arojouni Koetan pysyä Suomea koskettavissa ajankohtaisissa asioissa, ympäristöön, talouteen ja turvallisuuteen liittyen.

Maailmanperintökohteet Syyriassa uhattuna?

  •  Al-Asfar Mosque- Aleppo Mamluk
    Al-Asfar Mosque- Aleppo Mamluk
  • Aleppo Citadel
    Aleppo Citadel

Valokuvia Syyriasta, hyvä sivusto kuvien katselemista varten tässä.

 

Joitakin tietoja olisi jo saatu, että näistä Unescon listalla olevista maailmanperintökohteista olisi joitakin uhattuna Syyriassa. Olettaisi, että kyseisen maan hallituksella, liittolaisilla Venäjällä ja Kiinalla on yhteinen pyrkimys säilyttää näitä kyseiselle maalle tärkeitä rakennuksia. Annetaanko niiden mennä Syyrian hallituksen ja liittolaisten toimesta sillä varjolla kun terroristijahti on saanut hyväksynnän ja kun terroristeiksi luokitellut ryhmittymät pyrkivät vieläpä muuttamaan rahaksi ikivanhoja patsaita ja rakennusten palasia kun muilta kiireiltänsä ehtivät.

 

Tilanne Syyriassa on outo kun Venäjä olisi taistelemassa ISIS -järjestöä vastaan, mutta ISISin taistelijat eivät ole olleet edes sillä suunnalla missä venäläisten pommitukset ovat olleet kiivaimmillaan. (Homs, Aleppo, Damaskos...).

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

Onneksi maailmassa on laserkuvauksia, mitkä ottavat tarkat kopiot kohteista talteen. En muista minkä niminen. Heidän idea oli juuri se, jos pommitetaan jokin monumentti maan tasalle.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

En tiedä oliko Homsissa maailmanperintökohteita, mutta mikäli oli, eivät ole enää ehjinä. Kun katselin venäläisten tekemää videota Homsista, yhden moskeijan näin ehjänä, kaikki muu miljoonakaupungista oli säpäleinä.

Laserkuvien perusteella voi sitten rakentaa uuden monumentin.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Kiitos Jouni linkistä.

Ainakin viime kesänä 2015 Isis räjäytti ja moukaroi 2000 vuotta vanhan Rooman valtakunnan aikaisen temppelin Palmyriassa. Näin myös silloin Isisin kuvaaman videon, jossa näytettiin kuinka he teloittivat paikallisen 80 vuotiaan museon johtajan, joka ei suostunut paljastamaan mihin arvokkaat muinaisesineet oli piilotettu.

Hänen nimeään en enää muista, mutta tämä paikallisten rakastama vanhus, joka oli koko elämänsä vaalinut näitä muinaisia esineitä, niin hän jaksoi kuulemma melkein kuukauden kestää isisin törkeää kidutusta. Aarteiden paikkaa hän ei kuitenkaan paljastunut.

On niin kovin vaikea ymmärtää, miksi monet isisläiset, jotka ovat eläneet ja opiskelleet jopa länsimaalaisissa yliopistoissa, niin pystyvät tällaiseen mielipuolisiin karmeisiin tekoihin. Siihen ei ilman uskontoa, tai täydellistä mielipuolisuutta kukaan muu ei voi pystyä.

Tämä vain vahvistaa minun vakaata käsitystäni, mitä Blaise Pascal on sanonut: " Ihmiset eivät koskaan tee pahaa niin perusteellisesti ja iloisesti kuin silloin, kun he tekevät sen uskonnollisesta vakaumuksesta".

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro Vastaus kommenttiin #3

Niin, näitä äärijärjestöjä on vaikea järjellä sulatta. Muistan tuon ISISin tuhotyön Palmyran rauniokaupungissa, joka on yksi noista Unescon maailmanperintökohteista. Mitään muuta motiivia ei tuhotyölle ole löydettävissä kuin vallanhalu ja raha. Myymällä vaikka palasiakin joistakin arvokkaista kohteista, saavat rahoitusta toimintaansa varten. Muut tavat ovat kotien ryöstelyt ja öljyn myynnistä saatavat tulot.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset