arojouni Koetan pysyä Suomea koskettavissa ajankohtaisissa asioissa, ympäristöön, talouteen ja turvallisuuteen liittyen.

Kansanedustaja Teuvo Hakkarainen, ps - tuulivoima tilille?

​Perussuomalainen kansanedustaja Teuvo Hakkarainen on jättänyt kirjallisen kysymyksen tuulivoimaloiden tukemisesta.

​Kysymys on aiheellinen kun eduskunta käsittelee 2016 budjettiin liittyviä kysymyksiä tänään klo 16:00 alkaen, lähetys kyselytunnista televisioidaan TV1:n ja YLE Areenan lähetyksissä.

 

https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/Kysymys/Documents/KK_193+2016.pdf

Kirjallinen kysymys KK 193/2016 vp Teuvo Hakkarainen ps Kirjallinen kysymys tuulivoiman tukemisesta ja tuotantoon liittyvistä haitoista Eduskunnan puhemiehelle Sähkön tuottaminen tuulivoimalla ei ole taloudellisesti kannattavaa ja on valtiontaloudelle vahingollista toimintaa. Tuulivoimalat toimivat vain luodun syöttötariffin varassa. Yhtään tuulivoimalaa ei olisi edes rakennettu, jollei tuulivoimatukea olisi käytössä. Tuulivoima on tällä hetkellä kaikkein kannattamattomin energian tuotantomuoto, eikä se suinkaan ole johtanut saasteettomampaan energiantuotantoon. Tuulivoiman satunnaisuuden vuoksi tarvitaan säätövoimaa, joka on usein johtanut hiilivoimaloiden käyttöönottoon. Sattumanvaraisuutensa vuoksi tuulivoima on sähköverkon häirikkö, josta ei ole osoitettavissa mitään hyötyjä...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

"Paraneeko elämänlaatu, elinympäristön turvallisuus, terveellisyys ja tasapaino? Oliko suunnittelun perustana olemassa oleva yhdyskuntarakenne, aiemmin rakennettu ympäristö, maisema ja luonnonarvot sekä ympäristöhaittojen vähentäminen?

Tämä sama kohtalo on luvassa kaikille Suomen kylille, taajamille sekä kunta- ja pikkukaupunkikeskuksille, joiden kupeeseen kaavoitetaan ja rakennetaan tuulivoimaloita - muuallakin kuin Länsi-Suomessa".

http://santavuori.blogspot.fi/2016/04/miten-kay-ko...

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Hakkarainen on viisas mies.
Tuulimyllyt pyörii verovaroin ja auringonottoni pistetään verolle? Taidan asua väärässä yhteiskunnassa.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Ja mikä sen tuulivoimasähkön laatu on jota muut tuotantomuodot priimaaavat tappiokseen, kts. mistä roskasta ne miljardit maksetaan:
http://personal.inet.fi/koti/juhani.putkinen/Kuvat...

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Hakkarainen on viisas, puolustaa valtiontalouden järkevää hoitoa, pärjätäkseen Suomi tarvitsee edullista sähköä, eikä tuulivoimalla tuotettua sähköä, joka on kalleinta.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

"Tämän todistusaineiston perusteella pitäisi jokaiselle olla päivänselvää, että juuri silloin kun Suomessa kulutetaan eniten sähköä - eli kovalla pakkasella, niin EI tuule tarpeeksi, että tuulivoimalat tuottaisivat nettona sähköä valtakunnan verkkoon ainakaan mainita saakka. Kannattaa huomata, että tuulivoimalat kuluttavat huomattavan määrän sähköä valtakunnanverkosta kovilla pakkasilla pitääkseen oman laitteistonsa lämpimänä.

Fiksuimmat osaavat ottaa huomioon myös sen, että tuulivoiman lisärakentaminen suomeen kuluttaa aivan turhaan valtavan määrän verorahaa tukiaisina ja lisäksi nostaa sähkön hintaa - joka taas heikentää Suomen kilpailukykyä.

Siksi Suomeen EI ole järkevää rakentaa lisää tuulivoimaa - vaan on rakennettava runsaasti lisää ydinvoimaa".
http://personal.inet.fi/koti/juhani.putkinen/Pakka...

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

"Kun tuulivoiman tuotto näyttää heiluvan välillä 0,6 % - 71% rakennetusta kokonaistehosta, niin on selvää ettei Suomeen ole järkevää rakentaa lisää tuulivoimaa.

Jotkut typerykset haluaisivat rakentaa Suomeen 2000 MW tuulivoimaa – hulluimmat jopa 3000 MW.

Lisärakentaminen vain pahentaisi tilannetta sähköverkon kannalta. 2000 MW kokonaisteho tarkoittaisi että teho heiluisi suunnilleen välillä 12 MW – 1420 MW.

Jos otetaan vielä huomioon valtavat tukiaiset tuulivoimalle + tuulivoiman suuri sähkön hintaa nostava vaikutus, niin tuulivoiman lisärakentaminen näkyy entistäkin järjettömämmältä. Vaan jotkut pistävät siitä bisneksestä isot rahat omaan taskuunsa – ja kärsijän osassa ovat Suomi sekä suomalaiset".

http://personal.inet.fi/koti/juhani.putkinen/Sattu...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset