arojouni Koetan pysyä Suomea koskettavissa ajankohtaisissa asioissa, ympäristöön, talouteen ja turvallisuuteen liittyen.

Pariisin henki => kompensaatio kalliin vihreän sähkön maille

  • Tuulisähkön yms. hinta nousee vielä Saksassa 50 % vuoteen 2020 mennessä
    Tuulisähkön yms. hinta nousee vielä Saksassa 50 % vuoteen 2020 mennessä
  • Energiakäännön kustannukset Saksalle on laskettu nousevan 1 000 miljardiin euroon vuoteen 2050 mennessä
    Energiakäännön kustannukset Saksalle on laskettu nousevan 1 000 miljardiin euroon vuoteen 2050 mennessä

 

Ilmastonmuutokseen vetoamalla on saatu aikaiseksi maailman kalliimpia järjestelmiä ja hintalappu nousee vielä! Kts, linkki, http://www.naeb.de/

Eli poliittisella väännöllä ja median avulla on luotu Saksaan energiajärjestelmä, joka "nerokkaan" syöttötariffin turvin syrjäyttää perinteisen sähköntuotannon markkinoilta. Pariisin sopimuksella yritetään vielä saada ns. kompensaatiojärjestelmä aikaiseksi, jossa ns. hiilivuotosektorin toimialat saisivat vuodesta 2021 lähtien kompensaatiota kalliimmasta sähköstä. Maksajina tietenkin olisivat hiilivoimalat, ydinvoimalat ja viimekädessä veronmaksajat EU:ssa.

[NAEB on tunnistanut seuraavat seuraukset ns energiavallankumouksesta:
Sähkön hinta nousee vuoteen 2020 mennessä 50 prosenttia, kun tuulivoimaloiden, aurinkoenergian ja biokaasuvoimalaitoksien lisäys (vihreä sähkö) liittohallituksen suunnitelmien mukaan jatkuu.

Työpaikkojen siirtyminen edullisen sähkön maihin kasvaa. Se tarkoittaa vähemmän investointeja Saksassa, jossa suurempia voittoja on tehty ylöskirjaamalla aineetonta ja aineellista omaisuutta.

Voimajärjestelmän vakautta heikentää sään mukaan ohjautuva vihreä sähkö. Sähkön kulut ovat yleensä suurempia ja kalliimpia.

Väitetty vihreän sähkön "kaupallistaminen" Leipzigin sähköpörssissä on suurin dumppaustoimenpide maailmanlaajuisesti. Kalliimpi vihreä sähkö myydään millä hyvänsä hinnalla pörssissä yli omavastuuosuuden asiakkaille. Polkumyyntihinnat alittavat edullisten voimalaitosten, ruskohiilen ja ydinvoiman, tuotantokustannukset. Kaikki tavanomaisiet voimalat saadaan siten tappiollisiksi. Tämä koskee myös naapurimaita, koska sähköyhtiöt hankkivat sähkön sähkömarkkinoilla.

Energiapolitiikka on uudelleenjakoa uusiutuvia energialähteitä koskevan lain (EEG) mukaan alhaalta ylöspäin. Ostovoiman menetys vähentää suurimmalta osalta väestöstä kaupankäyntiä ja kaupan liikevaihtoa. Tulee enemmän konkursseja ja vähemmän elinkeinoveroja.

Luonnonsuojelu ja maisemansuojelu ohitetaan. Myös metsissä tuulivoimalat ovat etusijalla. Kasvavia aloja maissia ja rapsia sekä aurinkovalokennoja. Linnut, lepakot ja pienriista ovat vaarassa ja menettävät elinympäristöään.

Yhä useammat tutkimukset osoittavat tuulivoimaloiden infraäänistä aiheutuvan vakavaa vahinkoa ihmisille ja eläimille.]

Saksa aloitti nykyisen energiapolitiikkansa, energiewenden, reilut viisi vuotta sitten. Vuoteen 2050 mennessä kasvihuonepäästöjä on määrä vähentää 80-95 prosenttia ja uusiutuvan energian osuus nostaa 60 prosenttiin.

Puolisen vuotta Saksan uuden energialinjauksen julkistamisen jälkeen Japanin Fukushimassa sattui ydinvoimalaonnettomuus. Saksa päätti nopeuttaa ydinvoimasta luopumistaan. Takaraja tuotiin vuoteen 2022.

Monet hehkuttavat Saksaa energiapolitiikan mallimaana.

Saksan energiakäänne on valtava ponnistus. Sitä voi verrata Saksojen yhdistymiseen tai jopa Saksan jälleenrakentamiseen toisen maailmansodan jälkeen.

Suuri suunnitelma muuttuu käytännöksi. Tuulivoiman ja aurinkoenergian osuus lisääntyy jyrkästi. Energiayhtiöt pakotetaan ostamaan kaikki pientuotanto, ja takuuhintaan, joka on selvästi markkinahintaa korkeampi.

Energiakäänteen edellyttämät uudet voimalat ja sähköverkot ovat tähän mennessä maksaneet saksalaisille jo noin 170 miljardia euroa. Vuosikustannusten arvioidaan vielä nousevan.

Saksan ympäristöministeriö arvioi, että vuoteen 2050 mennessä rahaa palaa biljoona euroa eli tuhat miljardia. Se on valtavan paljon rahaa jopa suurelle ja rikkaalle Saksalle. Toki rajut investoinnit voivat maksaa itsensä ajan kanssa takaisin. Siitä ei kuitenkaan ole takeita.

Lisälaskun kuittaavat veronmaksajat. Saksassa kotitaloudet maksavat sähköstään tuplasti sen minkä suomalaiset: lähes 30 senttiä kilowattitunnilta.

Teollisuus ei osallistu energiakäänteen kustannuksiin. Saksan hallitus vapautti teollisuuden ylimääräisistä energiakuluista, jotta maan kilpailukyky säilyisi.

Suurempi ongelma energiakäänteessä on, ettei se toimi. Kasvihuonepäästöt eivät Saksassa vähene. Ne ovat edelleen samalla tasolla kuin viisitoista vuotta sitten.

Selitys on kivihiilen käytön lisääntyminen. Tämä johtuu hiilen halvasta hinnasta ja päästökaupan toimimattomuudesta.

Kun Saksan viimeisetkin ydinvoimalat suljetaan, hiiltä on pakko polttaa nykyistäkin enemmän. Sähkön varastointi isossa mittakaavassa kun on edelleen teorian asteella.”

Lisälaskun kuittaavat veronmaksajat. Saksassa kotitaloudet maksavat sähköstään tuplasti sen minkä suomalaiset.”

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Tapani Lahnakoski

Tiilikaisella ja muilla toheloilla on intohimo viedä meitä samaan kurimukseen.

Pariisin hengen mukaan se menee: "SSAB vähentää Raahessa 180 työtehtävää"

http://yle.fi/uutiset/ssab_vahentaa_raahessa_180_t...

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Rautaruukkilaisia ja muitakin suomalaisia viedään halvalla Eurooppaan työnhakuun.

Pariisin sopimuksella yritetään pelastaa Saksasta mitä pelastettavissa on tuulivoimahuijarien ja muiden jäljiltä, yhteisvastuulla.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

"Ydinvoima tekee paluuta Japanissa – käynnistysjonossa odottaa nyt jo 20 reaktoria
Japani haluaa sekä säästää energiaa että käyttää sitä entistä tehokkaammin."
http://suomenkuvalehti.fi/jutut/ulkomaat/aasia-tyy...

Saksa teki paljolti oman ratkaisunsa sulkea ydinvoimalaitoksensa Japanin Fukushiman onnettomuuden, siis tsunami-onnettomuuden takia.

Tapani Lahnakoski

Ans kattoo, mitä sakemannit tekevät. Pelottaako sikäläinen tsunami enää.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Tsunamin pelko voi olla vähän sama kuin että kuuma kivi putoaa päähän. En tiedä mikä noita kuvitteellisia pelkotiloja ihmisille aiheuttaa milloinkin.

Vuosi 2022 oli takaraja noille Saksan ydinvoimaloille. Tiettävästi sulkemisohjelma etenee aikataulussa.

Tapani Lahnakoski

Kappasvaan, nyt vasta Greepeace-trolli, Lauri Gröhn, bannasi minut omasta blogistaan, vaikka en hänen bloggaukseensa yrittänytkään vastata. Joku missio hänellä varmaan on tuohon bloggaukseensa takana. Suomen suot ja metsänkasvu sitovat enemmän hiilidioksidia kuin päästämme, se ei trollin etiikkaa haittaa, kun on missio viedä meidät kivikauteen muiden "vihreiden" kanssa.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Greenpeace on sensijaan ollut hiljaa toistaiseksi, kyllä kai Greenpeace hakee rahoittajaa sieltä mistä rahaa on irrotettavissa, Euroopan rikkaista teollisuusmaista.

Idunsyöjät saavat aina lisää potkua tällaisista maailmaa syleilevistä konferensseista, ja haluavat kieltää muiltakin kaiken kulutuksen, kulinaristiset herkut yms.!?

Seuraavaksi YK:n kielletylle listalle nostetaan, ehkäpä juuri liha, meijerituotteet, grillaaminen, ruohonleikkuu... Onhan noita, minun puolestani saavat tehdä listaa vaikka mistä.

Kyllä Suomi on hiilinielu kokonaisuudessaan! Ydinvoimaa pitää lisätä ja maataloutta kehittää hiiltä sitovaan suuntaan, metsä- ja puutarhatalous hoitavat jo oman leiviskänsä:).

Tapani Lahnakoski

"Ydinvoimaa pitää lisätä ja maataloutta kehittää hiiltä sitovaan suuntaan"

Tätäkin vain, jos siitä on meille jotain hyötyä esim. päästökaupassa.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Joo, pitää paikkaansa, maataloudessa runsashiilisestä maaperästä on myös hyötyä.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Olen yrittänyt hakea laskelmaa tuulivoimarakentamisen hiilijalanjäljestä, olen sellaisen nähnyt jossakin, tosin en ole enää löytänyt sitä.

Kun koko prosessi metallien valmistuksesta, betonijalustasta pystytykseen, metsänhakkuut, teiden leventämiset, sähkölinjojen rakentamiset... huomioidaan, ei ne annetut luvut puolenvuoden sähkön jauhamisella tasoita hiilitasetta vielä. Varsinkaan kun kokoajan on pidettävä joku toinen voimala valmiudessa ja käynnissä siltä varalta, että tuuli taas tyyntyy.

Saas nähdä koska kärsivällisyys loppuu Saksassa energiewenden kanssa, saivat nyt kylläkin Pariisin sopimuksella lisää aikaa kymmenen vuotta hiilidioksidivähennyksille, se 40 % hiilidioksidin vähennys olisi muuten ollut jo 2020 edessä!

Tapani Lahnakoski

Myllyjen hiilijalanjälki ei taida olla suosittu aihe tutkijoille aikä varsinkaan niiden rahoittajille.

Minkähänlaista lisäaikaa me saimme? Ei olisi kyllä mitään tarvettakaan, jos meillä olisi isänmaallisia ja viisaita neuvottelijoita. Niitä ei ole pitkään aikaan näkynyt.

Huono vertaus, mutta tulee mieleen Virolaisen perheen tilanne. Johannes sanoi: " Meil se on sil viisii, että mie päätän isoist asioist ja Kyllikki pienist. Se vaan, että noit isoi asioit ei oo pitkään aikaan ollut."

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Näinhän se on, siellä rahoittajapuolella kun näkyy olevan IMF:ä yms., tulee taas kysyneeksi mitä tällaisen vyyhdin takaa löytyy, löytyykö organisoitua toimintaa, jolla taas on kytköksiä ja painostuskeinoja velkaisten valtioiden hallituksiin?

Tämä tuulivoimaloiden pystytys pitkin Pohjanlahden rannikkoa on jo sen mittaluokan operaatio, että siinä olisi jo Johannekselta kysytty neuvoa. No vastaus olisi ehkä kuulunut: omalle maalle kun pystytätte ja vielä niin, ettei niistä aiheudu haittaa, niin siitä vaan. Korruptio ei olisi Johannekseen purrut. Ota tai jätä, mieluummin jätä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset