arojouni Koetan pysyä Suomea koskettavissa ajankohtaisissa asioissa, ympäristöön, talouteen ja turvallisuuteen liittyen.

EU on hiili- ja teräsunioni

  • EU on hiili- ja teräsunioni

Saksan keskeinen asema EU:ssa viitoittaa unionin taloudellista toimintaa. Unionin alkujuuret lähtevät hiili- ja teräsyhtiöiden toiminnasta, jolloin kaupankäynnin esteitä purettiin yhteisillä sopimuksilla. ”Vapaan kilpailun varmistamiseksi korkean viranomaisen tietoon on saatettava jäsenvaltioiden kaikki toimet, jotka ovat omiaan vaarantamaan sen toiminnan.”

 

Euroopan unioni on tänään paljon muutakin kuin hiili- ja teräsunioni, keskeistä edelleen on vapaakauppa ja kaupanesteiden purkaminen.

 

Euroopan unioni pyrkii energiaunioniksi, jossa eri maiden sähköverkot yhdistetään. Saksalla ja Tanskalla on ajoittaista tuulivoimaa, mutta edelleen hiilenpolttoon perustuvat lauhdevoimalat muodostavat ylivoimaisesti tärkeimmän perustan sähköntuotannolle. Pohjoismaissa vesivoimalla on keskeinen rooli, puolet sähköntuotannosta tulee vesivoimasta.

 

EU on menettänyt asemaansa teräskauppiaana kiinalaisille. Kilpailukyky on heikko idän tiikerivaltioihin verrattuna. Eurooppa taantuu!

 

Tuulivoimatuotanto generaattorin osalta on siirtynyt myös Kiinaan, terästornit ja siipien valmistus ovat edelleen Euroopassa. Samoin raudoitus ja tuulivoimaloiden perustukset tehdään paikallisena alihankintana.

 

Tuulivoimarakentaminen on nähty voittopuolisesti edistyksenä, eräitä seikkoja ei ole unionin tasolla tarvinnut huomioida, ja niitä onkin aktiivisesti lakaistu maton alle. Aina tilaisuuden tullen on valtioiden ympäristöministeriöiden taholta tuotu esille tutkimuksia, joissa todetaan, että tuulivoimarakentaminen saattaa olla luonnon monimuotoisuudelle haitaksi, sensijaan tuulivoimaloiden aiheuttamaa infraääntä ei pidetä ihmisen terveydelle vaarallisena.

 

Lääkärin etiikkaan liittyen on kuitenkin tuotu jo vuosikymmenten ajan varoituksen sanoja esille, ja viimeaikoina myös kattavia lääketieteellisiä tutkimuksia, joissa infraääniin on liitetty riskejä terveyden menettämisen suhteen, kun ihminen altistuu tuulivoimaloiden läheisyydessä pitkäaikaisesti infraäänille.

 

[Tutkimus infraäänien vaikutuksista terveyteen:

Kirjassaan "Tuulivoima, ääni ja infraääni: teollisuuden kokoluokan tuulivoimalan vaikutukset ihmisten terveyteen," Dr. Marjolaine Villey-Migreeni vahvistaa infraäänellä olevan kielteisiä vaikutuksia ihmisten terveyteen.

Hän kirjoittaa:

"Riskit vibroakustisesta taudista tunnetaan lentäjien ja kosmonauttien reaktioista.

Kymmenet kokeelliset tutkimukset teollisuudessa ja laboratoriossa ihmisiä ja eläimiä koskien vahvistavat käytöshäiriöt, ja fysiologisia muutoksia, kuten: verenpaineen nousu, hengitystiheys ja muutoksia tasapainohäiriöissä, pitkän altistumisajan jälkeen (4 kuukautta, esimerkiksi) jokut haitallisista terveysvaikutuksista ovat peruuttamattomia...”]

 

Euroopan unioni on enemmän keskittynyt kaupan esteiden purkamiseen. 

Turbiinit voivat pysähtyä terveystutkimuksiin, vert. talidomidi

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Todisteita tuulivoimaloiden äänen vahingollisuudesta ihmisille, ns. amplitudimodulaation haitoista esiteltiin Englannin parlamentissa ja käydyn keskustelun pohjalta vaaditaan nyt melua koskevien säädösten muuttamista.

http://www.publications.parliament.uk/pa/cm201516/...

”The evidence that I presented showed that lots of communities and individuals up and down the country are living in houses close to wind turbines that are directly affected by excessive amplitude modulation.”

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Tuulivoimayhtiöt Englannissa on myös perustettu alimmalla sallitulla omalla pääomalla ja vakuutuksia ei ole otettu meluhaittojen varalle, joten oikeudenkäynnit ovat ajan haaskausta näitä yhtiöitä vastaan.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Jo pystytettyjen tuulivoimaloiden osalle tulee voimaan yöaikaisia sulkemisia. Uusia tuulivoimaloita ei enää saa pystyttää asutuksen lähelle. Yli 100 metriä korkeita tuulivoimaloita voidaan tuskin pystyttää minnekään.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset