arojouni Koetan pysyä Suomea koskettavissa ajankohtaisissa asioissa, ympäristöön, talouteen ja turvallisuuteen liittyen.

Falmouthin tuulivoimaloiden kohtalo herättää jo kansainvälistä kiinnostusta

​Falmouthin tuulivoimalat ovat saaneet jo paljon kansallista mielenkiintoa osakseen, ja nyt myös jo laajemminkin. http://www.energyandpolicy.org/falmouth-wind-farm-case

​Alun alkaen Falmouthin voimalat ovat olleet onnettomia ja samalla onnenpotkuja, miten asian nyt haluaa nähdä. Tapauksesta löytyy niin paljon samankaltaisuuksia, joita on sittemmin nähty meidänkin tuulivoimaloiden lähettyviltä tapahtuvan.

​Suunnitteluvaiheessa tuulivoimalat olivat enemmän kuin puolta pienempiä kuin toteutusvaiheen tuulivoimalat. Sanoisinko normaalia toimintaa viime vuosina siltä osin, onnetonta kuitenkin oli se, että kyseisistä tuulivoimaloista puuttuivat ns. melumoodit, joiden avulla olisi helposti selvitty testausvaiheet puhtain paperein. Nyt näin ei käynyt!

Yhdestä takaiskusta ei kannattanut lannistua, nyt saivat tapaukseen osallistuneet lääketieteen asiantuntijat kuulla lukunsa. Sanoja ei säästelty, olihan kansallisesti tärkeästä asiasta kysymys. Lääkärien asiantuntemuksella ei olisi saanut kyseenalaistaa tuulivoimaloiden esiinmarssia.

​Falmouthin tapauksesta muodostui tyypillinen eipä juupas jupakka. Nyt näyttää selvältä, tuulivoimalat olivat sijoitettu liian lähelle asutusta. Siitä on koko ajan ollut kiistassa kysymys.

​Näitä on muitakin vastaavanlaisia tapauksia, kiistat ovat jääneet paikallisiksi ilman suurempaa huomiota. Nyt kuitenkin tämän Falmouthin tapauksen myötä, vastaavia tapauksia on nousemassa esiin ja onkin oletettavaa, että vastaisuudessa samankaltaisia tapauksia nousee esille kuin sieniä sateella.

​Englannissa on käsitelty asiaa parlamentissa ja on herätetty aiheellinen kysymys, miten tällaista toimintaa on valtion tuella voitu tukea vai onko tilanne riistäytynyt käsistä juuri sen tähden, että valtio on tukenut kyseistä toimintaa.

​Tanskassa maalle rakentaminen keskeytettiin lääketieteellisten tutkimusten ajaksi, Saksassa mahdollisesti on myös tulossa rajoituksia lisää. Paikallisesti on jo osavaltioissa rajoituksia sallitun etäisyyden kohdalla, että kuinka lähelle asutusta tuulivoimaloiden pystytys on luvallista. Kuitenkin nyt jo vaaditaan teollisuusluokan tuulivoimaloille yleisesti 3 km:n etäisyyttä asutukseen, kouluihin, työpaikkoihin, sairaaloihin yms. nähden.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

10Suosittele

10 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Suomessa melun sanottiin pysähtyvän naapuritontin rajalle, esim. Peittoo Porissa, ei se matalataajuinen ilmanpaine värähtely mihinkään pysähtynyt.
Haitta aiheutti tasapainohäiriöitä, päänsärkyä, unettomuutta jne.. Lähimmän asunnon tuulivoimayhtiö osti kun jo A painotettu melumittaus pihalla ylitti asetuksen tason. Muut ympärillä olevat vielä kärsivät, viranomaiset ovat haluttomia puuttumaan epäkohtaan, vaikka tuulivoimayhtiöt loukkaavat laajan ihmisjoukon fyysistä koskemattomuutta aiheuttamalla vakavia terveyshaittoja. Asukkaat eivät voi välttää terveyshaittoja muutoin kuin pakenemalla kotoaan.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset