arojouni Koetan pysyä Suomea koskettavissa ajankohtaisissa asioissa, ympäristöön, talouteen ja turvallisuuteen liittyen.

Unkarilla ei aikomusta sallia tuulivoimaloita joka paikkaan

  • Unkari sallii tuulivoimalat vain valkoisella merkityillä kohteilla
    Unkari sallii tuulivoimalat vain valkoisella merkityillä kohteilla

http://www.portfolio.hu/en/economy/hungarian_president_throws_back_law_that_would_kill_wind_turbines.31987.html

 

Unkari on antanut uudet suuntaviivat käyttöön koskien tuulivoimarakentamista, kts. karttaa, vain valkoisella merkityille kohteille olisi sallittua pystyttää tuulivoimaloita. Mutta eihän kartassa ole yhtään valkoista kohtaa! Täsmälleen.

 

40 km lähemmäksi puolustusvoimien tutkaa ei saa pystyttää, 12 km säteellä asutuksesta ei saa pystyttää jne. Vain maksimissaan 2 MW:n tuulivoimalat sallitaan ja korkeintaan 100 m korkuisina.

 

Tämä merkitsisi käytännössä täyskieltoa tuulivoimaloille.

 

Unkarin presidentti on palauttanut lakiesityksen takaisin parlamenttiin. Entä Pariisin sopimus? Entä hiilidioksidipäästöt? Uusiutuva energia... Hallinnolliset määräykset...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Jonkun mielestä ehdot voivat kuulostaa kohtuuttomilta mutta...

Meillä on Suomessa voimassa ympäristöministeriön ohjeistus tuulivoimarakentamiselle 2/2014. On huomattavasti sallivampi kuin unkarilaisten esitys, ja silti yksikään Suomeen suunnitteilla olevista tai jo rakennetuista teollisen kokoluokan tuulivoimaloista ei sitä noudata. Pelkästään sen perusteella joka ainoa helmikuun 2014 jälkeen luvitettu voimala pitäisi pysäyttää jos ovat jo toiminnassa, tai rakentaminen/lupaprosessi keskeyttää.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Noudatetaan Suomessakin puolustusvoimien tutkien kohdalla rajoituksia ja tuo 12 km suojaetäisyys asutuksesta ei ole lainkaan liioiteltua, varovaisuusperiaate huomioiden. Eihän vielä pystytä sanomaan turvallista etäisyyttä teollisuusluokan tuulivoimaloihin.

Unkarin päätös rajoittaa tuulivoimarakentamista on kauaskantoinen päätös, Unkari kasvattaa tällä päätöksellä houkuttelevuutta turismia ajatellen.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Unkarin kovakätisesti demokraattisia vapauksia murentavalla hallituksella taitaa ainakin länsiturismin suhteen olla vieläkin isompia ongelmia kuin tuulivoimarakentaminen.

Ihan asiallinen esitys mutta perusteista on tuskin esikuvaksi länsimaisille demokratioille.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro Vastaus kommenttiin #3

Näin se on, pitemmän päälle ihan hyvä päätös, aikaisemmin Unkariin on ollut turistivirtoja ja demokratiaa kunnioittavana maana Unkari on ja palaamassa oikealle polulle, ottamalla ihmiset tuulivoimarakentamisessa paremmin huomioon kuin monet länsimaat. Roolit ovat yllättäen vaihtuneet.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset