arojouni Koetan pysyä Suomea koskettavissa ajankohtaisissa asioissa, ympäristöön, talouteen ja turvallisuuteen liittyen.

Länsimainen elämäntyyli ilmastonmuutoksen vauhdittajana

  • Uusiutuva energia on toistaiseksi vielä länsimaissa kannattamatonta?
    Uusiutuva energia on toistaiseksi vielä länsimaissa kannattamatonta?
  • Resursseja säästävää fissioon perustuvaa voimalaa ei saa käyttää!
    Resursseja säästävää fissioon perustuvaa voimalaa ei saa käyttää!
  • Deutsche Bank on tarkkaan analysoinut eri vaihtoehtoja tulevaisuuden energiasta
    Deutsche Bank on tarkkaan analysoinut eri vaihtoehtoja tulevaisuuden energiasta

Ihmiskuntaa on peloteltu viimeisten 20 vuoden ajan, kuinka fossiiliset polttoaineet loppuvat ja ilmastonmuutos ajaa miljardeittain ihmisiä maanpakoon. Lordi Nicholas Stern on ennustanut ilmastonmuutoksesta aiheutuvan kriisin olevan pahempi kuin mitä meneillään oleva finanssikriisi on.

Monet finanssialan keskeiset vaikuttajat ovat ottaneet uusiutuvan energian rahoittamisen omakseen, perusteluna, että sieltä löytyvät tulevaisuuden toimijat ja markkinat. Tämä on ollut monessa suhteessa ennustettavissa, kun tiedetään lisäksi, että öljy loppuu, vaikka uusia ehkä vaikeammin hyödynnettäviä lähteitä on löydetty jatkuvasti lisää. Kivihiiltä riittää ainakin muutama sata vuotta tai pidempään. Saksa on tehnyt pohjatyötä ja ottanut kontolleen valtavat kustannukset uusiutuvan energian käyttöönotossa. Palkkiona täystyöllisyys ja ympäristötuhot. Rahoituksellisesti vahvana maana rasitteet on kestetty, luonto ja ihmiset ovat vikisseet, jota on pyritty tyynnyttelemään valtakunnallisesti tutkimuksin ja muilla keinoin. 

Deutsche Bank  raportoi aurinkokennoista saatavan sähkön olevan jo halvempaa kuin monilla fossiilisilla polttoaineilla tuotettu sähkö. ”The Deutsche Bank report follows recent reports such as that by Agora Energiewende, which found that solar could fall below 2c/kWh by 2050. This week, the Abu Dhabi National Bank said that based on recent solar prices, even an oil price of $US10/barrel could not compete with the technology.”

Selvästi on kuitenkin nähtävissä, että aurinkokennoilla tuotettu energia on vielä kallista, lukuun ottamatta aavikolla tuotettua sähköä. Aavikolta vain pitkä siirtoyhteys syö kannattavuutta. 

Entistä suuremman luokan lukuja pyöritellään mielellään uuden talouden yhteydessä. Näissäkin saksalainen Deutsche Bank on ollut eturintamassa, selvittyään finanssikriisistä keinoin, jotka ovat vasta nyt paljastumassa suurelle yleisölle. 

“Moving to a green economy will require US $1 trillion per year in clean energy investment by 2030 – four times the current investment volume. Innovative financing solutions are thus called for. That’s why I am proud to actively apply my financial expertise to renewable energy investments.”

Bhaswar Chatterjee, New YorkHe leads Deutsche Bank’s Americas Energy and Infrastructure Finance team.

https://www.db.com/cr/en/concrete-sustainable-large-scale-projects.htm

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Deutsche Bank heiluu kuilun partaalla, eikä se vielä voi kertoa että olisi selviytynyt kriisistä. Velkaa on enemmän kuin varallisuutta, ei se hyvältä näytä.

"Yhdysvaltain oikeusministeriö vaatii Deutsche Bankilta 13 miljardin euron korvauksia huijauksesta asuntolainoista paketoitujen arvopapereiden kaupasta. Lohdutukseksi ei heikosti muutenkin menestyvälle pankille taida kelvata se, että 20 läntisen maailman merkittävintä pankkia on maksanut sakkoja ja korvauksia vuosina 2011-2015 peräti 290 miljardia euroa. Mukana on muitakin korvauksia, jotka ovat aiheutuneet markkinakorkojen ja valuuttamarkkinoiden manipuloinnista, rahanpesusta, huonoista sijoitusneuvoista ja veronkierrossa avustamisesta".

http://historiajatkuu.blogspot.fi/

"Saksan pankki on erittäin rikollinen pankki".

https://www.welt.de/politik/deutschland/article158...

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Loppupäätelmä tästä voisi olla se, että laitetaan pankkisektori kuriin. Laitetaan pankkeja heilutteleva ns. fiktiivisen pankkisektori kuriin, ja annetaan reaalitaloudelle tilaa.

Näin tehdään Deutsche Bankin kohdalla, saatavat sovitetaan ja fiktiivinen sektori likvidoidaan. Siitä saa sitten osansa maksettavaksi pankin tavalliset rehelliset asiakkaat, osakesijoittajat ym.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

"Pelolle ei pidä antaa sijaa, eikä ilmastohuijareille miljardeja. Ilmasto on aina muuttunut, ja tulee muuttumaan jatkossakin. Suomessa on vihdoinkin alettava tieteellinen keskustelu ihmisperäisen hiilidioksidin vaikutuksesta maapallon lämpötilaan.

Tässä asiassa Suomi voisi näyttää mallia maailmalle. Taikauskon ja hölynpölyn sijaan päätösten on perustuttava tieteelisiin faktoihin. Kansanedustajat voisivat aluksi tutustua vaikkapa mitä 31 487 yhdysvaltalaisella tiedemiehellä on asiasta sanottavanaan".

http://www.petitionproject.org/

http://aamulehdenblogit.ning.com/m/blogpost?id=211...

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Rankassa poliisit avustavat pakolaisleirin purkamista, Suomessa alkaa vihreiden toimesta tuulivoimapakolaisten kuljetukset ja siirrot etelän lämpöön, aluksi tyhjennetään länsirannikolta väki pois tuulivoimaloiden tieltä.

Ehkä Helsinki ja pari Unescon maailmanperintökohdetta jää seuraamaan Suomessa lämpötilan kehitystä.

Vihreät: Suomessa asuminen kiellettävä!

"Suomessa asumisessa ei ole mitään järkeä ympäristön kannalta. Suomi pitäisi jättää hiilidioksidinieluksi ja antaa koko maan kokonaan metsittyä.

Hanke vähäisen energiankulutuksen maista väestön siirtämiseksi korkean energiankulutuksen maihin on yksiselitteisen tuomittava ja kielteinen. Vihreät on Suomen ympäristövihamielisin puolue. Ei ihme, ettei Eero Paloheimo tai Pentti Linkola tule tuon porukan kanssa oikein toimeen".

http://www.nykysuomi.com/index.php/2016/10/23/vihr...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset