arojouni Koetan pysyä Suomea koskettavissa ajankohtaisissa asioissa, ympäristöön, talouteen ja turvallisuuteen liittyen.

Metsien kasvatus viilentää ilmastoa

 • Colourbox
  Colourbox
 • Satelliittimittausten mukaan hiilidioksidipäästöt tulevat tropiikin alueelta
  Satelliittimittausten mukaan hiilidioksidipäästöt tulevat tropiikin alueelta
 • Grönlannin jääpeite kasvaa tällä hetkellä
  Grönlannin jääpeite kasvaa tällä hetkellä
 • Arktinen merijää on aivan viime vuosien tuntumassa
  Arktinen merijää on aivan viime vuosien tuntumassa
 • Antarktiksen merijään trendi on kasvava
  Antarktiksen merijään trendi on kasvava

Vaikka 1,5 °C lämpenemisen raja ei ole vielä lähelläkään, pitää ryhtyä torjumaan maapallon lämpenemistä nyt.

http://www.false-alarm.net/paper-5/

”The IPCC’s assessment of the relaxation of airborne carbon dioxide along such presumptive lines receives no support by the kinetic analyses presented here and in the previous study of the predictions of Scheme 1 [3]. When the temperature dependence of the water solubility of carbon dioxide is taken into account, the El Niño fluctuations of the Keeling curve and the bomb C14 data consistently indicate that temperature changes have had a most profound effect on the air level of carbon dioxide. The present results reinforce the previous conclusion [3] that the rising levels of carbon dioxide during the industrial era to approximately equal extents derive from anthropogenic emissions and thermal outgassing due to global warming.”

 

 

Nyt sitten on saatu vahvistusta metsän ilmastoa viilentävästä vaikutuksesta, kts. linkki tutkimukseen!

https://news.osu.edu/news/2017/03/28/forest-climate/

 

Aiheesta aikaisemmin julkaistuissa artikkeleissa on päädytty melkein poikkeuksetta päinvastaisiin päätelmiin. Suomessa tosin on esitetty vastaavia arvioita tämän viimeisimmän tutkimuksen kanssa, metsät sitovat hiilidioksidia ja viilentävät ilmastoa.

http://www.talouselama.fi/uutiset/metsaprofessorit-suurimman-ilmastohyodyn-tuo-talousmetsien-kaytto-6637368

 

Metsäprofessorit: "Suurimman ilmastohyödyn tuo talousmetsien käyttö"

[“This really affirms the value of forest conservation and protection policies in the fight against climate change,” Zhao said.

Until now, scientists have had an incomplete picture of how, where and when ecosystems influence climate locally. By addressing all three questions simultaneously, the researchers were able to offer new insight into how land-use decisions are shaping local climates.

The researchers created a model that combined locally collected meteorological data with data from satellites and other Earth observation systems.] https://news.osu.edu/news/2017/03/28/forest-climate/

[”Tämä todella vahvistaa metsien suojelun arvon ja suojelun merkityksen ilmastonmuutoksen torjunnassa”, Zhao sanoi.

 

Tähän asti tutkijoilla on ollut puutteellinen kuva siitä, miten, missä ja milloin ekosysteemit vaikuttavat ilmastoon paikallisesti. Puuttumalla kaikkiin kolmeen kysymykseen samaan aikaan, tutkijat pystyivät tarjoamaan uutta tietoa siitä, miten maankäyttöpäätökset muovaavat paikallista ilmastossa.

 

Tutkijat loivat mallin, jossa yhdistettiin paikallisesti kerättyjä säätietoja ja tietoja, jotka on saatu satelliiteista ja muista kaukokartoitusjärjestelmistä.]

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Vaihtoehto huuhaailmastostrategialle ja tuulivoimalle!

https://www.ted.com/talks/allan_savory_how_to_gree...

Tapani Lahnakoski: "Näinhän se menee, mutta pitää muistaa, että ilmastonmuutos ei ole aiheuttanut mitään aavikoitumista, mutta aavikoituminen on aiheuttanut ilmastonmuutosta. Ihan sama juttu kuin jääkausisyklissä. Hiilidioksidi ei ole vaikuttanut lämpötilanmuutoksiin, vaan lämpötilanmuutokset ovat lisänneet tai vähentäneet hiilidioksidia muutossuunnasta riippuen.

Pitää muistaa, että Sahara oli savannia muutama tuhat vuotta sitten, kun oli nykyistä selvästi lämpimämpää. Sama tilanne oli Arabian niemimaalla. Nyt molemmat ovat aavikkoa, mutta Sahelin alue on vihertynyt pienen lämpenemisen ja hiilidioksidin lisäyksen ansiosta. Tämän olisi hyvin voinut mainita tuossa esitelmässä.

On siellä kyllä ihmisetkin yrittäneet kasvillisuutta lisätä, ehkäpä tämä kaveri on ollut juuri siellä hommissa. Erittäin kannatettavaa toimintaa!

Miten tämä sitten sopii nykyiseen viherpolitiikkaan, kun sen mukaan kasvissyönnillä pitäisi pelastaa maapallo?"

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Luonnollinen tapa vähentää ilmakehän hiilidioksidia ei vaan kiinnosta IPCC:n organisaatiota, vaikka maaperän hiili pelastaisi ihmiset nälänhädältä. Laidunnus on yksi tapa lisätä maaperän hiiltä, lampaat ja vuohet voivat kuitenkin kuluttaa kaiken hiilen maaperästä, liiallisen laidunnuksen seurauksena. Niin on tapahtunut Lähi-idässä, Kiinassa ja Afrikassa.

http://www.nature.com/articles/srep29987

http://www.eco-business.com/news/scientists-uncove...

http://www.nature.com/articles/srep29987/tables/3

http://i4.aroq.com/3/2016-09-26-14-58-unnamed25_cr...

A new range of "smart" cellulosic yarns derived from natural and rapidly renewable resources and coloured using an ultrasonic natural plant dyed process is set to make its debut later...

New natural plant dyed eco-friendly cellulosic yarns
[A new range of "smart" cellulosic yarns derived from natural and rapidly renewable resources and coloured using an ultrasonic natural plant dyed process is set to make its debut later this week.] http://www.just-style.com/news/

http://66.media.tumblr.com/25d0079ff69946d2ac63cb1...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset