arojouni Koetan pysyä Suomea koskettavissa ajankohtaisissa asioissa, ympäristöön, talouteen ja turvallisuuteen liittyen.

Energia-alalla tuotetaan uutta tutkimusta tuutin täydeltä

  • Saksan fossiilisten polttoaineiden käyttö pysynee ennallaan
    Saksan fossiilisten polttoaineiden käyttö pysynee ennallaan
  • Saksassa päästötön ydinvoima korvautuu mm hiilidioksidipäästöjä tuottavilla tuulivoimaloilla
    Saksassa päästötön ydinvoima korvautuu mm hiilidioksidipäästöjä tuottavilla tuulivoimaloilla

Suomessa ei ole fossiilisia polttoaineita löydettävissä, koska peruskalliomme on niin pinnassa. Uusiutuva energia on kaltaisellemme maalle luonnollinen ratkaisu ydinvoiman lisäksi. Fuusioenergiaan voimme laittaa odotuksia, kokeita onnistuneesta vedyn plasmasta on jo suoritettu, mutta matka fuusioenergian tuottamiseen voi vielä venyä pitkälle tulevaisuuteen. 

Laajamittaista tutkimusta on tehty jo aikaisemmin tuulivoimaloiden suhteen, kts. seur. linkki! https://lincolncountysd.org/userfiles/file/Public%20Submissions/08_24_15_WE_CARE_SCIENTIFIC_STUDIES.pdf

Sivulla 116 / 197 on esitetty laskelmia, joiden luulin jo kadonneen, mistä selviää tuulivoimaloiden valmistuksen hiilijalanjälki!

Tuulivoimalat eivät näyttäisi koskaan toiminnallisen tuotannon kautta pääsevän tasoihin hiilidioksidipäästöjen osalta, jotka ovat niiden valmistuksen yhteydessä syntyneet? Argumentit muutamasta kuukaudesta, jonka tuulivoimala tarvitsee voidakseen tasoittaa hiilitaseen eivät siis pitäneet paikkaansa, niinkuin ei mitkään tuulivoimateollisuuden väitteistä pitänyt paikkaansa.

Näitä laskelmia on ollut saatavilla, kuka tahansa valistunut päättäjä olisi päässyt näihin tietoihin käsiksi, niin halutessaan. Päätöksiä Suomessa niinkuin muuallakin on kuitenkin tehty alalle palkattujen konsulttien itsensä laatimien laskelmien pohjalta.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

P***asta tuulivoimaa
Muistatteko lukeneenne viime kesäkuussa uutista, jossa Reposaaren tuulivoimala vuoti öljyä? En minäkään, eivätkä hakukoneet löydä tällaista tietoa ainakaan verkosta. Mutta media onkin jättänyt tuulivoimalaonnettomuudet aika vähälle huomiolle, muutamaa lehteä lukuunottamatta.
http://santavuori.blogspot.fi/2016/04/pasta-tuuliv...

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Reposaaresta puhe ollessa, merellisten tuulivoimaloiden sijoittelu aivan rantaviivan läheisyyteen lintujen pesittämille luodoille on rohkea teko. Kts. seur. linkki. "This fact, combined with our finding that the negative effects of any size turbine array diminish rapidly once placed more than eight miles from shore, implies that wind farm developers can take advantage of economies of scale with large arrays, while avoiding negative external costs, by placing large wind farms more than eight
miles from shore. https://cenrep.ncsu.edu/cenrep/wp-content/uploads/...

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Luonnonsuojelualue jäi keskelle 'offshore' aluetta, suojeltu lintujen pesimäluoto on nyt vaarallisessa paikassa. Reposaaren kaupunginosa on n. parin kilometrin päässä.
http://www.pori.fi/material/images/hallintokunnat/...

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Energiateollisuus ry:n johtajan Jukka Leskelän mielestä tavoitteista toteutui vain tuulivoimaloiden rakentaminen. (ja ne ostetaan ulkomailta Suomeen)
Leskelän mukaan tuulivoimaa ei pitäisi enää lisästä, koska puutetta on sähkötehosta ja säätövoimasta eikä tuulivoima auta kumpaankaan asiaan. Tuuli- ja aurinkovoimaloiden vahva tukeminen on johtanut siihen, ettei muuhun energiantuotantoon kannata investoida.

http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/mielipiteet/p%C...

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Porissa ei oteta mitään opiksi Peittoon epäonnistumisesta, nyt tehdään vielä suurempi moka. Tätä porilaiset tulevat vielä katumaan, minä en paljoakaan melumallinnuksista ymmärrä mutta olin n. 8 tuntia päivittäin Mäntyluodossa eikä kukaan varoittanut matalataajuisesta amplitudimoduloidusta infraäänesta mitään. Muutama kaveri siitäkin suunnittelija porukasta sairastui eriasteisiin tauteihin ja lopulta epilepsiaan, terveys ei kestänyt.
kts. Rambollin tekemiä melumallinnus karttoja selostuksen lopussa:
http://www.pori.fi/material/attachments/hallintoku...

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Jari Vihriälän toteamus tutkittuaan Peittoonkorven melumallinnusta. "Edellisten perusteella voi päätellä miten paljon ulkoalueiden desibelirajat ja sisätilojen terssikaistaiset rajat rikkoutuvat Porin Peittoossa, jos tuulivoimalat pystytetään.
Piirsin vapaalla kädellä noin 2 kilometrin rajan tuulivoimaloista. Tuskinpa sekään riittää, ei ainakaan vapaa-ajanasuntojen kohdalla. Jos tuulivoimalat rakennetaan, niin tulossa on huima määrä valituksia lähiasukkailta. https://www.dropbox.com/s/uwauofoq3jj06c5/Huomautu...

Nyt kun on tiedossa tapahtumien kulku Kellahti - Lyttylä kyliä koskien, voi kai todeta, ettei ollut Vihriälä väärässä todetessaan desibelirajojen ylittyvän huomattavan suuressa määrin lähialueiden asunnoissa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset