arojouni Koetan pysyä Suomea koskettavissa ajankohtaisissa asioissa, ympäristöön, talouteen ja turvallisuuteen liittyen.

Linnut osaavat

  • Lapintiira
    Lapintiira

Kun Suomessa lehden toimittaja haluaa tietoa tuulivoimaloista, ensimmäisenä linkkinä tulee vastaan Suomen Tuulivoimayhdistys ry (STY), josta sitten sitä tietoa saa. Nyt tämän päivän Talouselämän verkkouutiset käsittelee uutta tutkimusta, jonka mukaan lintujen väitetään osaavan väistää tuulivoimalat ja osaavan lentää tuulivoimaloiden välistä tai ne kiertävät koko tuulivoimala- alueen. Tutkimus on tuulivoimateollisuuden kanssa tiiviissä alihankintasuhteessa työskentelevän Finnish Consultin Group:in suorittama ja TuuliWatti Oy:n tilaama /rahoittama.

Pohjanlahden rannikko on muuttolintujen käyttämä päämuuttoreitti, siksi tällainen tutkimus on tervetullut.

Amerikassa on myös tutkittu lintujen käyttäytymistä tuulivoimaloiden lähistöllä, lintujen muuttoreiteille ei suositella tuulivoimaloita pystytettäväksi, yhteentörmäykset ovat väistämättömiä. 

[There is one easy way wind companies can avoid bird deaths: Put wind farms in places where birds are unlikely to fly in the first place. “Right now one of our big considerations is siting,” says Christy Johnson-Hughes, a biologist from the USFWS’s ecological services. Migration pathways and certain landscape features—such as wetlands and migratory stopover points—are known areas where birds gather. “Putting turbines in those exact places is probably risky,” says Brian Millsap, USFWS national raptor coordinator. “Siting is the one and only thing that we really understand at this point.”]

Ainoa oikea tapa välttää lintujen yhteentörmäyksiä tuulivoimaloiden kanssa on pystyttää tuulivoimalat sellaiselle alueelle, jolla ei sijaitse lintujen muuttoreittejä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (20 kommenttia)

Käyttäjän gavia52 kuva
Juha Vesamäki

"Ainoa oikea tapa välttää lintujen yhteentörmäyksiä tuulivoimaloiden kanssa on pystyttää tuulivoimalat sellaiselle alueelle, jolla ei sijaitse lintujen muuttoreittejä."

Minulle tuli mieleen heti toinenkin tapa...

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Niin minullekin, jääköön nyt vielä sanomatta, toistaiseksi.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Maantiet ja autoilu pitää lopettaa. Autojen alle jää tuhansittain lintuja, jäniksiä, hiiriä ja muitakin luontokappaleita. Ja junien alle...ja lentokoneet kun ne teilaavat suuria parveja...

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016032921336527_u...

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Kyllä tuo on totta! Lintujen ja eläinten raadot häipyvät melkein saman tien teiltä ja teiden varsilta, luonnon oma puhtaanapitolaitos hoitaa homman.

Mikäli tuulivoimaloiden alta voisi löytää raatoja, pitäisi niiden olla lämpimiä melkein. Tutkimuksen mukaan raatoja ei ollut löytynyt?

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Seppo "Maantiet ja autoilu pitää lopettaa."

Minusta tuo on erittäin huono vertaus, koska ilman autoja ja maanteitä kaikki kehitys jo pääkaupunkiseudun ulkopuolella loppuisi kuin seinään...Mutta ainahan sitä voi yrittää keksiä jotain vähemmänkin fiksuja puolustuspuheenvuoroja:)

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Kiitos, täytyyhän näitä asioita koittaa ymmärtää ja selittää niin, että tyhmempikin ymmärtää.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Kyllähän noiden kahden tutkimuksen välillä on ristiriitaisuuksia! Suomeen tulevat muuttolinnut ikäänkuin osaavat väistää ja kiertää tuulivoimaloita.

Aikaisempi kymmenen vuotta sitten tehty tutkimus, YLEn tiedottamana tiesi kertoa, tuulivoimaloiden pitävän sen verran kovaa ääntä, jolloin linnut havaitsevat tuulivoimalat.

Tuulivoimaloiden kova ääni ei oikein ole enää sopiva argumentti tuulivoimaloiden markkinoinneissa.

Käyttäjän JaakkoJuhaniOjaniemi kuva
Jaakko Ojaniemi

Eläimiä kuolee niin liikenteessä kuin muutenkin. Kissatkin tappavat paljon pikkulintuja.

Mutta todella huolestuttavaa on tuo STY:n valheellinen probakanda ja harjaus kaikista tuulivoimarakentamisen synneistä, jota lehdet ilman kritiikkiä sitten julkaisevat. STY ja Tuuliwatti Oy teettävät omalla konsultillaan selvityksen tuulimyllyjen aiheuttamista lintukuolemista ja tulos on, että ei mitään ongelmia.

Miksi muualla maailmassa sitten on?

New studies reveal ... that in the United States alone ... wind turbines kill an estimated 13 million to 39 million birds and bats every year."

http://www.cfact.org/2013/03/18/wind-turbines-kill...

.......an article which appeared recently in The Spectator, by an academic researcher, arguing that the average turbine kills between 110 and 330 birds a year, and between 200 and 670 bats.

http://www.ukipdaily.com/wind-turbines-disaster-bi...

http://www.spectator.co.uk/2013/01/wind-farms-vs-w...

Käyttäjän JaakkoJuhaniOjaniemi kuva
Jaakko Ojaniemi

Tuuliwatti Oy ja Tuuliwatti Oy:n konsultti....Tuppurainen on Tappuraisen takuumiehenä.

Tuuliwatti Oy:n konsulttiin pätee tämä konsultin määritelmä: "Mikä on konsultti? No, konsultti on kuin leikattu kolli maaliskuussa. Mittään ei pysty itse tekemään, mutta on helvetin hyvä neuvomaan".

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Konsultti on työnantajansa palveluksessa, tekee mitä pyydetään, mikäli kykenee.

Käyttäjän penttiwikstrom kuva
Pentti Vikström

Ja niin kävi käsky, että muuttolinnut,myös räkättirastaat, osaavat tästä lähtien ryhmittyä jo kaukana tiiviiksi jonoksi ja lentää suoraan marjapensasmaani pensaiden metrisestä välistä niin, että yksikään marja ei putoa. Ei putoa myöskään rastas. Niinpä rastaan matka jatkuu, marjani kypsyvät ja metsästäjän luotikin säästyy...

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Pitää nyt jättää se metrinen väli sinne puutarhaan rastaille, etteivät jää kiinni niihin verkkoihin.

Mikä se on saanut ne linnut oppimaan lentämään jonossa, ellei tässäkin tapauksessa se nerokas tariffi vaan olisi taustalla taas kummittelemassa.

Paluumuuton osalta olen nähnyt niitä aurassa lentäviä muodostelmia syksyisin, hanhilla yms. Tuulivoimaloiden läheisyydessä pitäisi sitten niitä jonossa lentäviä muodostelmia tästä puolen pelkästään näkyä.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Entäs sitten kalat! Mereen rakennettavat tuulivoimalat aiheuttavat vesiin semmoista värinää että perämeren silakoista tulee sekopäisiä.

Linnut tai kalat, toisarvoista. Tuulivoima ei kuitenkaan ole tulevaisuutta. Aurinko-ja atomivoima on.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Pelastetaan maailmaa vihreällä energialla, pieni tappio sallitaan luonnon monimuotoisuudessa.

Saksassa nyt hiilidioksidin määrä on jatkanut kasvuaan, eihän siinä näin pitänyt käydä. http://notrickszone.com/wp-content/uploads/2016/03...

Käyttäjän penttiwikstrom kuva
Pentti Vikström

Pitänee mennä tuonne Perämeren tuulivoimala-alueille katselemaan noita kurkijonoja.

Lienee kuitenkin tieteellinen vahinko, että muuttoaikojen upea kurkiaura on koulutettu tariffituella (milläs muulla?) kurkijonoksi.

Kurkien sisäsyntyinen taito muodostaa aura on nimittäin niin edistyksellinen, että Yhdysvaltain avaruusvirasto Nasa on ottanut oppia kurkiaurasta vähentääkseen rahti-, matkustaja- ja sotilaslentojen energiankulutusta.
http://yle.fi/uutiset/kurkiaura_on_aerodynamiikan_...

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Ja peräkanaa lentävät eivät pääse lähellekään sitä näytelmää kuin on tuo kurkien muutto, kurkien kerääntyminen ja auramuodostelmassa eteneminen. Vetovastuun vaihto, jolloin ensimmäinen siirtyy sivuun ja seuraava ottaa vuoron, sivuun siirtynyt jättäytyy viimeiseksi lepäämään, kunnes tulee vetovastuu uudelleen pitkän ajan päästä.

Anna minun sanoneen, että tuulivoimaloista on vain haittaa.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

KHO on antanut tästä myös päätöksen, tuulivoimalat ovat muuttolinnuille turvallisuusuhka. Tuulivoimala-alueiden kaavoja ei hyväksytty.

"Kymenlaakson liiton olisi tullut KHO:n mielestä tarkemmin selvittää muuttoreitteihin nähden peräkkäin sijaitsevien tuulivoiman tuotantoalueiden yhteisvaikutus muuttolintuihin"

"Kymenlaakson rannikko on Suomen tärkein arktisten lintujen muuttoreitti".
http://www.kymensanomat.fi/Online/2016/02/09/KHO%2...

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro Vastaus kommenttiin #17

Kelpo päätös!

"BirdLife Suomi on linjannut, että tuulivoiman suunnittelussa, sijoittamisessa ja rakentamisessa pitää välttää lintuihin kohdistuvia haittavaikutuksia ja tuulivoimalat tulee sijoittaa linnustollisesti vähäarvoisille alueille."

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro Vastaus kommenttiin #18

KHO tekee ennakkopäätöksiä jotka on huomioitava ja joita esimerkiksi hallinto-oikeuksien tulee noudattaa. TuuliWatin maksamien "tutkimusten" ei pitäisi vaikuttaa asiaan millään tavalla.

"Maakuntakaavassa oli osoitettu itä–länsi-suuntaisesti peräkkäin yhdeksän tuulivoimaloiden aluetta Kymenlaakson rannikkoalueelle. Kaavaselostuksen mukaan kullekin tuulivoimaloiden alueelle oli arvioitu voitavan sijoittaa 5–26 voimalaa. Kymenlaakson rannikkoalue oli Suomen tärkein arktisten suurikokoisten lintulajien ja suurikokoisten petolintujen muuttoreittien keskittymäalue".
http://www.kho.fi/fi/index/paatoksia/vuosikirjapaa...

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Minkä takia Vestaksen työntekijöitä uhataan tappaa? ei kai se työntekijöiden vika ole jos Vestas toimittaa tuulivoimaloita ja toiset käyttävät niitä lintusilppureina ja myyräkarkottimina.
http://www.independent.ie/business/irish/denmark-r...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset