Hiilidioksidin yhteiskunnallista vaikutusta arvioitu liian kovaksi

Ilmastomallit ovat aliarvioineet aerosolien ilmastoa viilentävää vaikutusta, joten ilmastomallien näyttämä lämpötilan nousu on ollut jatkuvasti liian suuri, toisaalta on pyritty aliarvioimaan CO2:n vaikutusta maapallon lämpötilaan. http://cowles.yale.edu/sites/default/files/files/pub/d20/d2083.pdf

 

”Such efforts have been hampered by the fact that aerosol particles, which have a cooling effect on climate, have been increasing along with CO2, and are therefore “masking” some unknown proportion of CO2-induced warming to date (e.g., Andreae et al., 2005). Representing the cooling effect of aerosol particles in global climate models (GCMs) has proven notoriously challenging, and GCM estimates of aerosol cooling continue to diverge. Novel and alternative approaches that can assist in meeting this challenge are long overdue.”

 

”Tällaisia pyrkimyksiä on vaikeuttanut se, että aerosolihiukkaset, joilla on ilmastoa viilentävä vaikutus, on lisääntynyt yhdessä CO2:n kanssa, ja siksi ”peittää” jonkin tuntemattoman osuuden CO2:n aiheuttamasta lämpenemisestä tähän mennessä (esim Andreae ym., 2005). Aerosolihiukkasten viilentävää vaikutusta ilmastomallien osalta (GCMS) on osoittautunut olevan tunnetusti haastavaa esitellä, ja ilmastomallien arvioissa aerosolien viilentävästä vaikutuksesta on edelleen eroja. Uudet ja vaihtoehtoiset lähestymistavat, jotka voivat auttaa vastaamaan tähän haasteeseen ovat pahasti myöhässä.”

 

Jonkun aikaa on jo tiedetty aerosolien roolista pilvien muodostuksessa ja onkin oletettu pilvien vaikutusten olevan maapallon viimeaikaisen ilmaston lämpenemisen pysähdyksen takana.

 

Voidaan myös todeta, että CO2:n sosiaalinen kustannus on ollut kova.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu