arojouni Koetan pysyä Suomea koskettavissa ajankohtaisissa asioissa, ympäristöön, talouteen ja turvallisuuteen liittyen.

Kaavoituksesta vastaava hallinto ja tuulivoimaloiden rakennuslupahakemukset

 • Arktinen merijää ei sitten sulanutkaan
  Arktinen merijää ei sitten sulanutkaan
 • Kaikki on rahasta kiinni: uusi ilmastoliike lietsoo ilmastotaistelua
  Kaikki on rahasta kiinni: uusi ilmastoliike lietsoo ilmastotaistelua
 • Millionenverluste bei Windkraftprojekten
  Millionenverluste bei Windkraftprojekten
 • Espanjassa ensin tuulivoimatoimijat tyhjensivät valtion kassa, nyt työttömät
  Espanjassa ensin tuulivoimatoimijat tyhjensivät valtion kassa, nyt työttömät

Tuulet kääntyvät tuulivoimarakentamista vastaan. Asukkaiden ja naapureiden huomioiminen on uutta amerikkalaisessa tuulivoimaan liittyvässä rakentamiskulttuurissa. Luulisi heijastusvaikutusten tänne Suomeen jo tulevan vuoden aikana, nimittäin holtittomiin suunnitelmiin tuulivoimarakentaminen lopahtaa.

 

Suomessa Porin Peittoonkorpi on täällä esimerkki holtittomasta tuulivoimarakentamisesta, joka luotiin poliittisten toimijoiden ja tuulivoimahanketta rahoittavan tahon yhteistoiminnalla. Hankkeeseen tarvittavat luvat hoidettiin kyllä kuntoon, ei siinä mitään, osa vasta jälkikäteen, kun oli jo tuulivoimalat tilattuna ja melumallinnukset tehtynä puolta pienemmille tuulivoimaloille. Moraalinen rappio ja hyväntahtoinen kunnallispolitiikka löivät kättä päälle.

 

Kohtapuolin Peittoonkorven valmistumisen jälkeen pystytettiin Honkajoelle asutuksesta etäälle tuulivoimaloita, joita sitten tultaisiin esittelemään hiljaisina rahasampoina Suomen kunnallispoliitikoille. Honkajoen voimalat olivat ainoat Pohjoismaiden tuulivoimaloista, jotka tuottivat Tammikuun pakkasjaksolla sähköä! Josta sitten voitiin vetää pitkälle meneviä johtopäätöksiä, että tuulivoimalat todistetusti tuottavat sähköä kovilla pakkasilla yleistä käsitystä kumoten.

 

 

Zoning board denies wind turbines applications

Bureau County Zoning Board of Appeals finds application to build 127 industrial wind turbines should be denied as it endangers the public health and will cause property value loss to neighbors”

”Kaavoituksesta vastaava hallinto evää tuulivoimaloiden rakennuslupahakemuksen ja Bureau Countyn kaavoituksen valituslautakunta toteaa, että hakemus rakentaa 127 teollisuusluokan tuulivoimalaa tulisi evätä, sillä se vaarantaa kansanterveyden ja aiheuttaa kiinteistöjen arvon menetystä naapureille”

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Valituksista ja siitä että kuka saa valittaa ja mihin valitetaan on vielä omat pykälät esim. Muutoksenhakukeinona kaava-asioissa on kuntalaissa säädetty kunnallisvalitus. Tämä koskee myös maakuntakaavaa, vaikka ensi asteen valitusviranomaisena sen osalta on säännönmukaisen hallinto-oikeuden sijasta alistusviranomaisena toimiva ympäristöministeriö. Jatkovalitusviranomaisena on kaikkien kaavojen osalta korkein hallinto-oikeus.

Jos valituksen osoite on kaavantekijä, vastauksena tulee lakoninen kommentti ettei se vaikuta mitään esitettyyn kaavamerkintään, valituksia tehdäänkin suurimmaksi osaksi eniten kunnanvaltuuston päätöksestä, ja tämä on sitten ruuhkauttanut hallinto-oikeudet.

Uudenmaan maakunta torppasi heti pääkaupunkiseuduille esitetyt ns. tuulivoimapuistot ihan jo esteettisistä syistä. Pohjanmaa ja Länsi-Suomi velvoitettiin täyttämään pääkaupunkiseudun tuulivoiman tarpeet ns. ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi, kuten esim. Tarasti ja Pekkarinen puhujamatkoilla täällä julistivat.

Peittoonkorpi tuulivoima-alueena oli alusta alkaen liian ahdas ja asutus oli liian lähellä, vaikka Porin kaupunkisuunnittelu sysäsi syyn asukkaiden niskoille ala-arvoisella toteamuksella ettei Kellahden kylän kiinteistöt nauti asuntorakentamiselle tarkoitettua kaavallista suojelua.
Kellahden kylä on ollut asuttuna ainakin jo 1500 luvulta alkaen ilman ns. kaavallista suojelua jota kaupunkisuunnittelu nyt tarjoaisi.

Porin kaupunkisuunnittelu ei noudattanut omalla kohdallaan selvilläolovelvoitetta, joka heille kuuluu. Luottamus tuulivoimatoimijan lupauksiin oli liian vahva, vaikka kaikki vaaran merkit oli näkyvillä.
Lupaus euron sijoituksesta tuulivoimaan tuottaisi yli kymmenen euroa takaisin ei toteutunut Porissa, eikä se toteudu missään muuallakaan.

Poliisin varoitus ja terveeseen järkeen vetoaminen ei auttanut: "Jos jokin asia kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta, se ei ole totta."
Porissa kaupunkisuunnittelu jatkaa tuulivoima kaavojen suunnittelua muina miehinä niinkuin ei mitään virhettä olisikaan tapahtunut.. Eikä ministeriöistä löydy selviä suunnitteluohjeita millä tämänkaltaiset töppäykset saadaan estettyä.

Ilma alkaa jäähtymään eikä tuulivoimalat tuota kunnolla enää t-v koneistojen lämmityksen ylläpitoon sähköä.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Nyt ei sitten tarvita enää poliisin varoitusta! Kyllä ne varoitukset tulevat nyt niiltä mailta, jonne on eniten rakennettu tuulivoimaloita, Saksasta, USA:sta...

http://fdp-fraktion-hessen.de/meldung/millionenver...

http://fdp-fraktion-hessen.de/wp-content/uploads/2...
Millionenverluste
bei Windkraftprojekten

[Over the past 30 years, our federal government has been generously granting subsidies for development of wind energy. We have wind turbines on postage stamps and free curriculum offered to schools as wind lobbyist and front groups such as AWEA have made the wind turbine image synonymous with people’s idea of "clean energy."
Unfortunately, we taxpayers have funded the wind hype, yet our federal subsidies have yielded a technology that still does not come close to being able to meet our needs. While wind energy harnessed for local use is viable, long haul transmission of DC electricity across multiple states is not feasible without federal subsidies or mandated RPS.] Renewables Portfolio Standard (RPS) http://www.stltoday.com/news/opinion/mailbag/taxpa...

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

”Vuosien varrella Saksa on paikallisten sähkölaitosten ja kuntien kanssa investoinut kymmeniä miljoonia euroja paikallisiin tuulivoima-alueisiin toiveena punaposkinen tuotto ja tehdä jalon panoksen ilmastonsuojeluun samanaikaisesti. Unelma on menossa pirstaleiksi.” http://fdp-fraktion-hessen.de/meldung/millionenver...

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Suomessa ei sentään vielä postimerkeissä ole mainostettu tuulivoimaloita vaikka koulujen opetusohjelmiin se on jo saatu markkinoitua. Siihen olisi kyllä jo opetushallituksen puututtava mitä propagandaa saa lapsille syöttää ilmastonmuutos verukkeella.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Kyllä, opettajat ovatkin sitten jo oma lukunsa. Täälläkin USarin sivuilta saa tulikivenkatkuiset kommentit tuulivoimaan liittyen juuri opettajilta, mikäli ei ole antanut puoltavia lausuntoja tuulivoimasta.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Tuulivoimatoimijat käyttävät härskisti mielipidemuokkausta hyväkseen, esimerkiksi tuulivoimaloille järjestetään kastejuhla, siinä tuulivoimalat nimetään paikkakunnalla syntyneiden lasten nimillä.
En osaa sanoa mitä vanhemmat saavat vastineeksi kun antavat lapsen nimen tuulivoimalalle.
Ehkä jossain on jo Jari, Anni, tai Emma nimiset tuulivoimalat tahkoamassa valtion kassaa tyhjäksi.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Mikä vitsi on antaa paikkakunnalla syntyneiden lasten nimiä? Lapset pitävät kovaa ääntä ja aikuiset hereillä kunnes rauhoittuvat.

Käyttäjän seppoviljakainen kuva
Seppo Viljakainen

Tässä uutisessa kiteytyy mielestäni tuulivoiman tekninen järjettömyys : se vaatii rinnalleen oikeaa sähkötehoa yhtä paljon tuulettomia aikoja varten; nythän sen järjestää tuuliparooneille me veronmaksajat vaikka oikeus , kohtuus ja talonpoikaisjärki sanoo, että jokaisen myllyn juurella olisi oltava tällainen sähkögeneraattori ; tällöin tulisi todella esiin , mitä tämä tuulipelleily tulee maksamaan .

http://www.tekniikkatalous.fi/tekniikka/metalli/wa...

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Tässä on luotu paljon mahdollisuuksia kullanvuolentaan hallitusten takaessa hulppeat syöttötariffit ja muut etuudet uusiutuvalle energialle, joka sitten ei tulekkaan omillaan toimeen vaan tarvitaan perinteistä teknologiaa apuun.

Toivottavasti Wärtsilä onnistuu kaasuturbineillaan valtaamaan lisää markkinoita ja saamaan cleantech -statuksen vauhdittamaan tukien keruuta eri hallituksilta.

Tässä tuli mieleen Vanhasen hallitus ja hallituksen ilmastoasiantuntija, jota kukaan ei olisi saanut arvostella, joku kansanedustajista rohkeni arvostella Oras Tynkkysen puhetta eduskunnassa ja hänen Espanjaa koskevaa ylistystään uusiutuvan energian maana, josta Suomen tulisi ottaa oppia.

Espanja ei ole se maa josta Suomen kannattaa ottaa oppia, Espanja on lähes konkurssissa, mikäli siellä olisi tehty oikeita ja oikeanaikaisia ratkaisuja, maa ei olisi nyt siinä tilassa kun on.

Kyseinen kansanedustaja sai lähteä eduskunnasta johonkin verukkeeseen vedoten.

[Espanja laukaistiin tukien kylvettämään tuuleen kiireellä lähes 20 vuotta sitten; ja on ollut siitä lähtien ylistetty tuulenpalvojien keskuudessa, maailmanlaajuisesti. Mutta sen pyrkimys valloittaa tuulet ja rypeä veronmaksajien (pakko) runsaskätisyydessä ei rajoitu omaan aurinkoiseen ilmanalaan.
Kuten entiset valloittajat, tuulivoima käynnisti kaikki keinot, etsimään hyväntahtoista tuulahdusta; ja vuolemaan kultaa hallituksen takuulla.] http://stopthesethings.com/2015/12/02/spain-puts-i...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset