arojouni Koetan pysyä Suomea koskettavissa ajankohtaisissa asioissa, ympäristöön, talouteen ja turvallisuuteen liittyen.

Tuulivoimalle myönteiset tuulet ovat kääntymässä

Neljä vuosikymmentä on kiistelty tuulivoimalamelun terveysvaikutuksista. Todisteet tuulivoimamelun haitallisuudesta eivät ole riittäneet viranomaisille. Syy-yhteyden todistaminen haitallisten terveysvaikutusten ja teollisuusluokan tuulivoimalamelun välillä on varmistunut vertaisarvioidun tieteellisen tutkimuksen avulla. "This paper has been reviewed both by the anonymous Noise & Health reviewer and by three other reviewers who have substantial professional experience in the area of wind turbine noise. We gratefully acknowledge the helpful contributions of Keith Johnson, Esq., Michael Nissenbaum, MD, and Daniel Shepherd, PhD."

Wind Turbine Noise and Human Health: A Four-Decade History of Evidence that Wind Turbines Pose Risks

 

Tuulivoimamelu ja terveys:

Neljältä vuosikymmeneltä kertyneet todisteet siitä, että tuulivoimalat aiheuttavat terveysriskejä

 

http://hearinghealthmatters.org/journalresearchposters/files/2016/09/Final-Final-16-09-30-Wind-Turbine-Noise-Final-Manuscript-HHTM-Punch-James.pdf

 

”(12) The available literature, which includes research reported by scientists and other reputable professionals in peer-reviewed journals, government documents, print and web-based media, and in scientific and professional papers presented at society meetings, is sufficient to establish a general causal link between a variety of commonly observed AHEs and noise emitted by IWTs.”

 

”(12) Kirjallisuus, joka sisältää tutkijoiden ja muiden arvostettujen ammattilaisten tieteellisissä sarjoissa julkaistuja tutkimusraportteja, hallituksen asiakirjoja, tulosteita ja web-pohjaista mediaa, tieteellisiä ja ammattilaisten tutkimuksia, jotka on esitelty yhteiskunnallisissa kokouksissa, riittää luomaan selvän syy-yhteyden erilaisille yleisesti havaituille haitallisille terveysvaikutuksille ja teollisuusluokan tuulivoimalamelun välillä.”

EDIT: Tuulivoimasta lähetys Järviradiosta, http://nettiradio.fi/jarvi

Mielenkiinnolla kuuntelin kyseistä lähetystä ja pienenä yllätyksenä olin heti havaitsevani vedätystä infraäänten tutkimisen kanssa?

Ps:n edustaja toi esille seikan, ettei infraäänen osalta olisi tutkimustulosta.

Kaikki asiat tuulivoimamelusta on nyt selvitetty ja niiden haitallisista terveysvaikutuksista on näyttö saatu vertaisarvioitujen tutkimusten avulla.

Ko.  ohjelma löytyy täältä:

https://www.suomenuutiset.fi/tuumaustunti-torstaina-klo-10-tuulivoimapakolaiset/

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Pekka Iiskonmaki

''Tuulivoimalle myönteiset tuulet ovat kääntymässä''

Jo on aikakin, mutta tavattoman kalliiksi se on kansalle tullut.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro
Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Tuulivoiman lobbaus pilkkaamalla asiallista kritiikkiä esittäviä Don Quijote vertauksilla on ollut tyhmää. Nämä tutkimustulokset todistavat vihdoin sen mitä on viranomaisilta vaadittu: pysäyttäkää jättikokoisten tuulivoimaloiden rakentaminen Suomessa tutkimusten ajaksi!

Ei kritiikkiä kuunneltu, ehkä nyt kuunnellaan kun huomattiin selvät yhtäläisyydet esim. Talidomidi lääkkeen vaikutuksista odottavilla äideillä. - Ei sitäkään tunnustettu pitkiin aikoihin. Nyt asia on selvä.

Sosiopaatit kerääntyivät yhteen ryhmään tuulivoiman ympärille. - Näin tunnistat sosiopaatin:

"Yhdysvaltalaisessa persoonallisuushäiriöiden DSM-5-luokittelussa, epäsosiaalisen persoonallisuuden määritelmä täyttyy, jos henkilöön voidaan yhdistää kolme seuraavista ominaispiirteistä:
Rikkoo tai uhmaa usein lakeja ja sosiaalisia normeja.
Valehtelee ja pettää.
On impulsiivinen eikä suunnittele tulevaisuuttaan.
Ei välitä toisten turvallisuudesta.
On usein väkivaltainen ja aggressiivinen.
On vastuuntunnoton eikä pysty huolehtimaan taloudellisista velvotteistaan.
Ei tunne katumusta eikä syyllisyyttä."

http://tieku.fi/ihminen/aivot/psykopaatti/nain-tun...

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Kuunnelkaa nyt Järviradiosta tuulivoiman haitoista tulee ohjelmaa.

Pekka Iiskonmaki

Radiosta tulee parhaillaan ohjelma, jossa kerrotaan tuulimyllyjen vaaroista ihmisille ja eläimille.

Nykyiset myllyt on purettava välittömästi asutusten läheltä.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Joo, purkaa ne pitää.

Mielenkiinnolla kuuntelin samaista lähetystä ja pienenä yllätyksenä olin heti havaitsevani vedätystä infraäänten tutkimisen kanssa?

Ps:n edustaja toi esille seikan, että infraäänestä ei olisi tutkimustulosta.

Kaikki asiat tuulivoimamelusta on nyt selvitetty ja niiden haitallisista terveysvaikutuksista on näyttö saatu vertaisarvioitujen tutkimusten avulla.

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Se on oikeastaan ihan sama, vaikkei olisi tutkimustuloksia. Oikea marssijärjestys on nimittäin sellainen, että jos käden työntää uuniin ja käsi palaa, niin se otetaan pois uunista ihan riippumatta siitä, kuinka paljon tai vähän tuota nimenomaista uunimallia on testattu ihmisillä.

Tuo on aivan normaali varovaisuusperiaate jota jokainen täyspäinen noudattaa luonnostaan, elleivät esimerkiksi taloudelliset intressit aja noudattamaan jotain muuta periaatetta.

Myllyjen kohdalla tämä tarkoittaisi, että ostetaan alueelta asukkaat pois tai ei rakenneta alueelle jossa on ihmisiä. Suojaetäisyytenä voidaan käyttää sellaista etäisyyttä jolla häiriöitä ei ole koettu.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro Vastaus kommenttiin #7

Kyllä ne intressit ovat olleet vahvasti tuulivoiman puolella, kyllä se vain näin on.

Riippumatta siitä kuinka vahvoja näyttöjä on kyseisen melun haitoista ihmisille ja eläimille ollut saataville.

Oikeastaan näyttöä on ollut jo ennen kuin näitä teollisuusluokan tuulivoimaloita on alettu valmistamaan. Tohtori Neil Kelley selvitti meluhaittoja jo aikoinaan NASAn toimeksiannosta.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Kiitos vinkistä. Kuuntelin Järviradion lähetystä jo aikaisemmin, Ilpo Forsman, Leena Kurikka ja Leena Meri kävivät omia näkökantojaan läpi median edustajille.

Tuntematta ketään heistä tuntuma on se, että ovat uskottavia ja ovat hyvin perehtyneet asiaan.

Jonkunlaista ongelmaa tuottaa puhua infraäänistä?
Ensinnäkin niiden ei tarvitse olla voimakkaita aiheuttaakseen kuulijassa tuntemuksia.
Toiseksi infraäänetkin voivat amplitudimoduloitua, jolloin ne aiheuttavat lisää ongelmia pitkien matkojenkin päässä.

Forsmanilla oli jo käsitystä asiasta, ehkä mittausten kautta saatu? Hän puhui piikeistä.

Näitä asioita on siis tutkittu maailmalla. On väärin väittää, että infraääniä ei ole tutkittu. Näistä tutkimuksista olen itsekin kaivanut tietoja.

Tutkittu on riittävästi.

Nyt sitten vain päätöksiä ja tuulivoimaloita purkamaan. Asioista on varoitettu päättäjiä etukäteen, joten ei nämä asiat tule edes yllätyksenä näille päättäjille.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset