*

arojouni Koetan pysyä Suomea koskettavissa ajankohtaisissa asioissa, ympäristöön, talouteen ja turvallisuuteen liittyen.

Kaksihäntäinen sote-koira

Sanonta, jossa häntä heiluttaa koiraa sopii liian hyvin käynnissä olevaan sote-uudistukseen, paitsi että tällä koiralla on kaksi häntää. Varsinainen sosiaali- ja terveyspalveluiden uudistaminen on jäänyt täysin taka-alalle kun Keskustan tavoitteena on saada aikaan maakuntauudistus ja Kokoomuksen tavoitteena on markkinamalli nimeltä valinnanvapaus. Viime viikkojen keskustelujen perustella nämä tehdään lähes keinoilla millä hyvänsä.

JFK tutkimukset julki

Presidentti John Fitzgerald Kennedyn (†22.11.1963) salamurhaan liittyvät CIA:n ja FBI:n tutkimusasiakirjat julistettiin 22.10.1992 salaisiksi 25 vuodeksi. Aika täyttyy ensi keskiviikkona ja Trump on luvannut, ettei hän aseta julkistamiselle esteitä, elleivät sitten esimerkiksi sotilas- ja tiedusteluviranomaiset laillisin perustein muuta vaadi.

Kehuu Suomea, osa 1.

On juhlavuosi ja vuoden huipentuma, itsenäisyyspäivä lähestyy. Aioin juhlistaa omalta osaltani myös kirjoittamalla myönteisiä asioita maamme ja suomalaisten onnistumisilla. Yritän välttää politisoimasta sisältöä ja kiinnittän huomion oikeaan asiaan - Suomen menestystarinoihin.

Kaksi Juhaa kaapissa?

Kiltti-Juha ja Pahis-Juha

Hyvä Juha! Suomen poliittinen tilanne on poikkeuksellisen vakava. Siksi koen velvollisuudekseni ottaa myös uusia viestintätapoja käyttöön ja lähestyä Sinua suoraan. Kiitos sosiaaliselle medialle tästä mahdollisuudesta. Aloitan palaneiden poliittisten kotien tilanteesta mutta muuten keskityn Paavo Väyrysen karuun kuvaan ja kepun uudistamisen tarpeeseen.

Kohti ikuisuutta iloisin mielin

Avaruustähtitieteen professori (emeritus) Esko Valtaoja, 66, on pessimistien ja maailmanlopun ennustajien keskellä harvinainen poikkeus. Hän on iloinen optimisti. Hänen asenteensa ihmiskunnan ongelmien ratkaisuun voi kiteyttää suomalaiseen sananlaskuun, jota hän lainaa uudessa kirjassaan (Esko Valtaoja: Kohti ikuisuutta, Ursa 2017): Konstit on monet, sano akka kun kissalla pöytää pyyhki.

Monet eilispäivän kohtalokkailta tuntuneet ongelmat on ratkaistu. Tämän päivän isot kriisit odottavat ratkaisuaan, mutta huomenna ne saattavat jo hymyilyttää.

EU-parlamentin valiokunta äänestää tänään, saako puuta polttaa

Nyt kun emme ole ytimessä, emmekä niissä pöydissä, missä meidän asiat päätetään ja sivusta seurataan, että mitä meidän käsketään tehdä ja missä raameissa, niin heräsi mieleeni kysymys tästä metsä hommasta.

"Mepit Sirpa Pietikäinen (kok.) ja Merja Kyllönen (vas.) ovat ehdottaneet kriteereihin tiukennuksia. Heidän mielestään kantoja tai yli 10 senttimetristä puuta ei saisi käyttää energiaksi ja riskiperusteisesta kestävyyden tarkastelusta tulisi luopua."

Meneekö Sipilä vaihtoon ennemmin kuin Väyrynen lähtee keskustasta?

Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä näyttää olevan nyt kovasti huolissaan siitä, että Paavo Väyrynen on selvästi toisen puolueen jäsen ja hänen ei kuuluisi olla enää keskustassa. Huolen ymmärtää, kun tietää myös mikä on Juhan oma tilanne, mutta nyt ei enää auta itkut markkinoilla.

https://yle.fi/uutiset/3-9895357

Maaliintulojärjestys ei aina ole palkintosijajärjestys F1-kilpailuissa

Viime yönä ajettiin USA:n Austinissa   F1-osakilpailu.

Ne, jotka sulkivat tv:n heti kilpailun päätyttyä, ovat tämän aamun uutisotsikoissa lukiessaan hieraisseet silmiään. Maaliintulojärjestys ei ollutkaan  lopullinen  palkintosijajärjestys.

Sivu 1 | 2 | 3 | 4 | 5 »

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä