arojouni Koetan pysyä Suomea koskettavissa ajankohtaisissa asioissa, ympäristöön, talouteen ja turvallisuuteen liittyen.

Suomesta tuulivoimaparatiisi

  • Suomalaista tuulivoimarakentamista?
    Suomalaista tuulivoimarakentamista?
  • Vindkraft dödsdömd bransch
    Vindkraft dödsdömd bransch

Kieroa voitontavoittelua lain avulla?

http://www.pohjalainen.fi/mielipide/yleis%C3%B6lt%C3%A4/kieroa-voitontavoittelua-lain-avulla-1.2033895

 

Olen kuullut selityksiä Metsähallitusta koskevan lainmuutoksen osalta sen koskevan ainoastaan puunmyyntiä. Mielipide Pohjalainen -lehdessä tuo toisenkin näkökannan lakimuutokselle. ”Kun kaavat ja rakennusluvat on saatu hyväksytyksi, niin ärhäkän kilpailutuksen avulla ne myydään eniten tarjoaville ulkomaisille sijoittajille.” Eli tuulivoima olisi lakimuutoksen takana ja puunmyyntiä siinä sivussa.

 

Mielipide on totuudenmukainen kun tarkastelee länsinaapurin toimia Pohjois-Ruotsissa. Ruotsin valtio omistaa sielläkin suuria alueita, jonne tuulivoimaloita sijoitetaan suuria määriä, kansalaiset eivät voi asialle mitään. Tältä osin asia on jo käynyt selväksi täällä Suomessakin. Nyt siis lakimuutoksella haetaan helpotusta tuulivoimakaavoitukselle valtion omistamiin metsiin, ja kun ne on kaavoitettu ja rakennuttaja on kilpailutettu tie on avattu laajamittaiselle tuulivoimarakentamiselle. Tämän päivän T&T verkkolehti kertoo Suomesta puuttuvan osaamista tuulivoima-alalta. http://www.tekniikkatalous.fi/tekniikka/tulivoima-kaipaa-suomalaisosaajia-tiedossa-4-miljardin-euron-liikevaihto-6541720

”Tulivoima kaipaa suomalaisosaajia – Tiedossa 4 miljardin euron liikevaihto”

 

EDIT: Ruotsalaisilta on jo usko loppunut tuulivoimaan, joten onko nyt Suomen vuoro nyt ottaa kapula haltuun. ”Till ”Sveriges största vindkraftsföretag hör OX2. Dess talesperson Linda Burenius Magnusson kräver i DT 23 december ett ambitiöst mål för år 2030. I klartext: ökade subventioner, som vi kunder och skattebetalare ska stå för. Vindkraften är nämligen olönsam. http://www.dt.se/opinion/insandare/vindkraft-dodsdomd-bransch

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Tulevaisuus on uusiutuvien energiamuotojen. Se on sekä turvallisuuden- ja omavaraisuuden kannalta tärkeää. Tuo tietysti huolettaa kovasti perinteisiä energiajättejä kun tiedostavat, että öljyn ja ydinvoiman menettävän merkitystään ja olevan taaksejäänyttä elämää. Turvallisuudesta sen verran, että ydin- ja tuulivoiman uhkakuvista ei voine puhua edes samana päivänäkään. Tuulivoiman mahdolliset terveyshaitat on ratkaistavissa edullisesti rakentamalla myllyt edemmäs asutuksista ja vetämällä pidemmät syöttökaapelit jne. Keinoja on monia ja tulevaisuus on pedattu uusiutuville.....

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Suomi ja maailma pitää saada toimimaan uusiutuvan energian varassa vuoteen 2050 mennessä. Siihen on noin 30 vuotta ja sinä aikana pitää myöskin saada sähkön varastointi kaupallistettua.

Pohjoismailla on vesivoimaa jo käytettävissä ja olen ymmärtänyt, että 2030 -luvulla aikaisintaan olisi sähkön varastointia olemassa, muutakin kuin vesivoimaan varastointia. Voi olla, että tarvitaan Kollajat ja muut suunnitelmat vielä lisäksi.

Tuulivoiman huono kannattavuus tuntuisi oleva etenkin ruotsalaisten huolen aiheena. Suomessa ei ole vielä sillä rintamalla napistu, kiitos hulvattoman syöttötariffin, joka ei vielä tunnu kotitalouksien budjetissa sanottavasti.

Suomen kilpailukyvyn kannalta olisi kuitenkin tärkeämpää satsata kannattavaan energiantuotantoon. Ei tappiolliseen tuulivoimaan enää senttiäkään.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Missä tuulivoiman tappiollisuus ilmenee?

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro Vastaus kommenttiin #3

Kustannukset ovat suuremmat kuin tulot ilman subventointeja.

Käyttäjän JaakkoJuhaniOjaniemi kuva
Jaakko Ojaniemi Vastaus kommenttiin #3

Kysytkö Seppo tuota tuulivoimayhtiön edustajana, tuulivoimalle maansa vuokranneena maanomistajana vai tavallisena sähkönkuluttajana?

Vastaus riippuu siitä kenen joukoissa seisot. Ja kenen lippua kannat.

Käyttäjän JouniHalonen kuva
Jouni Halonen

Tuulen takia varmaankin joudutaan valjastamaan loputkin kosket, rajajoet mukaan luettuna. Suunnitelmat ovat olleet tehtynä jo kymmeniä vuosia.

http://energia.fi/sites/default/files/voimaa_vedes...

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro Vastaus kommenttiin #6

Kun talouden tila vielä heikkenee, pakottaa se sellaisiin ratkaisuihin, mitä ei muulloin saataisi menemään läpi. Valtiolla on kärsivällisyyttä odottaa sopivaa hetkeä, kuulostaa uskomattomalta, mutta kyllä ne altaat rakennetaan.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset