Pariisin henki => kompensaatio kalliin vihreän sähkön maille

 

Ilmastonmuutokseen vetoamalla on saatu aikaiseksi maailman kalliimpia järjestelmiä ja hintalappu nousee vielä! Kts, linkki, http://www.naeb.de/

Eli poliittisella väännöllä ja median avulla on luotu Saksaan energiajärjestelmä, joka "nerokkaan" syöttötariffin turvin syrjäyttää perinteisen sähköntuotannon markkinoilta. Pariisin sopimuksella yritetään vielä saada ns. kompensaatiojärjestelmä aikaiseksi, jossa ns. hiilivuotosektorin toimialat saisivat vuodesta 2021 lähtien kompensaatiota kalliimmasta sähköstä. Maksajina tietenkin olisivat hiilivoimalat, ydinvoimalat ja viimekädessä veronmaksajat EU:ssa.

[NAEB on tunnistanut seuraavat seuraukset ns energiavallankumouksesta:
Sähkön hinta nousee vuoteen 2020 mennessä 50 prosenttia, kun tuulivoimaloiden, aurinkoenergian ja biokaasuvoimalaitoksien lisäys (vihreä sähkö) liittohallituksen suunnitelmien mukaan jatkuu.

Työpaikkojen siirtyminen edullisen sähkön maihin kasvaa. Se tarkoittaa vähemmän investointeja Saksassa, jossa suurempia voittoja on tehty ylöskirjaamalla aineetonta ja aineellista omaisuutta.

Voimajärjestelmän vakautta heikentää sään mukaan ohjautuva vihreä sähkö. Sähkön kulut ovat yleensä suurempia ja kalliimpia.

Väitetty vihreän sähkön "kaupallistaminen" Leipzigin sähköpörssissä on suurin dumppaustoimenpide maailmanlaajuisesti. Kalliimpi vihreä sähkö myydään millä hyvänsä hinnalla pörssissä yli omavastuuosuuden asiakkaille. Polkumyyntihinnat alittavat edullisten voimalaitosten, ruskohiilen ja ydinvoiman, tuotantokustannukset. Kaikki tavanomaisiet voimalat saadaan siten tappiollisiksi. Tämä koskee myös naapurimaita, koska sähköyhtiöt hankkivat sähkön sähkömarkkinoilla.

Energiapolitiikka on uudelleenjakoa uusiutuvia energialähteitä koskevan lain (EEG) mukaan alhaalta ylöspäin. Ostovoiman menetys vähentää suurimmalta osalta väestöstä kaupankäyntiä ja kaupan liikevaihtoa. Tulee enemmän konkursseja ja vähemmän elinkeinoveroja.

Luonnonsuojelu ja maisemansuojelu ohitetaan. Myös metsissä tuulivoimalat ovat etusijalla. Kasvavia aloja maissia ja rapsia sekä aurinkovalokennoja. Linnut, lepakot ja pienriista ovat vaarassa ja menettävät elinympäristöään.

Yhä useammat tutkimukset osoittavat tuulivoimaloiden infraäänistä aiheutuvan vakavaa vahinkoa ihmisille ja eläimille.]

Saksa aloitti nykyisen energiapolitiikkansa, energiewenden, reilut viisi vuotta sitten. Vuoteen 2050 mennessä kasvihuonepäästöjä on määrä vähentää 80-95 prosenttia ja uusiutuvan energian osuus nostaa 60 prosenttiin.

Puolisen vuotta Saksan uuden energialinjauksen julkistamisen jälkeen Japanin Fukushimassa sattui ydinvoimalaonnettomuus. Saksa päätti nopeuttaa ydinvoimasta luopumistaan. Takaraja tuotiin vuoteen 2022.

Monet hehkuttavat Saksaa energiapolitiikan mallimaana.

Saksan energiakäänne on valtava ponnistus. Sitä voi verrata Saksojen yhdistymiseen tai jopa Saksan jälleenrakentamiseen toisen maailmansodan jälkeen.

Suuri suunnitelma muuttuu käytännöksi. Tuulivoiman ja aurinkoenergian osuus lisääntyy jyrkästi. Energiayhtiöt pakotetaan ostamaan kaikki pientuotanto, ja takuuhintaan, joka on selvästi markkinahintaa korkeampi.

Energiakäänteen edellyttämät uudet voimalat ja sähköverkot ovat tähän mennessä maksaneet saksalaisille jo noin 170 miljardia euroa. Vuosikustannusten arvioidaan vielä nousevan.

Saksan ympäristöministeriö arvioi, että vuoteen 2050 mennessä rahaa palaa biljoona euroa eli tuhat miljardia. Se on valtavan paljon rahaa jopa suurelle ja rikkaalle Saksalle. Toki rajut investoinnit voivat maksaa itsensä ajan kanssa takaisin. Siitä ei kuitenkaan ole takeita.

Lisälaskun kuittaavat veronmaksajat. Saksassa kotitaloudet maksavat sähköstään tuplasti sen minkä suomalaiset: lähes 30 senttiä kilowattitunnilta.

Teollisuus ei osallistu energiakäänteen kustannuksiin. Saksan hallitus vapautti teollisuuden ylimääräisistä energiakuluista, jotta maan kilpailukyky säilyisi.

Suurempi ongelma energiakäänteessä on, ettei se toimi. Kasvihuonepäästöt eivät Saksassa vähene. Ne ovat edelleen samalla tasolla kuin viisitoista vuotta sitten.

Selitys on kivihiilen käytön lisääntyminen. Tämä johtuu hiilen halvasta hinnasta ja päästökaupan toimimattomuudesta.

Kun Saksan viimeisetkin ydinvoimalat suljetaan, hiiltä on pakko polttaa nykyistäkin enemmän. Sähkön varastointi isossa mittakaavassa kun on edelleen teorian asteella.”

Lisälaskun kuittaavat veronmaksajat. Saksassa kotitaloudet maksavat sähköstään tuplasti sen minkä suomalaiset.”

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu