella, mutta yöeläimiä kun ovat, ei niistä oltu tiedetty paljoakaan.

No unohdettiin liito-oravat.

Saastuttaminen on aina maanomistajan vastuulla, tuulivoimalatkin.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro Vastaus kommenttiin #4

Pirjon blogin käännös saksankielisestä jutusta, joka avaa tuulivoimaloiden purkua ja kierrätystä. Mutta tietysti kaikki voidaan kiistää ja kun laittaa laput silmille ja pään pensaaseen, niin sillä siitä selviää Suomessa. Sellaista se on, kun usko on vahva ja faktat eivät häiritse.

http://pipa01.blogspot.fi/2017/04/tuulivoima-lasku...

Hiukan menee hiilidioksidi aiheesta ohi mutta bisneksenä osuu kohdalle. Ympäristöministeriö teetti oppaan tuulivoimalan rakentajille, faktat jäi sivuun eikä lepakkojen kuolemista barotraumaan käsitelty, vain törmäys saattaisi tappaa. Infraääntä ei käsitellä äänet mitataan A-painotuksella..

"Tuulivoimarakentamisen ulkomelutason ohjearvot määritetään A-taajuuspainotettuna keskiäänitasona LAeq erikseen yhden vuorokauden päiväajan ja yöajan osalta. Kyse ei ole hetkellisistä enimmäisäänitasoista. Kunkin vuorokauden päiväajan 15 tunnin (klo 7–22) keskimääräisen ulkomelutason (LAeq) on tarkoitus pysyä annetun päiväajan ohjearvon mukaisena. Vastaavasti kunkin vuorokauden yöajan osalta 9 tunnin (klo 22–7) keskimääräisen ulkomelutason (LAeq) on tarkoitus pysyä annetun yöajan ohjearvon mukaisena."

https://julkaisut.valtioneuvosto.fi/bitstream/hand...

Tästä saa sen käsityksen että ensi vuoden alusta alkaen nykyisen kaltaista miljardien tukea tuulivoimalle jatketaan, koska se ilmastonmuutos ja CO2 uhkaavat elämää maapallolla. "Eikä vieläkään ole tarpeeksi tuulivoimaa", ja pimeässä viluttaa ja kerrostalokaksioiden töpseleistä ei saa kännyköiden akkuihin virtaa jos ei ole tuulivoimaa.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro Vastaus kommenttiin #5

Ilmeisesti infraääni vaikuttaa uneen ja verenpaineeseen, eikä sen tarvitse olla kovin voimakas. http://www.3sat.de/mediathek/?mode=play&obj=64989

”Ein Stresstrigger: Windräder belästigen nicht (nur) durch ihre Lautstärke
Es ist nicht die Lautstärke, sondern die Art des Geräusches, die Windrad-Gegner auf die Palme bringt, meint die Umweltpsychologin Prof. Gundula Hübner aus Halle.”

http://www.rki.de/DE/Content/Kommissionen/UmweltKo...

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Ei ole paljon aikaa kun höpötettiin että ilman metsiä maapallo olisi paljon kuumempi kuin metsillä, jotka siis viilentävät ilmastoa. Jutun pointti ei oikein avautunut mutta piiperöt roikkuu muutenkin aika heppoisten lankojen varassa kun ilmasto ei tee niinkuin ne vaatii.
Ylen prisma studio oli taas melkoinen aivopesupropagandaa täynnä oleva ohjelma ilman yhtäkään faktaa.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Aikaisemmin puhuttiin siitä että lehtipuut viilentävät ilmastoa, nykyään kai havupuuvaltaiset metsätkin viilentävät. http://www.helsinki.fi/henvi/societalinteraction/S...

Prisma studio näytti toisaalta hymyileviä ihmisiä ja toisaalta vakavamielisiä toimittajia. Mitä iljetyksiä näiden ihmisen on täytynyt nähdä, jotta tuollaista ohjelmaa saavat aikaiseksi.

Ihmiskuntaa voi kohdata katastrofi, ilmastonmuutos nyt ei ole sellainen mörkö, ei ainakaan hiilidioksidin takia. Saastuttaminen on sitten eri asia. https://www.google.fi/search?q=china+polluting+the...

Pekka Iiskonmaki

Viherpiipitys muuttuu kohta tuskanhuudoksi.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Niinkuin on väärin informoitu, niin kyllä se voi aiheuttaa tuskaa, pitää paikkaansa!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset