arojouni Koetan pysyä Suomea koskettavissa ajankohtaisissa asioissa, ympäristöön, talouteen ja turvallisuuteen liittyen.

Lepakot tärkeitä tuholaistorjunnassa

  • Tuulivoimala on ylivoimaisesti suurin syypää lepakoiden kuolemiin kaikkialla maailmassa
    Tuulivoimala on ylivoimaisesti suurin syypää lepakoiden kuolemiin kaikkialla maailmassa

Lepakoihin on alettu kiinnittämään huomiota enenevässä määrin, kun niiden tiedetään säästävän viljelijöiden tuholaisturjunnassa miljardeja dollareita, todettiin Amerikassa kun selvisi ikävä tosiasia, että nykyisin yhä useampi lepakko löytyy kuolleena tuulivoimalan alta aamulla sen jälkeen kun tätä asiaa alettiin pengota.

 

”Bats eat insects, saving farmers billions of dollars in pest control each year, but they generally do not get much attention. No one was even looking for bats under turbines until 2003, according to wildlife biologist Ed Arnett, currently a senior scientist at the Theodore Roosevelt Conservation Partnership.” http://www.scientificamerican.com/article/bat-killings-by-wind-energy-turbines-continue/?utm_source=twitterfeed&utm_medium=twitter

 

 

”Lepakot syövät hyönteisiä, säästäen viljelijöiltä miljardeja dollareita tuholaistorjunnasta vuosittain, mutta silti ne eivät saa paljoa huomiota. Kukaan ei ollut edes etsimässä lepakoita tuulivoimaloiden alla ennen vuotta 2003, villieläimiin keskittyvän biologin Ed Arnettin mukaan, tällä hetkellä vanhempi tutkija Theodore Roosevelt Conservation Partnershipillä.”

“We used to have millions of bats on the landscape,” Susi von Oettingen, endangered species biologist with the New England office of the U.S. Fish and Wildlife Service, said. “We’ve lost a large source of insect control.” http://www.capecodtimes.com/article/20151208/NEWS/151209544

 

 

"Meillä oli miljoonia lepakoita maastossa," Susi von Oettingen, uhanalaisten lajien biologi New England toimistosta, Yhdysvaltain Fish and Wildlife Serviceltä, sanoi. "Olemme menettäneet korvaamattoman lähteen hyönteisten torjunnassa."

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän JouniHalonen kuva
Jouni Halonen

Yritin tässä hiljan elvyttää pientä lepakkoa, joka oli tullut tupaan savuhormin kautta suljetuista pelleistä huolimatta. Hiukan sain syömään ja juomaan, mutta oli ilmeisesti niin uupunut, keuhkot täynnä nokea ja vammautunut, ettei ollut eläjäksi. Pienestä raosta oli hormiin tippunut raukka vääntätynyt. Jollekin muullekin on käynyt samoin eli onkohan lepakoilla jokin vimma hormeista tai sitten lepakoita on tänä vuonna runsaasti.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Kyllä niitä vaan on paljon tänä vuonna, ja toisaalta hyttysiä ei sitten juurikaan ole tarvinnut hätyytellä.

Hirvikärpäset ovat paikoin runsastuneet. Mikä niitä saalistaisi, tuskin lepakotkaan, koska hirvikärpäset ovat maassa ja lentelevät vain lyhyitä matkoja päätyen nisäkkäiden iholle.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset