arojouni Koetan pysyä Suomea koskettavissa ajankohtaisissa asioissa, ympäristöön, talouteen ja turvallisuuteen liittyen.

Infraääni - aliarvioitu vaara!

  • Vähimmäisetäisyyttä tuulivoimaloiden ja asumisen välillä on tarvetta lisätä
    Vähimmäisetäisyyttä tuulivoimaloiden ja asumisen välillä on tarvetta lisätä

On olemassa pyrkimystä ymmärtää matalataajuista melua, ehditäänkö saada tietoa ajoissa. 

Infraschall - die unterschätzte Gefahr!

Infraääni - aliarvioitu vaara!

 

http://www.ulrich-richter.de/fakten/gesundheit/infraschall/

 

Windkraftanlagen erzeugen permanent Infraschall!

Lange Zeit wurde Infraschall als Gefahr nicht weiter beachtet, da dieser unterhalb der Hörschwelle liegt. Moderne Untersuchungen, neue Forschungsansätze und letztlich viele Einzelberichte von praktizierenden Ärzten führten zu einer veränderten Interpretation des Themas Infraschall. Zunehmend sprechen immer mehr Ärzte und Wissenschaftler von einer ganz realen Gefährdung der Menschen durch Infraschall von Windkraftanlagen. Zahlreiche Studien und Berichte lassen keinen anderen Schluss zu als die Notwendigkeit einer Erhöhung des Mindestabstands von Windkraftanlagen zu Siedlungen und dauerhaft genutzten Wohnraum.

Die Behauptung, dass es sich möglicherweise nur um Einbildung (Nocebo-Effekt) der Betroffenen handeln könne, wie dies oft von Windkraft-Befürwortern und der Windkraft-Lobby gemutmaßt wird, lässt sich wissenschaftlich nicht halten.”

 

”Tuulivoimalat tuottavat pysyvästi infraääntä!

Pitkään ei pidetty infraääntä uhkana, koska se on alle kuulokynnyksen. Nykyaikaiset tutkimukset, uudet tutkimuksen lähestymistavat ja lopulta monet empiiriset lääkärien raportit ovat johtaneet muutokseen infraäänien tulkinnassa. Puhutaan enemmän ja enemmän lääkäreiden ja tutkijoiden keskuudessa, että tuulivoimaloiden infraääni on ihmisille todellinen uhka. Lukuisat tutkimukset ja raportit eivät jätä mitään muuta mahdollisuutta kuin tarvetta lisätä vähimmäisetäisyyttä tuulivoimaloiden ja asumisen välillä.

Väittämällä, että se on vain asianomaisten henkilöiden mielikuvitusta (Nocebo vaikutus), kuten on usein spekuloitu tuulivoiman kannattajien ja tuulivoimalobbarien taholta, ei ole tieteellistä pohjaa.”

 

[Da es bei tiefen Frequenzen keine Dämpfung gibt, ist dies ein besonderes Problem, so erklärt es Dr. Krahé in einem Vortrag vor dem VDI. "Ich hatte einen Extremfall, da fühlten sich Betroffene noch in 4 km Entfernung durch eine Schallquelle belästigt." Zugleich räumte er mit einem Vorurteil auf: "Das Geräusch muss gar nicht laut sein, um zu stören – man muss auch nicht überempfindlich sein, um das wahrzunehmen." Stellte Herr Krahé wörtlich klar.

 

Einfache Lösungen zur Beseitigung des Problems mit tieffrequentem Schall gibt es nicht. Bei großen Windkraftanlagen versagen bekannte Normen, Mess- und Rechenverfahren zur Vorhersage der tatsächlichen Lärmbelastung für Anwohner.
 

Ob es in naher Zukunft eine juristische Handhabe bezüglich tief tönenden Lärms aus Energieanlagen geben wird, steht noch lange nicht fest, so der Wuppertaler Forscher, auch weil noch zu wenig Know-how über die komplexen nötigen Messverfahren und die gesundheitlichen Folgen des Phänomens existiert.

Hierzu wären auch entsprechende Normen nötig, ob sich dies zeitnah umsetzen lassen wird, ist noch eine offene Frage, die auch Herr Krahé nicht beantworten kann. Herr  Krahé hat einen Lehrstuhl innen, der sich um das Verständnis des tieffrequenten Lärms bemüht.]

 

[Koska matalia taajuuksia ei voi juurikaan vaimentaa, tämä on erityinen ongelma, niin kertoo tohtori Krahe luennolla VDI:llä. "Minulla oli ääritapaus, koska sairastunut vielä tuntui vaivautuneelta 4 km päässä äänilähteestä." Samalla hän myönsi varauksettomasti: "Melun ei tarvitse olla kovaa vaikuttaakseen - ei tarvitse olla yliherkkä, voidakseen hahmottaa sitä." Tekee Krahé kirjaimellisesti selväksi.

 

Yksinkertaisia ​​ratkaisuja korjata matalataajuista ääniongelmaa ei ole olemassa. Suuria tuulivoimaloita koskien tunnetut standardit, mallinnus- ja laskentamenetelmät epäonnistuvat ennustamisessa asukkaille aiheutuvista todellista meluhaitoista.

 

 

Tuleeko lähitulevaisuudessa laillinen ote tuulivoimalan matalien taajuuksien suhteen ei kestä enää kauan aikaa, mutta Wuppertalin tutkijoilla on vielä liian vähän asiantuntemusta monimutkaisista tarvittavista mittausmenetelmistä ja terveysvaikutuksiin liittyvistä ilmiöistä.

Tässä myös asianmukaiset vaatimukset olisi tarpeen, voidaanko tämä toteutettaa ajoissa, on vielä avoin kysymys, johon voi vastata herra Krahé. Krahélla on oppituoli hallussa pyrkimyksenään ymmärtää matalataajuista melua.

 

http://www.vdi-nachrichten.com/Aus-VDI/Laermproblem-im-Wohngebiet

 

Veranstaltung für Digitalisierung

EDIT: 

Terveydensuojelu taataan kaikille kansalaisille perustuslaissa. Terveys on meidän arvokkain omaisuus, jota me kaikki tarvitaan, sen sijaan, että olisimme kaikki aktivistien painostamana energiajärjestelmän uhreja.

 

 

http://www.pro-mensch.info/Pro_Mensch/Gesund_1.html

 

Suomessa isoja teollisuusluokan tuulivoimaloita voi tuoda lähemmäksi asutusta kuin missään muualla maailmassa. ”In den USA gilt ein Mindestabstand von 2,5 km, In England wurde durch ein Gesetz im Jahr 2010 beschlossen dass für WKA von >150 m Höhe der Mindestabstand 3.000 m betragen muss.”

 

Suomi on väljään asuttu maa, siitä huolimatta alle kilometrin turvaetäisyydet sallitaan. http://www.kho.fi/fi/index/paatoksia/muitapaatoksia/muupaatos/1473834508554.html Hyväksyntä perustuu vanhentuneisiin tietoihin tuulivoimaloiden melupäästöistä.

 

Saksassa uuden tiedon pohjalta turvaetäisyydet pitää tuplata ja sallittu ylin meluraja pitää pudottaa puoleen, 30 dB(A). http://www.gegenwind-bad-orb.de/app/download/5791575426/Infraschall+durch+Windkraft+Stand+des+Wissens.pdf

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Ei Suomessa tuomarit ja poliitikot mitään ymmärrä tekniikasta eikä sähköntuotannon ongelmista, vielä vähemmän matalataajuisen kapeakaistaisesti ja amplitudimoduloituneesti sykkivän paineaallon terveysvaikutuksista, ja ympäristöhaitoista = tuulivoimaloiden ominaisuus.

Näiden ongelmien ymmärtämiseksi olisikin aina otettava kaavan valmisteluun kolmanneksi osapuoleksi asiantuntijoista koottu ryhmä joka selvittäisi itsenäisesti sopiiko joku alue tuulivoimaloiden haittavaikutuksille.

Nyt ajetaan keskeneräisiä suunnitelmia väkisin läpi, ja tuulivoimalat on suuria prototyyppejä joita ei ole aiemmin maalle rakennettu. Niillä ei ole ollut mitään sertifikaatteja eikä konedirektiivin mukaista hyväksyntää turvallisuudesta ja sopivuudesta asuntojen lähelle rakentamisesta.

Tuulivoimahanke pääsi eduskunnassa läpi ilman perusteellista selvitystä sen seurauksista. Haittapuolet olivat jo hyvin esillä maailmalla rakennetuissa ns. "tuulivoimapuistoissa", niitä ei haluttu nähdä eikä kuulla, suljettiin vain silmät ja korvat. Pieni vallanhaluinen ja rahanhimoinen ryhmä otti ohjat käsiinsä ja runnoi huippuhienon suunnitelman huijauksesta läpi.

Rahaa tulee tuulesta valtion takuulla pienelle valikoidulle ryhmälle, voiko enää parempaa bisnestä saada osakseen. Tämä oli unelma ja se saatiin toteutettua, näin iloitsivat monet, sellaisetkin jotka jälkeenpäin katkerasti kirosivat kun huomasivat jääneensä infraääni haitan alle kesämökin kanssa. Tietysti vielä paskempi tuuri oli niillä jotka asuivat alueella jonne ne jättivoimalat rakennettiin.

Rahat on loppu ja tukea halutaan vaan jatkaa, eihän saadusta edusta tuensaajat koskaan haluaisi luopua. Kaikki me haluttaisiin miljoonatulot tuulelta, ja vielä valtion takuulla. Varmaan Suomeen tulee vielä seuraava presidentti joka ottaa tämän pää-asiakseen vaalikampanjoinnissa.. - Pekkarinen Presidentiksi ja saat tuulesta miljoonia valtion takuulla, jne.. Äänestäisit nyt, minä pyydän, niin maailma pelastuu ja ilmaston lämpeneminen loppuu, jokainen olisi tasavertaisessa asemassa jne.. roskaa.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Terveydensuojelu taataan kaikille kansalaisille perustuslaissa. Terveys on meidän
arvokkain omaisuus, jota me kaikki tarvitaan, sen sijaan, että olisimme kaikki aktivistien painostamana energiajärjestelmän uhreja.

http://www.pro-mensch.info/Pro_Mensch/Gesund_1.html

Suomessa isoja teollisuusluokan tuulivoimaloita voi tuoda lähemmäksi asutusta kuin missään muualla maailmassa. ”In den USA gilt ein Mindestabstand von 2,5 km, In England wurde durch ein Gesetz im Jahr 2010 beschlossen dass für WKA von >150 m Höhe der Mindestabstand 3.000 m betragen muss.”

Suomi on maailman väljemmin asuttu maa, siitä huolimatta alle kilometrin turvaetäisyydet sallitaan. Hyväksyntä perustuu vanhentuneisiin tietoihin tuulivoimaloiden melupäästöistä.

Saksassa uuden tiedon pohjalta turvaetäisyydet pitää tuplata ja sallittu ylin meluraja pitää pudottaa puoleen, 30 dB(A). http://www.gegenwind-bad-orb.de/app/download/57915...

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Jotain edistystä on saatu aikaan lääkäreiden diagnooseissa, eräs tuulivoimaloiden lähellä asuva ja haittojen takia sairastanut sai lääkäriltä diagnoosin joita ei aiemmin ole annettu ainakaan tuulivoimaloista johtuvana: "työterveyslääkärini on reilusti laittanut minulle kesäkuussa diagnoosiksi T75,2 värinän vaikutus." Hienoa!

Valitukset pitää viedä Kansainvälisen rikostuomioistuimen käsittelyyn perustuslain rikkomisen takia:
Kansainvälisen rikostuomioistuimen Rooman perussääntö:

http://www.finlex.fi/fi/sopimukset/sopsteksti/2002...

Roomassa 17 päivänä heinäkuuta 1998 tehty Kansainvälisen rikostuomioistuimen Rooman perussääntö, jonka eduskunta on hyväksynyt 18 päivänä joulukuuta 2000 ja jonka tasavallan presidentti on ratifioinut 28 päivänä joulukuuta 2000 ja jota koskeva ratifioimiskirja on talletettu Yhdistyneiden Kansakuntien pääsihteerin huostaan 29 päivänä joulukuuta 2000, tulee voimaan 1 päivänä heinäkuuta 2002 niin kuin siitä on sovittu.

7 artikla

Rikokset ihmisyyttä vastaan

1. Tässä perussäännössä "rikos ihmisyyttä vastaan" tarkoittaa mitä tahansa seuraavista teoista, kun se tehdään osana siviiliväestöön kohdistuvaa laajamittaista tai järjestelmällistä hyökkäystä ja hyökkäyksestä tietoisena:

a) murha;

b) tuhoaminen;

c) orjuus;

d) väestön karkottaminen tai pakolla siirtäminen;

e) vangitseminen tai muu vakava fyysisen vapauden riisto kansainvälisen oikeuden perustavaa laatua olevien määräysten vastaisesti;

f) kidutus;

g) raiskaus, seksuaalinen orjuus, pakkoprostituutio, pakkoraskaus, pakkosterilisaatio tai muu yhtä törkeä seksuaalisen väkivallan muoto;

h) tunnistettavissa olevaan ryhmään tai yhteisöön kohdistuva vaino poliittisen mielipiteen, rodun, kansallisuuden, etnisen alkuperän, kulttuurin tai uskonnon perusteella tai sukupuolen perusteella, niin kuin tämä käsite on määritelty 3 kappaleessa, tai muilla perusteilla, jotka yleisesti katsotaan kielletyiksi kansainvälisen oikeuden nojalla, muun tässä kappaleessa tarkoitetun teon tai tuomioistuimen toimivaltaan kuuluvan rikoksen yhteydessä;

i) tahdonvastainen katoaminen;

j) rotuerottelu;

k) muut samanlaatuiset epäinhimilliset teot, joilla tahallisesti aiheutetaan suurta kärsimystä tai vaikea ruumiillinen vamma tai vahingoitetaan vakavasti henkistä tai fyysistä terveyttä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset