arojouni Koetan pysyä Suomea koskettavissa ajankohtaisissa asioissa, ympäristöön, talouteen ja turvallisuuteen liittyen.

Porin Peittoonkorvesta opetusta satavuotiaalle Suomelle?

  • Kirjoittajien laatima kuvasovite tuulivoimaloiden koosta
    Kirjoittajien laatima kuvasovite tuulivoimaloiden koosta
  • "All animals are equal. But some animals are more equal than others."
    "All animals are equal. But some animals are more equal than others."

http://www.satakunnankansa.fi/satakunta/mielipide-porin-tuulivoimalaitos...

 

Ihmisten välisestä tasa-arvosta

 

George Orwell kirjoitti Animal Farm -teoksessaan, että kaikki eläimet ovat tasa-arvoisia. Mutta jotkut eläimet ovat tasa-arvoisempia kuin toiset. ”Orwellin Eläinten vallankumous (Wsoy) on aina ajankohtainen, sillä vaikka Orwell olisi halunnut aikanaan satirisoida toisen maailmansodan aikaista ja jälkeistä Neuvostoliittoa, tuntuu kaksinaamainen politiikka, työläisten piiskaus ja tasa-arvon vaikeus ja yhtäläisten ihmisoikeuksien turvaamisen ongelma tutulle vuoden 2010 Suomessakin.”

 

Asukkaiden ja mökkiläisten puolesta

 

Lammin tuulivoiman osayleiskaavaprosessi on ollut käynnissä jo vuosia, mutta hankevastaavat eivät ole esittäneet laskelmia Porin alueelle tulevista valmiiden tuulivoimalaitosten taloudellisista hyödyistä.

Julkisen aineiston perusteella suora vaikutus on mielestämme mitätön ja kerrannaisvaikutusten (kiinteistöjen arvonlasku, terveysriskit jne.) seurauksena jopa negatiivinen. Eihän kaupunginvaltuuston linjaus kaikkien porilaisten turvallisesta elinympäristöstä muutu 30 hopearahan lupauksilla sanahelinäksi?”

”Alueen ihmisille hankkeen toteutuessa jäisi vain merkittävä terveydellinen ja rahallinen tappioriski. Muun muassa Irlannissa tuulivoimayhtiö Enercon myönsi 2016 korkeimmassa oikeudessa vastuunsa meluhaitasta perheille, jotka asuvat noin kilometrin päässä voimaloista.”

The authors conclude that the rapid onset of adverse health effects during the study confirms that wind turbines can harm humans if placed too close to residents.

Kirjoittajat toteavat, että haitalliset terveysvaikutukset tutkimuksen aikana vahvistavat, että tuulivoimalat voivat vahingoittaa ihmisiä, jos sijoittuvat liian lähellä asukkaita.

 

Because of widespread concerns about health and safety, many jurisdictions scattered around the United States and Canada have adopted larger setbacks in recent years.

 

Koska on olemassa laajaa huolta terveyden ja turvallisuuden suhteen, monissa osavaltioissa hajallaan ympäri Yhdysvaltoja ja Kanadan provinsseissa on viime vuosina asetettu suurempia turvavälejä.”


Government Entities

 

Catarunk, Maine 7,920 ft. (2 414 m)

Moscow, Maine 7,920 ft.

Haut-Saint-Laurent, Montérégie, Québéc 6,562 ft.

Fayette County, Pennsylvania 6,000 ft.

Carteret County, North Carolina 5,280 ft. from all abutting property lines

Frankfort, Maine 5,280 ft. from property line

Umatilla County, Oregon 5,280 ft. from “unincorporated community”

Mason County, Kentucky 5,280 ft. from property line

Trempealeau County, Wisconsin 5,280 ft. from inhabited structures

Hillsdale County, Michigan 5,280 ft. from residences

Sumner, Maine 5,280 ft. from property line

Newport, North Carolina 5,000 ft. from neighboring property lines

Ellis County, Kansas 4,921 ft. from rural residences

Rumford, Maine 4,000 ft. from property line

Clifton, Maine 4,000 ft. from occupied structures

San Diego, California 3,937 ft. from residences

Halifax, Nova Scotia 3,281 ft. from habitable building

 

1,000 ft = 305 meters 1,000 meters = 1 km = 3,281 ft

 

https://www.lincoln.ne.gov/city/plan/dev/wind/working-group-info/chapman-6.pdf

 

http://patch.com/massachusetts/falmouth/bourne-residents-feeling-falmouth-wind-turbine-noise

 

The spoliation of evidence is the intentional, reckless, or negligent withholding, hiding and altering of information.

It's clear the state and local boards of health have helped create a second class group of citizens for a commercial wind agenda. The state put the agenda ahead of the health and property rights of our citizens.”

 

Todisteiden laiton piilottaminen on tahallista, piittaamatonta tai huolimattomasti peiteltyä, tietojen piilottelua ja muuttamista.

 

On selvää, että valtio ja paikalliset terveysviranomaiset ovat onnistuneet luomaan toisen luokan kansalaisia ajaessaan kaupallisen tuulivoima-alan asiaa. Valtio laittaa tuulivoiman kansalaisten terveyden ja omaisuuden suojan edelle.”

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Kuntavaalit on jo lähellä eikä yksikään ehdokas uskalla nostaa ajankohtaista tuulivoima asiaa tikun nokkaan. Vaikka tiedetään ettei mikään ongelma poistu vaikenemalla, sitä yritetään nyt muuallakin kuin Porissa.

Eurajoella on nyt lainvoimainen tuulivoimakaava, 31 suurta tuulivoimalaa odottaa hallituksen tuki päätöstä. Lähialueella ihmiset on jätetty löysään hirteen, lähes 2400 hehtaarin alue on nyt rakennuskiellossa Luvian puolella Eurajoen kunnassa. Melurajan sisään jää yli tuhat kunnan asukasta, Porissa ehkä kymmenkertainen määrä. Satakunnan keskussairaala on myös liian lähellä. Tuulivoimalat olisi yli 4 MW:n tehoisia, korkeus yli 200 metriä.

Alue on 8-tieltä merelle päin n. 40 metrin korkuisen metsän peitossa olevalla harjulla Porin ja Eurajoen rajalla, Eurajoen puolella 26 tuulivoimalaa ja Porissa 5 kpl. Valtatien molemmin puolin maasto sopii hyvin pienteollisuuden käyttöön, nyt se on 45 vuodeksi kaavoitettu tuulivoimarakentamiseen joka kuluttaisi näillä tukipäätöksillä n. 20 miljoonaa vuosittain verorahoja.

Lähempänä merenrantaa kulkee vanha maantie Poriin, maantien molemmin puolin on erinomaisen hyviä paikkoja omakotirakentamiseen. Se on keskeytynyt nyt 45 vuodeksi, jos kaava pidetään voimassa.

Asian päättäneet valtuutetut eivät puhu asiasta mitään, eivät kehtaa tunnustaa että uskoivat katteettomia lupauksia työpaikoista, miljoonien verotuloista kunnalle jne. Nyt kaikki ovat jo heränneet todellisuuteen ja se vetää hiljaiseksi. Tuulivoima on pitäjällä kielletty puheenaihe, vituiksmän hanke ei arvosteluja ota vastaan.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Voi se olla vaikea paikka valtuutetuille puhua asiasta, osa asukkaista jäi kuitenkin alle kilometrin rajaviivan. Pelkästään 5 dB sanktio lain mukaan veisi rajaa kilometrin etäämmälle. Ei kai kukaan väitä, ettei amplitudimodulaatiota ilmene 31 teollisuusluokan tuulivoimaloista.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Tuntuu aika hurjalta ettei terveyshaittoja tutkita tosissaan ilman vähättelyjä ym. propagandaa ilmastonmuutoksen takia tehtävästä uhrauksesta ym. hämäystieteestä.

Pohjanmaalla on Suomen suurimmat tuulivoimala keskittymät, olenko vainoharhainen vai mistä tämä kuolleisuus ruuhka tuulivoimala-alueiden ympäristössä johtuu??

"Ruuhkatilanteet vähentyvät huomattavasti, kun Laihialle valmistuu uusi seurakuntatalo, jonne rakentuu myös ruumiskylmiö. Sinne tulee yhteensä kymmenen paikkaa, joista kaksi on erityisen suuria. Nykyinen ruumishuone jää varakäyttöön."

https://www.ilkka.fi/tilaajalle/maakunta/harva-pai...

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro Vastaus kommenttiin #3

"– Vuodesta 1948 lähtien vain kahtena vuotena on ollut enemmän hautauksia tammikuussa kuin tänä vuonna, Ylinen taustoittaa."

On ollut kiirettä, pari kertaa on ollut kiireellisempää miesmuistiin.

Mutta varmaankin tuulivoimalat tulevat näkymään viiveellä kuolleisuusluvuissa, etenkin Pohjanmaalla.

Kestää ainakin vuoden sairastua tuollaiseen herkistymiseen matalataajuiselle melulle. 100 Hz melu aiheuttaa jo fyysisiä muutoksia sisäkorvassa.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro Vastaus kommenttiin #4

Entäs jos on valmiiksi jo herkistynyt ja nyt joutuu suuren tuulivoimala keskittymän melun vaikutuksille alttiiksi. No nyt se varmaan otetaan tässä hallituksen teettämässä terveysvaikutus tutkimuksessa esille. Seuraukset haitoista voi näkyä nopeammin näillä heikommilla kuin hyväkuntoisilla.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro Vastaus kommenttiin #5

Sitä voi olla jo valmiiksi altistunut.
Kyllä meluun kuolee jatkuvasti ihmisiä, sydän- ja keuhkosairaudet ovat sitten syitä, mitkä johtavat kuolemaan. USA:ssa melu taitaa olla vakavin ympäristöhaitoista. Suomessa on vielä muodikasta puhua pienhiukkasista keuhko- ja verisuonisairausten aiheuttajana, vaikka Suomessa on maailman puhtain ilma.

Tuulivoimamelu on impulsiivista ja kapeakaistaista matalataajuista melua. Tonaalisuus lisää vielä sen häiritsevyyttä. 40 dB tuulivoimamelu vastaa 55 dB liikennemelua.

Nyt sitten puhutaan, ettei mukamas ole tutkittu tai ei ole todisteita melusta.

On kaikki tutkittu, on kaikki todisteet olemassa.

Mitä vielä tutkitaan hallituksen toimesta?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset