arojouni Koetan pysyä Suomea koskettavissa ajankohtaisissa asioissa, ympäristöön, talouteen ja turvallisuuteen liittyen.

Ei ole tutkimusta infraäänien terveysvaikutuksista???

  • Ei ole tutkimusta infraäänien terveysvaikutuksista???

Es gibt keine Studien zu Gesundheitsschäden durch Infraschall???

http://www.umweltbundesamt.de/sites/default/files/medien/378/publikationen/texte_40_2014_machbarkeitsstudie_zu_wirkungen_von_infraschall.pdf

 

”Es hilft uns nicht, wenn sich Lärm- und Infraschallbetroffene nur im Gespräch oder im Internet über ihre Situation und die gesundheitlichen Beeinträchtigungen durch WKA beklagen.”

 

”Se ei auta, kun keskustelua käydään melusta ja infraäänistä, joista ihmiset valittavat, vain internetissä heidän tilanteestaan ja tuulivoimaloiden haitallisista terveysvaikutuksista”

http://www.infraschallstudie.de/

”The number and size of wind turbines has increased markedly during the last decades. Although research has consistently found that traffic noise increases the risk for cardiovascular disease (1-4), potential effects of wind turbine noise on risk for cardiovascular disease are virtually unexplored.” http://www.ft.dk/samling/20131/aktstykke/aktstk.70/pgf/16/spm/4/svar/1112805/1335739.pdf

 

 

Tuulivoimaloiden lukumäärä ja koko on kasvanut selvästi viime vuosikymmeninä. Vaikka tutkimus on johdonmukaisesti havainnut, että liikenteen melu lisää riskiä sydän-ja verisuonitautien sairastumiseen (1-4), tuulivoimalan melun osalta aiheutuvat riskit sairastua sydän- ja verisuonitauteihin ovat lähes tutkimatta."

EDIT: Tuulivoima on valtiovallan erityisessä suojeluksessa, ja THL:n rooli saattaisi liittyä enemmänkin siihen puoleen, että yrittäisi hälventää niitä pelkoja ja huolia, joita tuulivoimamelun terveyshaittoihin liittyy. Sydän- ja verisuonisairauksista kärsivät eivät tule tuntemaan oloaan paremmaksi tuulivoimaloiden läheisyydessä. Tästä asiasta voidaan olla jo lähes yksimielisiä. Olkoonkin, että varsinainen sairaus on hankittu jo muualla ja ennen tuulivoimaloita. Tuulivoimalat voivat myös ajan myötä aiheuttaa sairauksia perusterveille ihmisille. Ehkä tähän mennessä tehdyistä selvityksistä paras ja kattavin on tuo amerikkalaisten Jerry Punchin ja Richard Jamesin tekemä selvitys! Tämä tutkimus on vertaisarvioitu, arvioijana Noise & Health organisaation anonyyminä pidättäytyvä arvioija ja lisäksi kolme muuta arvioijaa. Kun perehtyy tutkijoiden ja arvioijien taustoihin, luotettavampia ja asiantuntevampia henkilöitä on turha etsiä. Perusamerikkalaiseen tyyliin pudotetaan epäilys, että rahan voimalla on tutkittu ja vertaisarvioitu. Turhaa spekulointia, joten eiköhän perehdytä itse tutkimukseen.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset