arojouni Koetan pysyä Suomea koskettavissa ajankohtaisissa asioissa, ympäristöön, talouteen ja turvallisuuteen liittyen.

Low frequency noise - tutkijan näkökulmasta

  • Low frequency noise - tutkijan näkökulmasta

Tanskalaisille on viimeisen vuoden aikana suotu mahdollisuus opiskella matalataajuisesta äänestä huippututkijan opastamana. Liitetyllä videolla tutkija Mariana Alves-Pereira selostaa ryhmänsä vuosikymmeniä jatkunutta tutkimustyötä. https://.be&a Tanskassa pysäytettiin tuulivoimarakentaminen maalle, jotta matalataajuisten äänien osalta tutkimukset mahdollisista terveysvaikutuksista saataisiin selville. Väliaikatietoja on tippunut niukasti näistä tutkimuksista. On annettu tietoa julkisuuteen, että tuulivoimaloista lähtevästä infraäänistä ei olisi haittaa niiltä etäisyyksiltä mihin ne normaalisti sijoittuvat asutuksesta. Tanskalaisten omat tuulivoimalat ovat alle sata metristä ja alle 1 MW:n tehoisia pikkuisia tuulimyllyjä. Suomessa tuulivoimalat yltävät 200 metriin ja tehot liikkuvat 3 - 5 MW:n kieppeillä. Tyypillistä näille suurille teollisuusluokan tuulivoimaloille on lisääntynyt matalataajuinen melu, jota siis ei mitata missään vaiheessa. Tanskassa on alettu mittaamaan myöskin infraääntä viime aikoina. Mariana Alves-Pereira puhuu selkeästi (tekstitys videolla valinnainen, myöskin suomeksi) ja tuo selkeästi esille tämän ongelman, että matalataajuista melua ei mitata tuulivoimaloista kun käytetään dB(A) suodatettua mittaustapaa. dB(A) kehitettiin mittaamaan melua, jonka tarkoitus on mitata ihmiskorvin kuultavaa melua.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Tuossa vielä suora linkki videoon, mikäli tekstin yhteydessä oleva linkki ei avaudu kunnolla. https://www.youtube.com/watch?v=l5BV8QSR2Ic&featur...

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Infraäänisaasteen alta pois muuttamaan joutuneiden kärsimyksiä ja omaisuuden menetystä on niin helppo naureskella ja pilkata Helsingistä käsin, että siihen pilkkaamiseen osallistuu jo viisaina ja asiallisina tunnettuja henkilöitä.
Omakohtainen kokemus muuttaisi naureskelut itkuksi muutaman kuukauden huonosti nukutun ja valvotun yön jälkeen.

Poliitikot ovat onneksi hiljentyneet pelkäämään seurauksia joita tämä tuulivoima ideologia on tuomassa tullessaan. Itse lusikkansa tähän tuulivoimasoppaan laittaneet poliitikot yrittävät vaikuttaa puolueettomaan terveyshaitta tutkintaan, joka on nyt meneillään taustalla.

Varovaisuusperiaatteen mukaan tuulivoimaloiden pystytykset pitäisi lopettaa heti, eikä sitten kun kaikki turhat ja vahingolliset tuulivoimalat on pystytetty. Koska tutkimus ei kuitenkaan Suomessa heti valmistu.

Tilanne on jo paha, katastrofaaliseksi se tulee jos kaikki suunnitelmissa olevat tuulivoima-alueet rakennetaan.
Merikarvialla on tilanne nyt paha! Luvian tilanne korjaantui kun kunta yhdistyi Eurajoen kuntaan. Tuskin kukaan kehtaa ehdottaa Eurajoelle tuulivoimaloita ydinvoimaloiden lisäksi.

http://santavuori.blogspot.fi/2017/01/valonpilkahd...

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Mariana Alves-Pereiran esitys on vakuuttava. Esityksen loppuun asti huolellisesti seuranneet eivät kyllä enää naureskele, eikä syyttele tuulivoimaloiden lähellä melualtistuksen alta evakkoon lähteneitä mielenvikaisiksi, tai luulosairaiksi, joiden pitäisi hakeutua psykiatrin hoitoon.

Matalataajuinen kapeakaistaisesti ja amplitudimoduloituneesti sykkivä paineaalto vaikuttaa sairauksien syntymiseen kaukaa, ei edes 10 km päässä ole turvassa.
http://umweltmessung.com/wp-content/uploads/2015/0...

Altistumiset aiheuttivat Suomessa nopeasti sairastumisia:
http://santavuori.blogspot.fi/2016/10/ensimmaiset-...

https://sairastuulivoima.com/oireet/

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset