arojouni Koetan pysyä Suomea koskettavissa ajankohtaisissa asioissa, ympäristöön, talouteen ja turvallisuuteen liittyen.

Tuulivoimamelun tieteellinen testaaminen

  • Tieteellinen menetelmä
    Tieteellinen menetelmä

Olisiko mahdollista, että Suomessa päästään toiselle tasolle, lähemmäksi tieteellistä havannointia tuulivoimameluun liittyvissä kysymyksissä?

 

Suomeen tuotiin maailman suurimmat tuulivoimalat lähemmäksi asutusta kuin missään muualla maailmassa on aikaisemmin niitä pystytetty. Tietoa näistä teollisuusluokan tuulivoimaloista ei ollut kenelläkään. 1980 -luvulla oli tehty NASAn toimesta tieteellistä tutkimusta, joista on ns. Kelleyn tutkimukset olemassa ja kaikkien saatavilla. Asiat eivät ole paljoa muuttuneet niistä ajoista, joten asiat ovat olleet tiedossa, mikäli niistä olisi haluttu tuoda raportteja esille ennen pystytyksiä esim. 500 metrin päähän asutuksesta, kuten Porin Peittoonkorvessa kävi.

 

Foliohattuilun tilalle aitoa tutkimustietoa tuulivoimasta

PAAKIRJOITUS Sunnuntai 05.06.2016

Imago voi muuttua todella nopeasti. Ei ole kauaa, kun tuulivoima sai paistatella pelkästään myönteisessä valossa, ympäristöystävällisenä vaihtoehtona fossiilisille polttoaineille.

 

https://en.wikipedia.org/wiki/Scientific_method

 

”The scientific method is an ongoing process, which usually begins with observations about the natural world. Human beings are naturally inquisitive, so they often come up with questions about things they see or hear and often develop ideas (hypotheses) about why things are the way they are. The best hypotheses lead to predictions that can be tested in various ways, including making further observations about nature. In general, the strongest tests of hypotheses come from carefully controlled and replicated experiments that gather empirical data. Depending on how well the tests match the predictions, the original hypothesis may require refinement, alteration, expansion or even rejection. If a particular hypothesis becomes very well supported a general theory may be developed.[1]

 

”Tieteellinen menetelmä on jatkuva prosessi, joka alkaa tavallisesti tekemällä havaintoja luonnosta. Ihminen on luonnostaan utelias, joten ihmiset usein keksivät kysymyksiä asioista, joita he näkevät tai kuulevat ja alkavat usein kehittämään ideoita (hypoteeseja) siitä, miksi asiat ovat niin kuin ne ovat. Paras hypoteesi johtaa ennusteisiin, jotka voidaan testata eri tavoin, mukaan luettuna tekemällä edelleen havaintoja luonnosta. Yleensä vahvimmat testit, joilla hypoteesi testataan, tulevat valvottavista ja toistetuista kokeista, jotka keräävät empiiristä tietoa. Riippuen siitä, kuinka hyvin testit vastaavat ennusteita, alkuperäinen hypoteesi voi vaatia hienosäätöä, muuttamista, laajentamista tai jopa hylkäämistä. Jos tietty hypoteesi tulee hyvin tuetuksi yleinen teoria voidaan kehittää. [1]”

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Vaasan yliopiston tutkijatohtori Jari Välisuon vetämä "tutkimushanke" on tähänastisen esittelyn mukaan vähemmän uskottavaa vedätystä, tutkitaan ja tutkitaan eikä mitään löydetä. Tutkimuksia tehdään niin kauan kun siitä maksetaan hyvä hinta, ja tuulivoimaan hurahtaneet poliitikot ovat tyytyväisiä.

Pohjanmaalla on tartuttu tuulivoimaloiden vahingollisuus ongelmiin tosissaan ilman tukirahoitusta oman työn ohella.

"Kartoitus infraäänten vaikutuksesta tuotantoeläimiin".
Tuulivoimaloita pystytetään ympäri Suomea ja niiden vaikutukset tulevat vähitellen esiin. Ulkomaisten tutkimusten mukaan tuulivoimaloiden infraäänet voivat aiheuttaa tuotantoeläimille muun muassa tiinehtyvyysongelmia, lisääntyneitä keskenmenoja sekä yllättäviä kuolemia. Myös kuolleena tai epämuodostuneina syntyneiden jälkeläisten määrän on raportoitu lisääntyneen voimaloiden läheisyydessä. Muuttuneista maitomääristä, kananmunien keltuaisten puuttumisesta tai tuplakeltuaisista sekä lihan laadun heikkenemisestä on selvityksiä. Nyt tuulivoimaloiden infraäänien vaikutusta tuotantoeläimiin kartoitetaan Suomessa.
Asutko 0,5 -10 kilometrin päässä voimalasta tai voimala-alueesta? Onko eläinten terveydellisiä tai käytöksellisiä ongelmia tullut lisää viime aikoina? Tiinehtyvyysongelmia? Keskenmenoja? Sairastuvuuden kasvua? Outoa käytöstä? Outoja kuolemia? Onko tuotannossa tullut muutoksia?
Jos olet huomannut muutoksia tilasi eläinten voinnissa voimaloiden tulon jälkeen, ota yhteyttä joko sähköpostitse osoitteeseen tuuli(at)bigmamasranch.com tai puhelimitse arkisin klo 9-19 numeroon 044-910 9989.
Kartoituksen tulokset pyritään julkistamaan syksyyn mennessä.
Yhteistyötä toivoen
sosionomi, toimittaja
Leena Kurikka, Kurikka
------------------------------
Kuntalain mukaan viranomaisilla on selvilläolovelvollisuus, kuntien viranomaiset ovat pelkästään tuulivoima konsulttien antaman tiedon varassa eivätkä itse ymmärrä mitään matalataajuisesta ja amplitudimoduloidusta ilmanpaineen vaihteluista, interferenssistä ym. tämän takia pitää vaatia melumallinnusten tarkastamista kolmannen osapuolen toimesta. Virheitä on, ja on ollut niin paljon kun kaikki konsulttien tarkoitushakuiset mallinnukset hyväksytään, ja viranomaiset eivät ymmärrä niistä mitään. Esim. Hannu Nykänen olisi asiantuntija jolta voi kunta pyytää puolueetonta asiantuntijan lausuntoa ko. asiasta. Ja kun sitä pyydetään kunnan pitää se lausunto myös hankkia. Tämän jälkeen kun huijaus paljastuu olisi mahdollista viedä asia käräjäoikeuden ratkaistavaksi. Porissa Peittoo olisi vielä mahdollista viedä käräjäoikeuden ratkaistavaksi, huijaus oli niin suuri. Nykänen on VTT:ltä jäänyt eläkkeelle, ja tuntee nämä melumallinnusten puutteet ym. valheellisuudet. Hallinto-oikeudet eivät käsittele rikos asioita, vain hallinnolliset muodollisuudet ym. pilkkuvirheet vaaditaan korjattavaksi.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

No näinhän se menee muissakin maissa, miksi Suomi olisi poikkeus?

Käyttäjän KH kuva
Kalevi Härkönen

En usko että tällaisilla kyselyillä saadaan mitään uutta tietoa aikaan. Hysterikot tietenkin tulevat pistämään kaikki todelliset ja kuvittelemansa oireet tuulivoiman piikkiin.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Joo, kyselyjen perusteella saadaan vain useita erilaisia tarinoita, joita pitäisi osata tulkita, eli ammattilaisten hommaa, kuten lääkärien ja eläinlääkärien hommaa lähinnä.

”Conclusion
Industrial wind turbines can harm human health if sited too close to residents. Harm can be avoided if IWTs are situated at an appropriate distance from humans. Owing to the lack of adequately protective siting guidelines, people exposed to IWTs can be expected to present to their family physicians in increasing numbers. The documented symptoms are usually stress disorder–type diseases acting via indirect pathways and can represent serious harm to human health. Family physicians are in a position to effectively recognize the ailments and provide an empathetic response. In addition, their contributions to clinical studies are urgently needed to clarify the relationship between IWT exposure and human health and to inform regulations that will protect physical, mental, and social well-being.” http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3653647/

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset