arojouni Koetan pysyä Suomea koskettavissa ajankohtaisissa asioissa, ympäristöön, talouteen ja turvallisuuteen liittyen.

Amplitudimodulaatio yms. keskustelunaiheena Englannin parlamentissa

Englannin parlamentissa on käyty keskustelua tuulivoimamelu yms. haitoista tällä viikolla. http://www.publications.parliament.uk/pa/cm201516/cmhansrd/cm160314/debt... Vuosikymmenien aikana ihmiset ovat tuoneet esille tuulivoimaloista aiheutuvan melun aiheuttavan erinäisiä fyysisiä ja psyykkisiä haittoja. Kuitenkin suuri osa on vaiennut ongelmista ja kärsineet. Yleinen painostus ja ymmärtämättömyys terveysongelmien syistä suhteessa tuulivoimaloihin ovat pitäneet ihmiset ongelmineen taka-alalla. Vasta kun viralliset lääketieteelliset tutkimukset ovat vahvistaneet tuulivoimaloiden matalataajuisen amplitudimoduloidun äänen olevan oireiden aiheuttaja, ihmiset ovat uskaltaneet tuoda huolensa esille! Melumallinnukset, -säädökset ja mittaukset ovat olleet virheellisiä ja puutteellisia. Lainsäädäntö on nyt muutettava. Todennäköisesti tuulivoimaloita ei enää maalle pystytetä. Merellä on omat ongelmat, merinisäkkäätkään eivät pidä melusta. Lintujen ja lepakoiden muuttoreitit pitää ottaa huomioon. Englannissa on nyt vihdoin vuosikymmeniä jatkuneen epätietoisuuden ja jahkailujen jälkeen ruvettu kantamaan vastuuta virheellisen ja kansalaisille kalliiksi tulleen politiikan seurauksista. Kansalaiset saavat kuitenkin kantaa seurauksista suurimman taakan, moni on jo menettänyt terveytensä, kotinsa ja omaisuutensa. Tuulivoimayhtiöiltä ei saa oikeusteitse korvauksia, koska nämä yhtiöt ovat alhaisimmalla omalla pääomalla perustettuja ja vakuutuksia korvausten varalle ei ole otettu. Voimaloita joudutaan kuitenkin sulkemaan ja yöaikaista käyntiä joudutaan rajoittamaan. Suomeenkin näillä Englannin parlamentissa käydyistä keskusteluista on odotettavissa seuraamuksia, olemmehan edelleen samassa unionissa?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän JaakkoJuhaniOjaniemi kuva
Jaakko Ojaniemi

Off-topic, mutta tuulivoimasta kuitenkin.

Saksa rakensi vuonna 2015 noin 5000 MW lisää tuulivoimaa, jolloin koko Saksan tuulivoiman asennettu teho oli noin 44 000 MW. Valtion tukia maksettiin normaali vuotuinen 22 miljardia €.

Tästä huolimatta Saksan CO2-päästöt lisääntyivät vuona 2015 yhteensä 10 miljoonaa tonnia vuoteen 2014 verrattuna.

http://www.climatechangenews.com/2016/03/14/german...

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Olisko tuulivoimalat vanhemmasta päästä käymässä tehottomiksi. Nimittäin kapasiteettikerroin on laskenut kuin lehmän häntä Saksassa viime vuosina. Uudet voimalatkaan eivät paremmalla kapasiteetin käyttöasteella pysty kompensoimaan vanhenevan kaluston alenevaa kapasiteetin käyttöastetta. Melumoodin käyttö myös voi selittää alenevaa kapasiteetin käyttöastetta.

Viime vuotta koskeviin Saksan lukuihin täytyy perehtyä tarkemmin.

Käyttäjän gavia52 kuva
Juha Vesamäki

Vielä lisää off-topicia, vaan samassa voimassa pysytään.

Millä muulla tuotannon alueella hyväksyttäisiin tuon "Fingridin" sivuilta löytyvän käyrän mukainen hyppely:

http://www.fingrid.fi/fi/sahkomarkkinat/kulutus-ja...

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Aurinkokennoilla vaihtelu on vieläkin rajumpaa kuin tuulivoimaloilla. Pilvisenä päivänä voi kennoilla tuotto jäädä nollille.

Käyttäjän gavia52 kuva
Juha Vesamäki

Täytyy jatkaa tuosta aurinkokennon hyvyydestä, siis siltikin vaikka minua "opastettiin" vertailujen suorittamisessa toisaalla, kun menin vertaamaan omistamaani pikkuruista (15 Watin) kennoa eräässä mielessä aurinkovoimalaan.
Niin se kennon hyvyys tuli taas kouraisevasti esiin kun aloin lataamaan USB-pankkia, kirkas aurinkoinen päivä kun on. Alkuun virtaa tuli virtanaan mutta kun "mollikka" meni hieman varjoon, niin taso suorastaan romahti, se aurinko paistaa edelleen pilvettömältä taivaalta mutta ei säteet osu enää kennoon.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro Vastaus kommenttiin #5

Onhan se nyt Suomessa niiden kennojen kanssa vähän niin ja näin. Ja kun on se pitkä pimeä kausi. Itse olen ladannut aurinkokennolla paimenpojan akkua etäisellä laitumella, sillä tavalla akun kesto pitkittyy huomattavasti, eikä tarvitse käydä kuukauden välein vaihtamassa verkkovirralla ladattuun akkuun.

Kesällä aurinkokennojen käyttö on ihan ok, akkujen täytyisi kehittyä ja halventua vielä, jotta kesämökkiolosuhteissa olisi mahdollista pärjätä.

Käyttäjän gavia52 kuva
Juha Vesamäki Vastaus kommenttiin #6

Täytyy vielä pitkittää tätä off-topicia, ja nyt akkujen osalta. Toivottavasti nämä akkuteknologian ihastelijat ei katsele videoita noista kannettavista hätäapustarttipaketeista, https://www.youtube.com/watch?v=YhVTan1vIoA&t=1092s , saisivat nimittäin lisää vettä myllyynsä. Itsekin katselin monttu auki, kun kämmenen kokoinen "paketti" käynnisti auton mutta sitten kun otti kalkulaattorin kouraansa, ja laski paljonko sitä tehoa loppujen lopuksi sieltä akusta tuli, niin ei se enää ihmeeltä tuntunutkaan. Eli pienestä USB-pankin näköisestä ja kokosesta akusta irtoaa n. 500 ämpäriä mutta vain muutaman sekunnin ajan kerrallaan.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset