arojouni Koetan pysyä Suomea koskettavissa ajankohtaisissa asioissa, ympäristöön, talouteen ja turvallisuuteen liittyen.

Merijää kasvaa maailmalla, jäänmurtajia tarvitaan

 • Kuva 1, globaali merijää
  Kuva 1, globaali merijää
 • Kuva 2, arktinen merijää
  Kuva 2, arktinen merijää
 • Kuva 3, antarktinen merijää
  Kuva 3, antarktinen merijää
 • Kuva 4, BABY POLAR BEARS
  Kuva 4, BABY POLAR BEARS

Maailman merijään tilanne on nyt 30 vuoden keskiarvon tuntumassa. Kuva 1

 

Olisiko kukaan uskonut vielä viisi vuotta sitten, että kutakuinkin otsikon kaltaisessa tilanteessa edetään. Eli mitään ennakoitua romahdusta ei ole jäätilanteen suhteen näköpiirissä.

 

Joku voisi jo nyt väittää vastaan. Todellakin meillä ei raportoida tällaisista asioista. Suurimmalla osalla kansalaisista on se käsitys, että kyllä ne napajäät sulavat kiihtyvällä tahdilla. Eivät ne sulaa, jääpeitettä tulee lisää pikemminkin. Kuvat 2 ja 3

 

Ilmastoalarmismi on kärsinyt merkittävän kolauksen, menneellä viikolla uutisoitiin jääkarhujen voivan hyvin, kanta kasvaa tasaisesti ja ilmeistä on, että myöskin metsästyksen loppuminen on myös vahvistanut jääkarhukantaa entisestään. Kuva 4 https://www.thegreatprojects.com/blog/international-polar-bear-day-2017

 

Edit: Merijään kehitystä kuvaavat graafiset kuvat, kts. linkit! http://nsidc.org/arcticseaicenews/charctic-interactive-sea-ice-graph/ ja http://ocean.dmi.dk/arctic/plots/icecover/osisaf_nh_iceextent_daily_5years_en.png

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän aveollila1 kuva
Antero Ollila

Vielä eilen tuli televisiosta kanadalainen luontolähetys, jossa vakavasti yritettiin todistaa, kuinka huonosti jääkarhuilla menee ja tulevaisuudessa vielä huonommin. Yhtään faktaa jääkarhukannasta ei esitetty. Asialla olivat tutkijat, jotka yrittävät turvata omaa leipäänsä.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

No onhan se jo jotakin kun ei yhtään faktaa saatu mahtumaan ohjelmaan. Kyllä nyt pitäisi viimeistään korjata jääkarhuista raportointi oikeaksi.

No turha toivo, levy on jäänyt päälle, radiossakin jaksetaan hetki iloita Iivo Niskasen kultamitalista, kunnes palataan hetimiten ilmastopropagandan pariin. Pirkan hiihdon peruuttamistakin käsiteltiin joka kantilta ja ilmastonmuutoshapatusta tuputtaen. No toimittajat saivat juuri juuri sanotuksi, että vastaavanlaisia peruutuksia on tapahtunut kyllä aikaisemminkin.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

>Maailman merijään tilanne on nyt 30 vuoden keskiarvon yläpuolella....

ooo

Jotta jotakin painavaa kehityksestä voitaisiin sanoa, eikö käytössä pitäisi olla tiedot merijään kehityksestä 300, 3000. 30 000 ..... vuoden ajalta

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Ne jotka painottavat ihmisen osuutta ilmastonmuutoksen aiheuttajana, pitävät viimeaikaista kehitystä ratkaisevana ilmastonmuutoksen suhteen.

Toisaalta 30 vuotta on lyhyin ajanjakso ilmastomuutosta tarkasteltaessa.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Olisipa kiva saada viitteet noihin kuviin. Ei paljoa tarvita käyrien lukutaitoa ymmärtääkseen, että kuvissa 2 ja 3 vähintään on jotain perusteellisesti pielessä. Mikään järjellinen, fysiikkaan perustuva ilmastodynamiikka ei kykene selittämään niitä.

Varmemmaksi vakuudeksi
http://nsidc.org/arcticseaicenews/
esimerkiksi toteaa ihan muuta:
"Record low daily Arctic ice extents continued through most of January 2017, a pattern that started last October. Extent during late January remained low in the Kara, Barents and Bering Seas. Southern Hemisphere extent also tracked at record low levels for January; globally, sea ice cover remains at record low levels."

Käyttäjän esalehtinen kuva
Esa Lehtinen

Kun NSIDC puhuu arktisen jään määrästä, se tarkoittaa pinta-alaa josta vähintään 30% on jään peitossa. Eli 70% on jäätöntä vettä. Jos tuuli ajaa jääpaloja lähemmäs toisiaan, tietenkin vähintään 30% jään peitossa oleva ala pienenee ilman että jään määrä muuttuu yhtään miksikään.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Blogisti näyttää korjanneen kuvat, jotka näyttivätkin todella ihmeellisiltä.

NSIDC:n tapa on kuitenkin toistettava. Joten tietty trendin osoitusarvo niillä on. Mutta kieltämättä tiedotusvälineet antavat dramaattisemman kuvan kuin mitä trendeistä voi päätellä.

Tiedä sitten, onko se tiedotusvälineiden sisäistämä toimintatapa. Katselin tänään iltapäivälehtien lööppejä kaupassa käydessä. Niistä sai käsityksen, että Soinin vetäytymisen myötä hallituksen hajoaminen on lähes varma asia. Kai se sitten on niin, että tosiasian toteaminen ei olisi ollut minkään otsikon aihe. Järjellä ajatellen yhden puolueen puheenjohtajan vaihtuminen ei johda hallituksen hajoamiseen.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Jääkautta pukkaa.

Se on hyvä uutinen jääkarhuille,
mutta huono uutinen meille muille,
ja ennenkaikkea "ilmasto lämpenee" fanatikoille.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Kyllä, saa nähdä lähteekö ilmakehän hiilidioksidipitoisuus myöskin laskuun. Näin pitäisi tapahtua Svante Arrheniuksen mukaan.

Ei sitä jääkautta nyt sitten kukaan toivo tulevaksi, kyllä tämä lämpimämpi ilmanala on ollut parempi meille.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset