arojouni Koetan pysyä Suomea koskettavissa ajankohtaisissa asioissa, ympäristöön, talouteen ja turvallisuuteen liittyen.

Ihmisoikeudet ja tuulivoima

  • Etkö sinä pidä tuulivoimaloista
    Etkö sinä pidä tuulivoimaloista
  • Syöttötariffi menee tappioiden peittämiseen, veroparatiiseihin ja pieneltä osin sähköntuotantoon
    Syöttötariffi menee tappioiden peittämiseen, veroparatiiseihin ja pieneltä osin sähköntuotantoon

On hämmästyttävää todeta, että teknokratian häkellyttävästä maailmasta löytyy vielä humanistista tutkimusta yliopistomaailmasta, joka uskaltaa kyseenalaistaa teknologian voittomarssia nyky-yhteiskunnassa.

 

Tuulivoimaloiden arvosteleminen on jotensakin kiellettyä, kuka sen tekee esim. sosiaalisessa mediassa on sillä hetkellä leimattu ja nimitelty.

 

Tuulivoima on valtiovallan suojeluksessa, kaikki tuulivoimahankkeet käyvät muodollisen hyväksyntäprosessin läpi, eikä niitä voi käytännössä estää. Tarvitaan varsin painava syy, jolla jonkun hankkeen voi estää. Yksittäinen henkilö ei siihen kykene, ja kun hanke etenee tulee väistämättä yksittäisiä haitankärsijöitä, joilla on todistustaakka osoittaa kärsivänsä tuulivoiman aiheuttamasta haitasta. Yhä useammin kysymykseen voi tulla vakava terveyteen liittyvä haitta ja asunnon hinnan menetys. Useinkaan mikään näistä haitosta ei ole yksiselitteisen pitävä todiste haitasta oikeudessa. Haitan kärsijälle jää vaihtoehdoksi muuttaa tuulivoimaloiden vaikutusalueelta pois, jolloin kyseiset terveyteen liittyvät ongelmat myös poistuvat, mikäli haitta ei ole jatkunut vuosia, jolloin voi jo tietenkin syntyä pysyviä terveyteen liittyviä vaurioita. Helpoin tapa välttyä tulevilta ongelmilta on määrätä minimietäisyys asunnon ja tuulivoimalan väliin. " On the basis of scientific and medical research this has led in France and also in other countries to national legislation in which it is ensured that wind turbines may never be realised within a radius of 1.5 kilometres from residential areas."

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Ylivoima kansalaisia vastaan on samaa luokkaa kuin juutalaisilla Hitlerin vallan alla, ensin duuniin ja lopulta uuniin.
Ei uskoisi että sivistyneessä Suomessa saa tämänkaltaista terroria harjoittaa, ja kun rahat toimintaan ja toimijan voittoihin otetaan kotitalouksilta verotuksella.

Entä kun tulee se tilanne että isät ottavat omankäden oikeudet käyttöön kotirauhan puolustamisessa. Ei kukaan anna omien lasten kärsiä korvasäryistä, jatkuvista kesken unien heräämistä, lisäksi oireisiin kuuluu väsymys, sekavuus, tasapainohäiriöt, pahoinvointi, päänsärky, sydänoireet, korvakipu, korvan verenvuoto, jne.. Kaikkia em. Oireita on havaittu Siikaisten Jäneskeitaan ja Porin Peittoon ympäristön asukkailla.
Pohjanmaalla on asutuskeskuksia joiden ympärillä on lukuisia tuulivoimala-alueita, ja isoja tuulivoimaloita 4,5 MW: n tai 5 MW:n tehoisia saattaa olla 70 kpl tai yli. Yhteisvaikutukset vaan unohdetaan vaikka etäisyys toisesta voimala-alueesta on alle 10 km.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Todellisuus on paljastumassa suurelle yleisölle vähitellen hiipien. Lobbareilla oli omat juttunsa 500 metrin etäisyyksistä, jonka jälkeen ei kuulu mitään ääntä eikä muitakaan haittoja tuulivoimasta aiheutunut. http://www.contrepoints.org/2015/09/14/221740-derr...

”1.1.5 IMPACT SUR LA SANTE. LOBBY: On néglige les nuisances autres que celles de bruit tout en les minimisant et on prétend qu'elles disparaissent au delà de 500 m. REALITE: La propagation du bruit dépend de la topographie et on a constaté des nuisances jusqu'à 950 m. (voir §2.5.1.1) Les infrasons, encore plus nuisibles que le bruit, se propagent à des distances nettement supérieures à celui-ci. (voir §2.5.1.2)L'effet stroboscopique peut être nuisible à 1 km. (voir §2.5.2) L'impact sur la santé des animaux d'élevage s'avère comme chez les Humains et risque de nuire à la production agricole. (voir §2.5.3) ” http://sanseoliennes.com/eolien2520allemand.pdf

”1.1.5 >Terveysvaikutukset. Lobbari: Muita hattoja ei ole kuin minimaalinen melu, joka häipyy 500 metrin jälkeen. Todellisuus: melun eteneminen riippuu topografiasta ja haittoja on todettu jopa 950 metrin päässä. (ks §2.5.1.1) Infraääni on jopa haitallisempia kuin melu, leviävät olennaisesti kauemmaksi juurikaan vaimentumatta. (ks §2.5.1.2) Välkevaikutus voi olla vahingollista 1 km päässä. (ks §2.5.2) Tuotantoeläimien terveysvaikutukset osoittautuu kuten myös ihmisillä haitallisiksi ja voi vahingoittaa maataloustuotantoa. (ks §2.5.3)”

Huom! Tutkimuksia on tehty nykyistä pienemmillä tuulivoimaloilla.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Tuulivoimateollisuus ei ole ottanut riittävästi huomioon voimaloiden aiheuttamaa paineaaltosarjaa, jonka terveysvaikutukset olivat tiedossa jo 80-luvulla. Ohjeet ja
rajoitukset ovat koskeneet vain kuuluvaa ääntä (dbA). Tästä se johtuu nyt silmille räjähtävät vahingolliset terveysvaikutukset.

Tämä on suuruusluokaltaan paisunut vakavaksi terveysuhaksi, ja tätä toimintaa tukee Suomen hallitus kädet pystyssä. Tämä on rikollista, ihmiskokeet ovat kiellettyjä.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro Vastaus kommenttiin #3

Tuolta ranskankielisestä tekstistä selviää, että on tiedetty haitoista! Näitä samoja tutkimuksia on kuka tahansa voinut lukea ja tutkia, yliopistoissa, meluselvitystä käsittelevissä työryhmissä jne.

Ehkä ei tuotu näitä asioita esille, koska tuulivoimaloilla oli tarkoitus pelastaa maailma CO2:lta, mikä ei sekään pitänyt paikkaansa, koska säätövoimana useimmiten käytetään kivihiiltä, kaasua, dieselkäyttöisiä generaattoreita...

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Vanha A2 ohjelma selvittää aika paljon ajan hengestä 2011 vuonna, "yhteisen edun nimissä ne tuulivoimalat kannattaa kuitenkin rakentaa" kertoi LUT:n professori.
https://www.youtube.com/watch?v=XPfohYmU3EE

Muita mielipiteitä ei otettu huomioon, ja mitä sen jälkeen on tapahtunut, ja tuulivoimaloilla pilattu terveyttä ja ympäristöä, on Suomelle suuri häpeä.

Ei tähän ympäristön tuhotyöhön syyllistyneitä saa päästää pois vastuusta millään verukkeella, eikä poliitikkojen selityksillä, esim. "en minä vaan nuo muut vaativat vielä suurempia syöttötariffeja tuulivoimalle".

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

No se on ollut vedätystä, poliitikot ovat voineet vedättää syöttötariffia niin pitkälle kuin suinkin vaan on ollut mahdollista, Euroopan paras!

Mutta että tätä jatketaan vielä, jokainen tuulivoimala, joka hyväksytään syöttötariffin piiriin 1000 MW => 2500 MW saa sen 12 vuoden ajan 83,5 €/MWh. http://www.motiva.fi/toimialueet/uusiutuva_energia...

Tapani Lahnakoski

Ei taida olla tuosta mitään toivoa paremmasta. Noiden vanhojen romujen tilalle, (jotka rakensi oma loistava teollisuutemme, jonka kykyä jatkaa samaan suuntaan edelleen hehkutetaan) tulee vaan uusia ja isompia härveleitä.

Tämä syöttötariffin lasku taisi olla se lopullinen niitti, mutta onneksi sentään vanhat romut puretaan.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

"onneksi sentään vanhat romut puretaan" luonto hoitaa purkamiset ja taas Ruotsi näyttää esimerkkiä suomalaisille, täällä on paljon juuri samoja Vestas V112 voimaloita.
http://www.vetlandaposten.se/article/forlorar-peng...

Käyttäjän gavia52 kuva
Juha Vesamäki

Juu, puretaan vanhoja mutta rakennetaan uusia, ja hyvin hyvästä syystä:

"Tuulivoimatekniikka on kehittynyt aivan huimasti. Seitsemän vuotta sitten rakennetut voimalat kannattaa todella purkaa pois ja rakentaa tilalle uudet. Toki kaikki ne uudet pääsevät samalla syöttötariffin piiriin, Renvall huomauttaa."

Siis ne vanhat purettavat eivät olleet tariffin piirissä ?

Tuolta kopioin tuon Renvallin lausunnon:

http://www.kaleva.fi/uutiset/talous/vanhat-voimala...

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

"Seitsemän vuotta sitten rakennetut voimalat kannattaa todella purkaa pois ja rakentaa tilalle uudet. Toki kaikki ne uudet pääsevät samalla syöttötariffin piiriin, Renvall huomauttaa."

Ensin otetaan investointituet, sitten tuulivoimalat puretaan ja paikalle tuodaan uudet voimalat tahkoamaan syöttötariffitukea.
http://www.abb.com/cawp/seitp202/3a5a49f9701f603dc...

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Kentällä kuohuu, selvää edistymistä on jo tullut, marraskuussa 25.11 2015 SK:ssa Hannus vielä uhosi että tuulivoimakaavat viedään loppuun asti.

Saba haastaa Porin käräjille ja vaatii vahinkonkorvauksia maksamaan
http://m.satakunnankansa.fi/kotimaa/saba-tuulivoim...

Ja Hannus vastaa
http://m.satakunnankansa.fi/kotimaa/hannus-meilla-...

Jakkuvärkin merikotkat saavat liidellä rauhassa
http://www.satakunnankansa.fi/Satakunta/1195015034...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset