arojouni Koetan pysyä Suomea koskettavissa ajankohtaisissa asioissa, ympäristöön, talouteen ja turvallisuuteen liittyen.

Tekeekö tuulivoimalat ihmisistä sairaita?

  • Asukkaat kertovat pysyvästä epämukavuudesta
    Asukkaat kertovat pysyvästä epämukavuudesta

Saksassa jo keskustellaan teollisen kokoluokan tuulivoimaloiden aiheuttamasta terveyshaitasta ihmisille, ja että todisteet, niin empiiriset kuin tieteelliset, riittävät pitämään tuulivoimaloita ihmisen terveydelle haitallisena.

”Terveyden puolesta puhujien näkemys on, että on tarpeeksi empiiristä ja tieteellistä näyttöä siitä, että infraääni ja matalataajuinen melu, joka on peräisin teollisuusluokan tuulivoimaloista, aiheuttaa ärtymystä, unihäiriöitä, stressiä, ja useita muita vakavia terveyshaittoja, joka riittää perusteeksi sille, että riittävällä etäisyydellä tuulivoimaloihin voidaan välttää tällaiset haitalliset vaikutukset, joita ilman asianmukaista sijoituspaikkaa, esiintyy huomattavalla osalla väestöstä. Tämä näkemys pätee, mitä et voi kuulla voi satuttaa joitakin meistä, ja että ennalta varautumisen periaatetta on noudatettava tuulivoimaloita sijoitettaessa, mikäli tällaisia terveysriskejä halutaan välttää. Teollisen mittakaavan tuulivoimaloita ei tulisi sijaita lähellä ihmisten koteja, kouluja, virkistyspaikkoja eikä työpaikkoja. Uskomme, että suurin osa käytettävissä olevista todisteista tekee terveyden puolesta näkemyksen oikeutetuksi. Ei ole hyväksyttävää pitää lähistön asukkaita tuulivoimasta kärsijänä, sillä aikaa kun tätä keskustelua käydään.”

Suomessa raportoidaan jatkuvasti uusista haittatapauksista tuulivoimapaikkakunnilta. ”Kirjoittajan mukaan Alavieskan Saarenkylän tuulipuiston naapurissa tuulimyllyn melu on repivää, ilmaa halkovaa ja sitä ei pääse pakoon vaan se tulee joka paikkaan.”

"Alustan ensin vähän tätä hätähuutoani. Ensimmäiset yhteydenotot, en muista tarkkaan, tulivat lokakuussa 2012. TM voima Oyn valtuuttamana Kim Tahkovuori haki täältä nimiä vuokrasopimuksiin. Siinä yhteydessä oli puhetta meluhaitoista. Meille vakuutettiin, että haittoja ei tule olemaan. Olo on kuin kirjastossa. Toinen tilaisuus, jossa olin, oli ravintola Hipussa. Maaliskuussa 2015 hankkeen perustaja oli jo siinä vaiheessa myynyt hankkeen englantilaisille. Tässä tilaisuudessa Esa Eklund kehui kuinka kehittyneitä ja hiljaisia nykyiset myllyt ovat. Yhden tapauksen Eklund sanoi muistaneensa, jossa oli vaihdelaatikkovika ja siitä aiheutui meluhaitta. Tämä valehtelu meni täydestä meille hyväuskoisille. Täyttä soopaa ja väärän mielikuvan luomista koko tilaisuus. Rikolliset täytyy saada vastuuseen ympäristön pilaamisesta."

Århusin sopimus määrittelee tiedonsaantia ja vaikuttamista koskevia yleisiä velvoitteita omaa ympäristöä koskevissa asioissa. YLEISSOPIMUS TIEDON SAANNISTA, YLEISÖN OSALLISTUMISOIKEUDESTA PÄÄTÖKSENTEKOON SEKÄ MUUTOKSENHAKU- JA VIREILLEPANO-OIKEUDESTA YMPÄRISTÖASIOISSA

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

"Tässä tilaisuudessa Esa Eklund kehui kuinka kehittyneitä ja hiljaisia nykyiset myllyt ovat."

Tämä on tuulivoima-alan yksi yleisimmistä falskeista argumenteista. Uudet ja ennen kaikkea tulevaisuudessa rakennettavat tuulivoimalat ovat hiljaisempia kuin aikaisemmat/nykyiset. Tällä perustellaan mm. sitä, että rakennusluvat pitäisi myöntää blankona ja jopa ilman melumallinnuksia koska rakentamisen alkaessa voidaan valita paras eli hiljaisin voimala, jota ei vielä ole olemassakaan.

Olen kysynyt montaa kertaa tuulivoimaväeltä jotain perusteita väitteille. Tähän mennessä tuulivoimaloiden koko on jatkuvasti kasvanut, ja sen myötä lähtömelu myös tuulivoimatoimijan omien mallinnusten mukaan on kasvanut. Lapojen koon kasvaessa myös matalien äänien suhteellinen osuus ja faktuaalinen bassoäänten taso nousee.

Tuulivoimaloiden kehitystrendi on ollut kohti suurempia ja äänekkäämpiä voimaloita. Mitään indikaatioita siihen että fysiikan lait oltaisiin tämän suhteen lähivuosina kumoamassa ei ole, paitsi teollisuuden omat väitteet.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Tuulivoimateollisuuden väitteet kuuluvat kategoriaan mañana.

Ei niihin voi luottaa.

Nyt sitten monella paikkakunnalla raavitaan päätä, että kuinka tässä on näin päässyt käymään. Ja kunnan virkamiesten suosiollisella avustuksella.

Lähtisin siitä, että vastuuhenkilöä näille, jo näyttää sille, ympäristörikoksille haetaan kohta puolin.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Kai Ylikoski lähetti viestiä tuulivoimaloiden saastuttamalta Pohjanmaalta.

"Tuulivoimaloiden tuottaman infraäänen terveysvaikutukset. Perussuomalaisten Työmies Matti Putkosen vetämä tilaisuus Kurikassa 19.10.2016. Ilpo Forsman kertoo infraäänen ominaisuuksista ja leviämisestä. Leena Kurikka kertoo kokemusperäisesti sen vaikutuksista. Leikkaamattomalla videolla kuullaan myös tuulivoima-alueiden vaikutusalueella asuvien ihmisten kokemuksia tuulivoimasta ja sen vaikutuksista mm. terveyteen.
Onko lähipiirissäsi koettu tuulivoimaloiden rakentamisen jälkeen terveysongelmia, joille ei löydy selitystä? Ota yhteyttä: tuulivoimapakolaiset@perussuomalaiset.fi
Lisää tietoa tuulivoiman infraäänestä: www.sairastuulivoima.com

Ladattu Youtubeen sellasella resoluutiolla, että pitäis toimia hitaammallakin nettiyhteydellä pätkimättä.
Tätä saa ihan vapaasti jakaa, tiedon terveyshaitoista tulee tavoittaa mahdollisimman suuret massat".

https://www.youtube.com/watch?v=1i06FTOwbLw

KIITOKSET ja HATTU POIS PÄÄSTÄ. Teille, jotka tilaisuudessa puhuitte ja osallistuitte tilaisuuteen. Totuus tuulivoimasta tulee vielä julki. Ei ole muuta vaihtoehtoa.

Asiaa tilaisuudessa oli paljon, vakavaa asiaa. Mutta sai myös hyvät naurut, kun hupi-ukko Teuvan Norinkylästä pääsi ääneen. Meni "desipelit ja mekavatit" taas sekasin...

Tuulivoimaa vastaan on turha tapella, se pitäisi olla ihan selvä. Joka päivä häviämme kaikki yhdessä ainoastaaan lisää. Tässä taistelussa Suomi on häviäjä, voittajat ovat piilossa rajojen takana.

Suomessa tuulivoiman puolesta puhujat ovat jo hakeutuneet tai siirtymässä syrjään eläkkeelle tms. ulos vastuusta.

Vielä viimeisillä yrityksillä yritetään saada kannatusta tuholle näillä propagandan täsmä-iskuilla esim. metsänomistajille, kuva ja teksti pelkkää valehtelua hyvä tuottoisesta tuulivoimarakentamisesta metsänomistajille.

https://issuu.com/mcipress/docs/metsaanlehti022016

Kts. sivu 8 ja "Miten metsistä saa tuottoa" artikkeli "Metsään 2/2016" lehdestä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset