arojouni Koetan pysyä Suomea koskettavissa ajankohtaisissa asioissa, ympäristöön, talouteen ja turvallisuuteen liittyen.

Kun tutkimus uhkaa tuulivoimaa tutkimus pitää lopettaa

  •  Processnet 
    Processnet 

Ruotsissa porotutkija on tähän saakka saanut tutkia porotaloutta vapaasti, mutta nyt tuli hätäinen lopetus tutkimukselle. Kts. linkki! ”Renforskaren Anna Skarin och hennes kollegor har tidigare genomfört två liknande forskningsprojekt utan problem, men nu är det tvärstopp. Deras forskning är rena dynamiten och hotar vindkraftsutbyggnaden i Norrland.

 

– Majoriteten av forskningen visar på störningseffekter från mänskliga ingrepp i renarnas livsmiljöer. Därför var det inte förvånande när vi såg att renarna störs av vindkraftverk och undviker dem med ett avstånd på ungefär tre kilometer, berättar Anna Skarin för Process Nordic.

 
Om dessa resultat blir allmänt accepterade betyder det att åtskilliga vindkraftverk inte kan byggas av hänsyn till den samiska rennäringen.”  http://www.processnet.se/alla/vindkraftsbolagen-stoppade-larmrapport/  ”Deras forskning är rena dynamiten och hotar vindkraftsutbyggnaden i Norrland.”

Porot tutkitusti vältellevät tuulivoima-alueita, kts. linkki!

 

”Renarna undviker att beta i områden där de kan se och/eller höra vindkraftsverken och föredrar att vistas i områden där vindkraftverken är skymda.” http://pub.epsilon.slu.se/13562/

 

Tutkimuksessa ei ollut mitään vikaa ja johtopäätökset ovat oikeita, sanoo riippumaton tutkija.

 

Tuulivoimalat nähdään kansantaloudellisesti tappiollisena ja luonnolle vahingollisena. Aiheuttavat valtavaa tuhoa ihmisille ja eläimille.

 

Totuus paljastuu karmealla tavalla ruotsalaisillekin!

 

”När man vet att det saknas eller döljs mängder av fakta om stora miljökonsekvenser, ekonomi, risker och samhälls-/miljönytta är slutsatsen att intermittent vindkraft generellt sett är negativt för alla; människor, djur, miljön och samhällsnyttan. Det enda alternativet som ger både verklig miljö- och samhällsnytta är naturligtvis energieffektivisering och -besparingar. Vi i Norrland ska inte vara energikoloni åt våra grannländer för att de ska kunna stänga sina kärnkraftverk men fortsätta med sin kol- och gaskraft.

Det finns ett mycket starkt motstånd mot vindkraftsexploateringen i Norrland!! Allt fler inser att det som håller på att hända i Norrland är ren exploatering/expropriering av vår natur! Vi får ingenting av detta mer än en gigantisk naturförstörelse och enorma problem för människor och djur. Det finns en stark motståndsrörelse i hela Norrland. I flera delar av Norrland har det arrangerats protestmöten, protestmarscher, hemsidor, ett otal insändare, skrivelser, överklagningar i alla instanser och krav på moratorium (som personligen räcktes över till Stefan Löfvén) mm.” http://snurrigt.vildavastra.se/

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (18 kommenttia)

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

"Lintudirektiivi ja luontodirektiivi ovat Euroopan unionin tärkeimmät luonnonsuojelusäädökset.
Luontodirektiivi koskee luonnonvaraista eläimistöä, kasvistoa ja luontotyyppejä. Sen tavoitteena on saavuttaa ja säilyttää tiettyjen lajien ja luontotyyppien suojelun taso suotuisana.
- Säilyttää laji luontaisessa ympäristössään niin, ettei sen luontainen levinneisyysalue supistu.
- Säilyttää riittävä määrä lajin elinympäristöjä, jotta kannan säilyminen voidaan turvata myös tulevaisuudessa.

http://www.ym.fi/fi-FI/Luonto/Luonnon_monimuotoisu...

EU:n direktiivit on ohitettu tuulivoimaloiden kaavoituksessa, jotain merkkejä on kuitenkin jo ilmassa kun KHO:n tuomari valittaa ettei tieto enää ohjaa politiikkaa. Tuomari on muuttanut välillä muuttuneita mielipiteitään, ehkä asiat lähtisivät purkaantumaan Suomessa myös tätä kautta:
http://www.suomenluonto.fi/sisalto/artikkelit/ympa...

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Renar störs av vindkraft http://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasterbotten/rena...
Nocebo -teorialla ei oikein voi selittää porojen käyttäytymistä. Harmi, tämä tutkimus pitää nyt lopettaa.

Englannissa mäyrät stressaantuvat tuulivoimaloista, niiden kuuloalue on samalla taajuusaluella ihmisen kuulon kanssa. Joten kyllä tällainen tutkimus pitää myöskin kieltää. Mutta milläs me nyt hoidamme tämän tutkimuksen kieltämisen...

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Suomessa vähät välitetään EU:n direktiiveistä, Luvian ja Porin välillä on Oosinselkä n. 40 m merenpinnasta oleva harju, se on säilynyt rakentamattomana tähän asti. Siellä on metson reviirejä jne. runsas luonnonmukainen eläin ja kasvilajisto. Oosinselän molemmin puolin on asutusta ja alavaa peltomaisemaa. Ja nämä Suomen herrat päättivät sille tehdä yli 200 metrisiä tuuliturbiineja 31 kpl, leveät tiet raskaille kuormille ja 46 m leveää sähkölinjaa.. voi helvetti tätä järjen köyhyyttä. Ja kaikki tuhotyö tehdään vaan hallituksen lupaaman julkisen tuen saamiseksi. (tuki kerätään veronmaksajilta, jonka me kaikki yhdessä maksamme) Itse tuulisähkön tuotanto on haitta ja tappiollista toimintaa loppuun asti.

Entä kun tuki loppuu muutaman vuoden päästä, tämä murskattu ja tuhottu luonto jää niille sijoilleen nuolemaan haavoja josta se ei koskaan toivu. - Ja tätä joku ns. luonnonsuojeluun vihkiytynyt puolue haluaa ja toivoo.

http://www.ymparisto.fi/fi-FI/Luonto/Luontotyypit/...

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Kyllä siellä tehtiin niitä tutkimuksia, mitään ei löytynyt! Pahuksen internet, kun tutkimukset leviävät siellä, on siitä kaikenlaista haittaa, tämä pitää estää, kunnon sakoilla.

”Le ministère de la Vérité
Mathias Döpfner, CEO du groupe d’édition allemand Axel Springer, avait déclaré la semaine dernière que les plans du gouvernement allemand de mettre en place une unité spéciale visant à lutter contre la désinformation sur l’Internet, étaient dénués de sens :
«Il est complètement absurde de penser que c’est la tâche du gouvernement, au travers d’une sorte de ‘ministère de la Vérité’ de décider ce qui est vrai et ce qui ne l’est pas. Personne n’a le droit de définir ce qu’est la vérité,  le gouvernement encore moins que les autres ».” https://fr.express.live/2017/03/15/heiko-maas-amen...

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

- "Rikkoo tai uhmaa usein lakeja ja sosiaalisia normeja.
- Valehtelee ja pettää.
- Ei välitä toisten turvallisuudesta.
- Ei tunne katumusta eikä syyllisyyttä."

http://tieku.fi/ihminen/aivot/psykopaatti/nain-tun...

Sopii tuulivoimatoimijoiden luonteelle erinomaisen hyvin, rahojen ottaminen tuulivoiman valtiontakuu hinnalla on pääasia, muusta ei välitetä. Ei eläimistä, linnuista, luonnosta, eikä mistään, raha, pelkkä valtiolta saatu rahallinen tuki kiinnostaa. Bisnes on ihan mätä, sairasta touhua toisten kustannuksella, ilman mitään yhteiskunnallista hyötyä Suomessa.

"Tuki ja voitto ovat isommat kuin liikevaihto, tuki suurempi kuin kaikki kustannukset ja sähkön saa vielä myydä markkinoille". (E-J Korhola)

Portugalissa on tuomareiden päätöksellä tuulivoimaloita purettu, esim. hevosille alkoi syntymään epämuodostuneita varsoja.

Neljä suurta 3 MW:n tuulivoimalaa on aiheuttanut minkeille keskenmenoja ja epämuodostumia tanskalaisella minkkitarhalla!
http://www.windturbinesyndrome.com/2014/4-wind-tur...

Portugalissa hevosille syntyi epämuodostuneita varsoja ja oikeudessa tuomittiin tuulivoimalat hevostilan läheltä purettaviksi.
http://www.windturbinesyndrome.com/2013/horses-get...

Lepakkojen kuolemat? - "mitä ne ovat, en ole koskaan nähnyt tuulivoima-alueella", oli vastaus tuulivoiman tiedotustilaisuudessa ja naurua päälle.
http://www.academia.edu/227807/Barotrauma_is_a_sig...

"Tuulivoimalan pyörivien lapojen lähellä on niin korkeat paineenvaihtelut, että se tuhoaa lepakon keuhkojen verisuonet ja aiheuttaa lepakon kuoleman. Lepakon ei tarvitse aina osua niihin lapoihin. Riittää se, että se lentää lapojen läheltä, kertoo Lilley."

Tuulivoimarakentajien "oikea tutkimustieto" ei näitäkään ole koskaan liittänyt tuulivoimaloiden syyksi. Tämän mukaan on elettävä Suomessa. Vaikka viite tuohon suuntaan vertaisarvioidussa julkaisussa pysäyttäisi tuulivoimalat koko maailmassa.

Muistamme Talidomidin. Kun tuulivoimaan sijoitetaan satoja miljardeja maailmassa, ja asianmukainen tieteellinen tutkimus tulisi maksamaan muutaman miljoonan.

Mitä asian hyväksi voidaan tehdä, tämä Don Quijote pilkka on ollut alunpitäen tuulivoiman rakentajilla käytössä lyttäämässä vastustajat naurettaviksi turhasta valittajiksi, vaikkei tuulivoimalat ole syyllisiä. Syyllisiä ovat ne ihmiset jotka sallivat tämän hävityksen. Ministeri Pekkarisen vertaus "ääni on kuin jääkaapin hyrinää" on tähänastinen hyväksytty tutkimus tuulivoimaloiden tuottamasta matalataajuisesta, kapeakaistaisesta ja amplitudimoduloivasta paineaallosta. Ihmisen elimistölle tuo jatkuva haitta aiheuttaa vahingollisia muutoksia ja sairauksia.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Kun selvityksessä luki, että kaava-alueella on pääasiassa kuivaa mäntyvaltaista talousmetsää...

Ei niissä ole eläimiä eikä perhosia, nääs. Oli yksi merikotkan pesäpuu, joka on kuuleman mukaan lähtenyt pois.

Jos joku väittää, että Oosinselän tuulivoimalat tulevat liian lähelle Satakunnan keskussairaalaa, niin kyllä lentokenttä on lähempänä ja nykyään sieltä lähtee yksi vuoro ainakin Tukholmaan, että on siitä enemmän haittaa, nääs.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Tuulivoiman rakentajan selvitykset hyväksyttiin, ja paikkakuntalaisen alueella ikänsä liikkuneen luonnontarkkailijan kuvaukset jäivät huomioimatta. Tänä keväänä ei ole ollut enää kuin pari tiedustelulentoa merikotkien varalta. Rakennusluvat on valmiina, tukipäätökset vaan puuttuvat vielä.

Yksi pieni vahinko oli lähellä kun alle oli jäämässä vanha museoviraston suojeluksessa oleva muinaisjäännösalue. Se korjattiin maanomistajan ilmoituksen perusteella.

Nyt Eurajoen kunta huolehtii ettei tuuliturbiinien melu ylitä sallittuja arvoja.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro Vastaus kommenttiin #7

Vaan pikkasen ihmetyttää, se muinaisjäännösalue, eikö siitä ollut merkintää kartassa.

Tosin siivottiinhan niitä karttoja jo hyvissä ajoin turhista merkinnöistä, jotka olisi haitannut kaavoitusta tuuli... hupsista ei pitänyt tuota sanoa. No tekevälle sattuu, nyt on kaikki taas hyvin kun on huomioitu tuollainenkin asia, nääs.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro Vastaus kommenttiin #8

Kyllä se lippu kartassa on ollut, ja ruostunut kyltti tien reunassa, ja siinä lukee selvästi mistä on kysymys.

Nämä tutkimusyhteistyönä tehdyt selvitykset ovat pääasiassa kopioita samaan tarkoitukseen tehdyistä töistä.

Melumallinnuksesta on voimassa Pekkarisen oma selvitys, "ääni on kuin jääkaapin hyrinää". Se on hyväksytty, muut saa sanoa mitä haluaa, poliittinen enemmistö päättää.

Käyttäjän gavia52 kuva
Juha Vesamäki

En tiedä enää itkeäkö vaiko nauraa, tuulivoiman tuotanto tällä hetkellä 38 MWh:a, siis 19.03.2017 15:34.
Nyt saattaa pitää paikkansa Pekkarisen toteamus, "ääni on kuin jääkaapin hyrinää"...

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

http://www.fingrid.fi/fi/sahkomarkkinat/voimajarje...

Tuulivoiman osuus kattaa Suomen sähkön kulutuksesta juuri nyt 0,004 %, eli alle puolen promillen.

Joo, kyllä on Pekkarisen toteamus nyt paikallaan.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Saamelaisilla on vielä oikeuksia jäljellä. Kts. linkki! http://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasterbotten/samb...

"Samebyn får rätt – vindkraften stör renarna"

Käyttäjän JyrkiItkonen kuva
Jyrki Itkonen

Että 38 MW tulee tai pikemminkin tuulee! Siltä osin tulee halvaksi yhteiskunnalle, kun ei tarvitse tukiaisia maksaa!

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Tästä tilanteesta pitää aina nauttia, totta.

Kyllä on tuulivoimateollisuudella ollut tarkoitus päästä ylemmäs ja tuuleen kiinni. No ei siellä 200 metrin yläpuolellakaan aina tuule.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Kuva alkuvuoden tuulituotannosta ei selittelyillä parane, vaikka enää ei esitetä miinusmerkkistä tuotantoa kun turbiinien lämmittäminen syö sähköä verkosta. Vaikka Fingrid esittää tuotantoa (osa arvioitu), pakkasilla tuuliturbiinit kuluttavat sähköä.

http://www.fingrid.fi/fi/sahkomarkkinat/kulutus-ja...

Käyttäjän gavia52 kuva
Juha Vesamäki Vastaus kommenttiin #15

Pelkästään tuon käyrän pitäisi tehdä selväksi millaisesta energiasta on kyse. Vaikka tuulivoimalla ei olisi mitään muita haittavaikutuksia, ei terveydellisiä, ei haittaa luonnolle, ei kiinteistöjen arvonalenemisia, niin hälytyskellojen pitäisi alkaa soimaan.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro Vastaus kommenttiin #16

Vielä varmemmaksi vakuudeksi tässä esityksessä kerrotaan mitä tämä toiminta yhteiskunnalle maksaa:

http://pitkaranta.blogspot.com/2016/03/energiapoli...

Käyttäjän gavia52 kuva
Juha Vesamäki Vastaus kommenttiin #17

Nyt täytyy kyllä jo sanoa kuten tapasi ilmaista itseään pohjalainen koulukaveri joskus 70-luvulla, "Ei totta jumalauta". Koulutuksesta leikataan, niin alemman kuin ylemmän tason, ja tuohan leikkaamista suoraan tulevaisuudesta mutta satojen miljoonien turhanpäiväisiin tuulitukiin ei muka voida koskea.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset