arojouni Koetan pysyä Suomea koskettavissa ajankohtaisissa asioissa, ympäristöön, talouteen ja turvallisuuteen liittyen.

Aurinkovoimalle kaavaillaan merkittävää lisäystä Amerikassa

 • Kuva 1, Conférence DR Alvez Pereira
  Kuva 1, Conférence DR Alvez Pereira
 • Kuva 2, Source: GTM-SEIA Solar Market Insight, 2016 Year in Review
  Kuva 2, Source: GTM-SEIA Solar Market Insight, 2016 Year in Review
 • Kuva 3, investoinnit aurinkokennoihin kasvaa Amerikassa
  Kuva 3, investoinnit aurinkokennoihin kasvaa Amerikassa
 • Kuva 4, aurinkokennojen asennuksen yksikköhinnat laskevat
  Kuva 4, aurinkokennojen asennuksen yksikköhinnat laskevat
 • Kuva 5, ennuste aurinkokennojen asennusten kasvusta Amerikassa
  Kuva 5, ennuste aurinkokennojen asennusten kasvusta Amerikassa

Amerikassa investoinnit aurinkokennoihin vuonna 2016 ylittävät jo investoinnit tuulivoimaan. 

 

Tuulivoiman voittokulku esteistä huolimatta on saanut jatkua, mutta nyt se saattaa loppua lyhyeen kuin kanan lento. (Kuva 1) Näin ainakin Suomesta katsottuna. http://www.ucsusa.org/aggregator/sources/9#.WMUI8vnyjIU (Katso kuvat 2 - 5)

 

Tuulivoiman aiheuttamista vaaroista kansalaisille ei voi enää vetäytyä sanomalla, että emme tienneet. Vastuu lankeaa luottamustehtävissä oleville ja päättäjille. ”Aux élus et décideurs, vous serez responsables - Luottamushenkilöille ja päättäjille, olette vastuussa”

 

http://www.stop-eolien02.fr/2017/02/aux-elus-et-decideurs-vous-serez.html

 

”Nous appelons les élus à prendre conscience du danger qu’ils feraient courir à leurs concitoyens en maintenant un projet éolien sur leur territoire.”

 

”Kehotamme poliitikkoja olemaan tietoisia vaarasta, joita niiden alueella ylläpitämät tuuliprojektit aiheuttavat kansalaisille.” Conférence DR Alvez Pereira

 

Kuten McKinseyn raportit Saksassa herättävät päättäjät todellisuuteen, myös Ranskassa ohjeistetaan viroissa olevia ja päättäjiä varovaisuuteen tuulivoiman suhteen, kun nähtävissä on, että päättäjät joutuvat vastuuseen mittavien terveyshaittojen aiheuttamisesta johtuen tuulivoimaprojektien hyväksymisestä alueellaan. 

 

EDIT: Matalataajuinen melu on yhteinen huolenaihe yhteiskunnissa, miksi se kiellettään edelleen tuulivoiman yhteydessä, on arvailujen varassa. Mikään tilanne ei ole kuitenkaan pysyvä, tuulivoiman osalta empiiriset tulokset on joko pakko vaan hyväksyä  jossakin vaiheessa, kuten lentokenttien lähellä matalataajuinen melu vaikuttaa ihmisten älykkyyteen, lähempänä lentokenttiä varttuneet ihmiset ovat vähemmän älykkäitä, tai sitten asioille pitää tehdä jotakin, esim. määrätä vähimmäisetäisyyksiä tuulivoimaloiden ja asuntojen väliin. Kts. linkit!

”We now know that subaudible pulsating infrasound can be detected inside homes near operating wind turbines. It can also be identified up to 10 kilometres distant. We know also that very low levels of infrasound and LFN are registered by the nervous system and affect the body even though they cannot be heard. The research cited in this report implicates these infrasonic pulsations as the cause of some of the most commonly reported “sensations” experienced by many people living close to wind turbines including chronic sleep disturbance, dizziness, tinnitus, heart palpitations, vibrations and pressure sensations in the head and chest etc.” http://windvictimsontario.com/uploads/3/1/4/3/3143767/infasound__and_wind_turbines_final_version_4_august_2015.pdf

 

”Michael M Merzenich är professor emeritus i neurovetenskap vid University of California, San Francisco. Han har i imponerande omfattning bidragit till kunskapen om hjärnans plasticitet; vetenskapen om neuroplasticitet. Bland hans många upptäckter finns den, att så kallat »white noise« – vitt buller – har en mycket stark påverkan på hjärnbarkens hörselcentrum. Vitt buller består av många frekvenser och härstammar från en mängd olika källor i dagens omgivning: motorer, elektriska fläktar med mera. Och även från vindkraftverk.” http://archive.is/vcAMM#selection-769.3-769.532

 

”Michael M Merzenich on neurotieteen emeritusprofessori Californian yliopistossa, San Franciscossa. Hän on ollut vaikuttavassa määrin edistämässä ymmärrystä aivojen plastisuudesta; neuroplastisuustiedettä. Yksi hänen monista löydöistä on se, että niin sanottu "valkoinen kohina" - valkoisella kohinalla - on erittäin suuri vaikutus aivokuoren kuulokeskukseen. Valkoinen kohina koostuu monista taajuuksista ja on peräisin eri lähteistä nykypäivän ympäristössä: moottorit, puhaltimet ja niin edelleen. Ja myös tuulimyllyistä.”

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Tuulivoimaloiden ominaisuuksista johtuvien terveyshaittojen osalta hallitus teettää selvitykset. Näistä päätetään tarkemmin, kun kuultavan melun haitat ja infraäänen haitta selvitys on käytössä.

Tuulivoimaloiden ominaisuuksiin liittyvän tieteellisen tiedon ollessa vähäistä Suomessa, käytetään tuulivoimamelun vaikutuksissa vertaisarvioitua kansainvälistä tietoa kotimaisten tutkimusten apuna. Katsaukseen perustuen kirjoitetaan hankkeen päätyttyä artikkeli vertaisarvioituun kotimaiseen lääketieteelliseen julkaisuun. - Näin on luvattu tehdä!

http://www.co2-raportti.fi/index.php?page=ilmastou...

Käyttäjän lassinpalsta kuva
Lauri Turpeinen

Tässä maassa ihmisen ja eläinten terveydellä ympäristöasioissa ei ole mitään merkitystä.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Ympäristöministeriö esittää edessä hyvää, toisaalla taas hakee omaa ideologiaa tukevaa ympäristön tuhoamisen edistämiseen sopivaa henkilöä!!

"Ympäristöministeriössä on haettavana"

ERITYISASIANTUNTIJAN (vaativuustaso 14-15) virka 1.5.2017 lukien tai sopimuksen mukaan
(ID 35-14-2017)

Virka on sijoitettu ministeriön rakennetun ympäristön osaston alueet ja yhdyskunnat -yksikköön.

Erityisasiantuntijan tehtäviin kuuluvat alueidenkäytön suunnittelujärjestelmää ja aluerakennetta koskeva kehittämistyö, tuulivoiman ja muun uusiutuvan energian käytön edistäminen alueiden käytön näkökulmasta sekä maakuntakaavoituksen viranomaisyhteistyö.

https://www.valtiolle.fi/fi-FI

Terveyshaitta tutkimukset on näköjään jo tehty?? Nyt sitä edistetään, tämän päivän HS kuulutti viran haettavaksi.. tuulivoiman edistämiseen??

Käyttäjän ZeiEizh kuva
Juha-Matti Hakala

Joko ne unohti Ivanpahin ja sen toisen upeat kokemukset? :)

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro Vastaus kommenttiin #6

"...critics have said the technology at Ivanpah is outdated and too finicky to maintain."

Nämä projektit ovat olleet onnettomia, totta vie.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Nyt nähdään kuinka hallitus selvittää tuulivoiman edistämiseen hukatut ja luvatut miljardit. Asumisterveysasetuksena annetut melun toimenpiderajat koskevat myös tuulivoimaloiden aiheuttamaa melua.

12 § Melun toimenpiderajat
"Jos yksi tai useampi näistä ylittyy, on melualtistusta rajoitettava joko suojaamalla kuulo, vähentämällä melutasoa tai rajoittamalla melua aiheuttavaa toimintaa ajallisesti."

"Valtio ja hallitus haluavat selkotietoa teollisen mittakaavan tuulivoimalaitosten melupäästöjen terveydellisistä vaikutuksista."

Hallitukselle syöttötariffi/takuuhinta tuulisähkölle virheen myöntäminen on vaikeaa, lähes mahdotonta, virhettä puolustaa valtava koneisto ja käytössä on suunnattomat määrät julkisia varoja rehellisen ja puolueettoman tutkimuksen välttämiseksi. Ympäristöministeriön tehtävänä on edistää tuulivoimarakentamista, ja se näkyy uusien henkilöiden palkkaamisessa ideologiaa puolustamaan. Ei filungipeli lopu näillä eväillä.

Käyttäjän gavia52 kuva
Juha Vesamäki

Toivottavasti se sitten pysyy tuolla Ameriikan maalla, se merkittävä lisäys, nimittäin sitä aarinkosähköä on kuitenkin tarjolla täällä kolkossa ja pilvisessäkin (nyt tosin paistaa) pohjolassa kuitenkin rajallinen määrä.

ps. Täyty hakea joku johon kommentoi, kun "sain" taas kirjoitusoikeuden US:n Puheenvuoroon. Siis testaan toimivuutta.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Hyvä. Kirjoitusoikeus on kyllä tärkeä oikeus. Pikkasen mysteeri on itselleni tuo kirjoitusoikeuden menetys joidenkin kohdalla. Mielestäni hyvät kirjoittajat ovat menettäneet kirjoittamisoikeuden, olisiko joku hienohipiäinen valittanut ehkä.

Käyttäjän gavia52 kuva
Juha Vesamäki

Kyllä tässä tapauksessa se "hienohipiäinen" oli allekirjoittanut, eli kävin sisäistä väittelyä itseni kanssa siitä "tunnistettavasta kuvasta", ja annoin lopulta periksi. Eli en suinkaan vastusta sitä kuvaa mutta se sana "tunnistettava" ei oikein mahtunut pieneen 60-numeron päähäni. Se herätti aina kysymyksen, kuka sen tunnistaa...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset