Energia-asiat ovat maailmanlaajuisesti agendalla

[Beauly-based Lyndsey Ward, who today publishes her story online, claims youngsters have been “indoctrinated” by a host of school activities including visits to windfarms. “Tommy the Turbine” is already online and been used in schools in Ireland.

She said: “What’s been happening is similar to what fast food and fizzy drink makers did previously – sponsoring school sports equipment and leaving us with an obesity epidemic.

The wind industry goes into schools in Scotland and never is the other side of the story told. Youngsters are being brainwashed into thinking we’d be doomed without windfarms.

It’s a cynical ploy to keep the subsidies flowing into the next generation.”]

 

"Tarina kertoo, että Tuulivoimateollisuus menee kouluihin Skotlannissa eikä koskaan siellä ole ketään kertomassa tarinan toisesta puolesta. Nuoret ovat aivopestyjä luulemaan, että olisimme tuomittuja ilman tuulivoimaloita.”

 

Pohjoismaiset energiamarkkinat

 

Suomenkin on ratkaistava tulevaisuuden energiantuotantotavat ja lisättävä pohjoismaista yhteistyötä energia-alalla.

 

Suomen on saatava edelleenkin halpaa energiaa, jotta voimme pärjätä kansainvälisessä kilpailussa. Voimajohtojen vetäminen naapurimaista ei ratkaise kuitenkaan kaikkia ongelmia. Omaa sähköntuotantoa on oltava, kulutus- ja tuotantohuippuja voidaan sitten tasata naapureiden kesken.

”Many animals, including some mammals and birds, are known to avoid power lines in remote regions. Now scientists propose that this behaviour may result from the sensitivity of some Arctic animals' eyes to ultraviolet (UV) light emitted from the cables.” http://www.nature.com/news/why-reindeer-steer-clear-of-power-lines-1.14868

 

”Monien eläinten, kuten joidenkin nisäkkäiden ja lintujen, tiedetään välttävän voimalinjoja syrjäisillä seuduilla. Nyt tutkijat ehdottavat, että nämä ongelmat voivat johtua joidenkin arktisten eläinten silmien herkkyydestä kaapelien lähettämälle ultraviolettivalolle (UV).”

 

Europe’s largest onshore wind farm is being built in central Norway. But the project, which will more than double Norway’s wind capacity, lies in the middle of an important reindeer grazing area, leaving Saami herders worried about the impact it might have on their livelihood and traditions”

 

Euroopan suurinta maatuulipuistoa rakennetaan Keski-Norjassa. Mutta projekti, joka yli kaksinkertaistaa Norjan tuulivoimakapasiteetin, sijaitsee keskellä tärkeitä porojen laitumia, saamelaiset poronhoitajat ovat huolissaan vaikutuksesta, joita tuulivoimarakentamisella voisi olla heidän toimeentuloonsa ja perinteisiin”

EDIT: 

Sen sijaan asiallista tutkimusta sähköpylväiden ja -linjojen aiheuttamasta matalataajuusäänestä ei juurikaan ole olemassa, johtopäätösten tekemistä on kuitenkin vältelty myös tuulivoimaloiden matalataajuusäänen suhteen ja samaan aikaan tilanne tuulivoimaloiden pystytysten suhteen on kehittynyt suurempien tuulivoimaloiden suuntaan teollisuusluokan tuulivoimaloiden myötä. Suuret tuulivoimalat erittävät enemmän matalataajuusmelua ympäristöönsä ja mitä enemmän niitä pystytetään samalle alueelle sitä enemmän tätä ääntä erittyy. Tuulivoimaloiden melusta tekee häiritsevää mm. sääolosuhteet ja ääniaaltojen amplitudimodulaatio.

 

”Scientific evidence has proved that noise affects human health. On the other hand, it can be observed that large multinational organizations are increasingly concerned about this type of urban pollution. On the other hand, attention given to this topic focuses particularly on sources such as urban traffic, occupational exposure and wind turbines. Yet, little or no attention has been given to low-frequency noise originating from power poles.” http://www.mdpi.com/2071-1050/7/10/13920/pdf

 

 

”Tieteellinen näyttö on osoittanut, että melu vaikuttaa ihmisten terveyteen. Toisaalta, voidaan havaita, että suuret monikansalliset organisaatiot ovat yhä enemmän huolissaan tämäntyyppisistä kaupunkien saasteista.

Toisaalta, huomion kiinnittäminen tähän aiheeseen keskitytään erityisesti lähteistä kuten kaupunkiliikenteessä, työperäiseen altistumiseen ja tuulituulivoimaloihin. Silti vain vähän tai ei lainkaan huomiota ole kiinnitetty matalataajuiseen meluun, joka on peräisin voimalinjojen pylväistä.”

 

”Conny Larsson, Uppsala Universitet, har gjort långtidsmätningar på två vindkraftparker, Dragaliden i Norrbotten och Ryningsnäs i Småland. Detta är en unik rapport som kommer att få stor betydelse. Rapporten pekar på betydelsen av vädrets inverkan på ljudets spridning. Höga ljudnivåer erhålls i medvind och klara kvällar, nätter och morgnar. I de fallen har man ofta inversion dvs det är kallare vid marken än i luften ovanför och då böjs ljudet ner och förstärks. Ofta är det också vindstilla i dalar men det kan blåsa på höjderna vilket också resulterar att ljud böjer ner mot marken. Studien visar också att s.k.amplitudmodulerat ljud är ofta förekommande. I vissa vindriktningar så ofta som 40% av tiden. (Denna ljudtyp är extra störande speciellt om den är lågfrekvent vilket har visat sig ofta vara fallet. Amplitudmoduleringen innebär att ljudets styrka varierar med en frekvens på 1-2 Hz och det mänskliga örat tycks vara extra känsligt för denna ljudtyp). Moduleringen kan uppgå till +/- 8dB i värsta fall enligt Conny som svar på en fråga från mig.” https://www.wind-watch.org/news/2015/05/26/referat-fran-svensk-vindenergis-seminarium/

 

"Conny Larsson, Uppsalan yliopistosta, on tehnyt pitkän aikavälin mittauksia kahdella tuulivoimala-alueella, Dragaliden Norrbottenissa ja Ryningsnäs Smoolannissa. Tämä on ainutlaatuinen raportti, jolla tulee olemaan suuri merkitys. Raportti osoittaa, että äänen leviämisessä on säällä tärkeä vaikutus. Korkea melutaso saadaan myötätuulessa ja selkeinä iltoina, öisin ja aamuisin. Näissä tapauksissa usein inversio, eli se että on kylmempää maanpinnalla kuin yläpuolella olevassa ilmassa, joten ääni sitten taipuu alaspäin ja vahvistuu. Usein on myös tuuletonta laaksoissa, mutta tuuli voi puhaltaa korkeuksissa jonka tuloksena on myös, että ääni taipuu maahan. Tutkimus osoittaa myös, että ns. amplitudmoduloitunutta melua esiintyy usein. Tietyillä tuulen suunnalla niin usein kuin 40% ajasta. (Tämän tyyppinen ääni on erikoisen häiritsevää varsinkin jos se on matalataajuista ääntä, jonka sen on todettu usein olevan. Amplitudimodulaatio tarkoittaa äänen vaihtelevaa vahvuutta, taajuuden ollessa 1-2 Hz ja ihmisen korva näyttää olevan erityisen herkkä tämän tyyppiselle äänelle). Modulointi voi olla jopa +/- 8 dB pahimmassa tapauksessa Connyn mukaan, vastauksena kysymykseeni."

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu