arojouni Koetan pysyä Suomea koskettavissa ajankohtaisissa asioissa, ympäristöön, talouteen ja turvallisuuteen liittyen.

Suomessa voidaan vielä pallotella ihmisten terveydellä

Science deniers in the wind industry

[We’ve witnessed three decades of this callous, mercenary assault, this arrogant denial of what is known to be true, this untold suffering of thousands of innocent victims around the world. It’s time to bring in the human rights and social justice referees – and call “game over.”] https://mothersagainstwindturbines.com/2017/03/14/science-deniers-in-the-wind-industry/?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook


 

[Olemme olleet todistamassa kolme vuosikymmentä tätä tunteetonta, palkkasoturimaista hyökkäystä, ylimielistä kieltämistä mikä tiedetään olevan totta, aiheutettu suunnattomia kärsimyksiä tuhansille viattomille uhreille ympäri maailmaa. On aika tuoda esille ihmisoikeuksien ja sosiaalisen oikeudenmukaisuuden erotuomareita - ja vaatia että "peli on ohi."]


 

Helen Schwiesow Parker, PhD, is a Licensed Clinical Psychologist and a Past Clinical Supervisory Faculty member at the University of Virginia Medical School. Her career includes practical experience in the fields of autism, sensory perception, memory and learning, attention deficit and anxiety disorders, including panic disorder and PTSD.


 

Helen Schwiesow Parker, FT, on lisensioitu kliininen psykologi ja aiempi kliinisen hallintoneuvoston tiedekunnan jäsenenä Virginian yliopistossa Medical School:ssa. Hänen uransa sisältää käytännön kokemus autismista, aistihavainnosta, muisti ja oppiminen, tarkkaavaisuushäiriöstä ja ahdistuneisuushäiriöstä, mukaan lukien paniikkihäiriöt ja (engl.post-traumatic stress disorder, PTSD).


 

KHO käyttää THL:ää asiantuntijana matalataajuus äänen vaikutuksesta terveyteen. Toistaiseksi yhteyttä tuulivoimaloiden ja asukkaiden kokemien, voimaloiden aiheuttamiksi epäiltyjen oireiden välillä ei ole havaittu.

”Julkisuudessa on loppuvuodesta 2016 ollut esillä infraäänten eli matalataajuuksisten, ihmiskorvin kuulemattomien äänten merkitys ihmisten ja eläinten terveydelle. Korkein hallinto-oikeus otti tähän asiaan kantaa muuna päätöksenä julkaistussa ratkaisussaan KHO 17.11.2016 T 4887. Korkein hallinto-oikeus viittasi pää- töksessään Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen vuosina 2015–2016 tehtyyn kyselytutkimukseen, jossa oli selvitetty yhdeksän toiminnassa olevan tuulivoima-alueen asukkaiden kokemia tuulivoimaloiden aiheuttaman melun tuottamia haittoja. Korkein hallinto-oikeus totesi, ettei tehdyissä tutkimuksissa ole tähän mennessä havaittu yhteyttä tuulivoimaloiden ja asukkaiden kokemien, voimaloiden aiheuttamiksi epäiltyjen oireiden välillä.” https://www.epressi.com/media/userfiles/27298/1489562968/kho_vuosikertomus_2016_suomi.pdf

Edellä viitataan kyselytutkimukseen yhdeksältä toiminnassa olevalta tuulivoima-alueelta.

Falmouth:ssa Massachusetts:ssa USA:ssa on oikeuden päätös, jossa todetaan tuulivoimaloista lähteneen infraäänen aiheuttaneen korjaamatonta fysikaalista ja fysiologista harmia terveydelle. "Le «préjudice irréparable à la santé physique et psychologique" des infrasons d'éoliennes est maintenant prouvé http://www.epaw.org/victims.php?lang=fr&article=ns77

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Kuntavaaleissa uusien ehdokkaiden pitäisi oppia edellisten valtuustojen virheistä, nyt nämä asiat pitää vihdoin saada järjestykseen eikä uskota pelkästään poliittista tai toiminnan harjoittajien propagandaa. Tuulivoimaloiden kohdalta peli pitää viheltää poikki tutkimusten ajaksi, ja selvittää asiat tieteellisesti ilman kummankaan puolen painostusta.

Jukka Sarno: ”Antakaa heille anteeksi sillä he eivät tiedä mitä he tekevät” - tässä vähän mietittävää itsekullekin päättäjälle:

"Antakaa siis anteeksi, jos joku teidät jalustalta pudottaa. Se tarkoittaa vain sitä, että olette sinne itse kiivenneet tai motiivinne ovat siellä olosta sumentuneet."

http://www.ruusuristi.fi/antakaa-heille-anteeksi-s...

"Meidän tulisi olla hereillä, sanotaan, mutta meidän tulee olla nimenomaan hereillä ympäristömme suhteen, hereillä kanssaihmistemme suhteen – ettemme vieraannu ennen aikojamme siitä ympäristöstä, josta olemme vajavaisina olentoina vielä riippuvaisia.

Vain sellaisen vihollisen voi voittaa jonka tavat tuntee, sanovat idän vanhat mestarit. Voimme luoda ympäristöstämme selviytymishelvetin, eläinihmisten maailman, tai inhimillisten, alkuperäisten kristillisten arvojen mukaisen, keskinäiseen kunnioittamiseen ja veljeyteen perustuvan maailman.

Elämälakeja kunnioittava arvomaailma ja ihmisarvon kunnioittaminen on jokaisen ihmisyksilön perusoikeus, joka on kirjattu jo YK:n ihmisoikeuksien julistukseen. Se on aivan keskeinen asia toimivan yhteiskuntaelämän perustana. Ihmisarvon antaminen ja tilan antaminen lähimmäiselle ihmisenä kasvamiseen on terveen itsekunnioituksen perusta. Jos tuo itsekunnioitus järkkyy, järkkyy ihmiselämässä välittömästi moni muukin asia."

Eino Leino sanoo runossaan Hymyilevä Apollo:

Ei paha ole kenkään ihminen,
Vaan toinen on heikompi toista,
Paljon hyvää on rinnassa jokaisen,
Vaikk’ ei aina se esille loista
Kas, hymy jo puoli on hyvettä,
Ja itkeä ei voi ilkeä;
Miss’ ihmiset tuntevat tuntehin,
Siellä lähell’ on Jumalakin.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset