arojouni Koetan pysyä Suomea koskettavissa ajankohtaisissa asioissa, ympäristöön, talouteen ja turvallisuuteen liittyen.

Suomessa asuu lojaali kansa

  • Cervantes
    Cervantes
  • (KUVA: MATTI PIKUJÄMSÄ)  Shakespeare
    (KUVA: MATTI PIKUJÄMSÄ) Shakespeare

Ei isompi tuulivoimala pidä sen kummempaa ääntä kuin pienempi. Kun siivet pyörivät ylhäällä, vähemmän ääntä kuuluu. Ei sekään käy, että laitettaisiin hollantilais -tyyppisiä tuulimyllyjä tuhkatiheään.

 

Joten Porin Peittoonkorvessa päädyttiin 4,5 MW:n tuulivoimaloihin, ensin oli kuitenkin tehty melumallinnus 2,5 MW:n tuulivoimaloille.

 

Kaikki puheet menivät läpi täydestä.

 

Kun tutkimus valjastetaan palvelemaan teollisuudenalaa ja konsultit tuottavat tutkimustulosta, josta tulee virallista tiedettä, jota myös lainsäädäntö noudattelee. ”Akateemisissa vehkeilyissä on usein kyse ­lojaliteeteista ja kiitollisuuden­veloista, joissa tehtävän tai rahoituksen toisen avulla saanut henkilö myötäilee jatkossa kiltisti hyväntekijäänsä. Tutkijat ovat vain ihmisiä ja voivat syyllistyä eettisiin hämäräpuuhiin. Nyt tarvitaan korruption tutkijoita tutkimaan tutkijoita.”

Jaana Haapasalo

psykologi, psykologian tohtori, oikeus- ja kriminaalipsykologian dosentti

Salo http://www.hs.fi/mielipide/art-2000005093880.html

 

 

”The distance of 1500m as a buffer will not be sufficient for the current size of wind turbine. This distance had originated years ago for much smaller size turbines and at the time was probably a correct distance.” http://en.friends-against-wind.org/doc/r_15-127-FileA.pdf kts. sivu 7/17

 

”1500m puskurivyöhyke ei riitä nykyisen kokoisille tuulivoimaloille. Tämä etäisyys oli tarkoitettu vuosia sitten paljon pienempiä tuulivoimaloita varten, ja joka tuolloin oli todennäköisesti oikea etäisyys.”

 

Porissa päädyttiin 500 metrin etäisyyteen.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Porissa on taas menossa uusi härski yritys valtuuston päätökseen vaikuttamisessa mitä koskaan on kuultu. Yle Satakunta hehkutti kaikissa uutislähetyksissään päivän ajan tuulivoimapuiston rakentamista Ahlaisten Lamppiin. Se on jo kerran valtuustossa hylätty, voimalat eivät täytä valtuuston päättämää 2 km suojarajaa asuntoihin. Ensin käsittelyä yritettiin siirtää yli tämän valtuustokauden, sitä ei hyväksytty. Mutta nyt sitten uusi hyökkäys; vedotaan kaupunkilaisten mielipiteeseen niin kuin tuulivoima olisi suuri työllistäjä ja mahdollistaisi telakkateollisuuden jatkumisen Porissa. Technip tekisi rungon Porissa, kertakaikkiaan raukkamainen veto, jos, jos ja jos...

Technipin työtilanne ja Lampin tuulivoimahanke eivät liity mitenkään toisiinsa, Technipin avulla yritetään vaan huijata ja kiristää valtuutettuja Lampin kaavaa hyväksymään.

Technip on aina voinut, ja voi tehdä jatkossakin ilman Lampin hanketta ihan hyvin tuulivoimaloiden osia markkinoille, JOS kilpailukykyä ja osaamista löytyisi. Kuviteltu tuotanto ei mitenkään vaadi Lampin kaavan hyväksymistä. Saksan ja Tanskan tuulivoimalat ovat pieniä n. 1 MW tai alle, tänne tuodaan Peittoon kaltaisia jättivoimaloita joiden ominaisuudet ovat kymmenkertaisesti pahempia.
Terveys- ja ympäristövaikutukset ovat vahingollisia, ei niitä rahalla korvata.

SK kirjoitti tänään mistä homma kiikastaa, jos valtio jatkaa tuulivoima tukia vielä, niin ne rahat kiinnostaisivat. (Ei siinä mikään muu kiinnostaisikaan.) Uudesta tukitariffista päätettäisiin ehkä kesän korvalla, hallituksen terveysselvityksen jälkeen.. Allekirjoittajina jutussa olivat Technipin Tommi Matomäki ja Satawind Oy:n Jussi Kokkila. Tuulivoimaloiden koko ym. järjestelyt sovittaisiin kun rakennusluvat on saatu. Peittoo on hyvänä esimerkkinä.

Tuulivoima ei itsessään ole kannattava sähköntuotantomuoto, valtava julkinen tukiraha tekee siitä taloudellisesti kannattavan. Terveys-ja ympäristön tuho vaikutuksia ei lasketa. Jopa öljynporauslautoista tunnettu Technip Offshore Finland alkaisi valmistamaan rungon osia jos.. Tähän asti tuulivoimalan osat, rungot ym. on ostettu maailmalta mistä ne on vaan halvimmillaan saatu, Kiina, Turkki jne. ala on loppuun asti kilpailtu, mutta nyt Technip pelastuisi Suomessa jos..

Ne tukirahat otetaan veronmaksajilta, ja niistä hyötyisivät vain muutamat hetken. Terveyden menetys vaivaa monella loppuiän, ei sitä vähättelyllä ja pilkkaamalla paranneta.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Ei kai nuo Ahlaisten Lampin tuulivoimalat porilaisia häiritse, on siinä etäisyyttä ainakin 10 km.

Kaupungissa on muutenkin sen verran melua, ettei lisä melu tee haittaa. Ahlaisissa tilanne onkin sitten jo toinen.

Enemmän porilaisia tulee häiritsemään Oosinselän tuulivoimalat, kilometrin päässä, Satakunnan keskussairaalakin taitaa olla liian lähellä, kun siinä välissäkään ei ole mitään melua.

No Technip saa pikkasen täytehommia, kun ei nyt ole muutakaan näkyvissä. Varmaan ovat siitä hyvillään.

Noista meluasioissa on syytä painotta sitä riskiä sairastua. Ei tiedetä, miksi jotkut altistuvat matalataajuiselle melulle ja infraäänille. Se 4 - 5 km nyt yleisesti tunnustetaan, että pitäisi olla maaseudulla etäisyyttä teollisuusluokan tuulivoimaloihin.

Tuulivoimaloita nyt ei pitäisi hyväksyä mihinkään, paitsi että meluhaittaa ilmenee, aiheuttavat myöskin lintujen ja lepakoiden kuolemia sekä myrkyttävät pohjavesiä.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Suomi on vielä hiukan Ruotsin perässä, mutta kannattaisi pysyä vielä kauempana perässä. Paniikkijarrutuksen aika olisi nyt viimeistään.

"Konsulttiyhtiö ja pankit vaativat toimia pelastaa Ruotsin tuulivoimalat "verilöylyltä".
Christian Holtz, energia asiantuntija Sweco suunnittelutoimistosta näyttää kuitenkin synkästi tuulivoimateollisuuden tulevaisuudennäkymistä, siitä on todistuksena viime kuukausien dramaattinen hinnan lasku.
- En olisi yllättynyt, jos näemme useiden tuulivoima yrityksien menevän konkurssiin lähitulevaisuudessa, hän sanoi Dagens Industri lehdessä.

- Pankit kuten Nordean ja Swedbank, jotka ovat lainanneet suuria summia tuulivoimateollisuuteen ovat huolissaan tilanteesta ja kehottavat poliitikkoja toimimaan. Yhteensä noin 90 miljardia on investoitu tuulivoiman laajenemiseen Ruotsissa, DI:n mukaan."

https://www.svd.se/varnar-for-konkurser-inom-vindk...

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Tuota altistumista kannattaisi tutkia, siis miksi jotkut herkistyvät matalataajuiselle melulle ja infraäänelle enemmän kuin toiset.

Tämä herkistyminen tapahtuu siis ajan kanssa ja melu voi luonnollisesti olla peräisin monesta eri lähteestä.

Mitä sisäkorvassa tapahtuu, kun ihminen ikäänkuin alkaisi kuulla matalataajuisia ääniä ja infraääniä. Normaalilla ihmisellä kuulokynnys on 20 Hz.

Sairastuneiden lukumäärä on kasvussa ja kuuloalueen herkistyminen ei tapahdu hetkessä, vaan kehittyy vuosien kuluessa.

Tätä varmasti kannattaisi tutkia, ja kun ilmiö ei liity pelkästään tuulivoimaloihin, tutkimusrahoituksen järjestäminen onnistuisi helpommin, kun asialla olisi laajempaa ja yleisempää merkitystä. http://home.kpn.nl/oud/publications/OudM_NAG_EN.ppt

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset