arojouni Koetan pysyä Suomea koskettavissa ajankohtaisissa asioissa, ympäristöön, talouteen ja turvallisuuteen liittyen.

Journalismin aiheuttama ilmastonmuutos

  • Jäämeri jäätyy nyt ennätysvauhtia, ja maapallon arvioitu keskilämpötila ei ole enää 2000 -luvulla noussut
    Jäämeri jäätyy nyt ennätysvauhtia, ja maapallon arvioitu keskilämpötila ei ole enää 2000 -luvulla noussut

Luvalla sanoen en oikein pitänyt eilisen Hesarin ilmastonmuutosta koskevista kirjoituksista! Sivuilla A6 – A7 ja A8 uutisoidaan ilmastonuutokseen liittyvistä asioista siihen tyylii, että katastrofi oli tulossa, mutta nyt ilmastosopu on syntynyt ja maailma pelastuu.

 

Tämän aamun Länsi-Suomi -lehdessä oli jo huomattavasti analyyttisempaa ja vähemmän propagandistista tietoa ilmastonmuutosta koskevista aiheista! Kirjoitukset olivat STT:n laatimia ja kirjoittajat olivat selvästi paneutuneet aiheeseen, niinkuin hyvä journalistiikka edellyttää. Hyvää oli aiheen monipuolinen lähestymistapa ja oli annettu myös asiantuntijoille sijaa, Oras Tynkkynen antoi kyllä lobbarin kuvan itsestään, sitä hän varmasti onkin edustaessaan Sitraa vanhempana neuvonantajana?

 

Euroopan ja Ison-Britannian raskas teollisuus kamppailee nyt säilyttääkseen kilpailukykynsä yksipuolisen ilmastonmuutosverojen ja CO2 velvoitteiden painolastin alla, vapaaehtoinen Pariisi kauppa olisi antamassa todellisen mahdollisuuden muuttaa suuntaa. EU:n oma Pariisin tarjous, sitoutua leikkkaamaan CO2:ta 40 prosenttia vuoden 1990 tasosta vuoteen 2030 mennessä, edellyttää, että YK:n sopimus on oikeudellisesti sitova kaikille suurimmille päästöjen aiheuttajille. Mutta jos Euroopan keskeisenä pitämää vaatimusta ei tasapuolisesti täytetä, köyhät EU:n jäsenvaltiot Itä- ja Keski-Euroopassa lähes varmasti kieltäytyvät tekemästä EU:n omia lupauksia oikeudellisesti sitoviksi. Pariisin jälkeen, paluuta taisteluun realistisesta ilmastopolitiikasta alkaa toden teolla.”

 

”Koska monet nyt myös havaitsevat – jota on raivokkaasti kiistetty – ettei 1900 luvun lopun lämpötilojen nousu, josta lämpenemisen pelko lähti liikkeelle ensisijaisesti, ole yksinkertaisesti jatkunut enää. Paine ylläpitää paniikkia häviää sitä mukaa kun vuosi vuodelta edetään.

Joten Pariisi on todellakin historiallinen käännekohta. Se on hetki, jolloin poliittinen paniikki ilmastonmuutoksen suhteen vihdoin alkaa törmätä väistämättömiin realiteetteihin. Kuitenkin paljolti Presidentti Obama ja EU voivat koittaa sitoutua taloudelliseen itsemurhaan hylkäämällä fossiiliset polttoaineet, jotka yksinomaan tekevät nykysivilisaation mahdolliseksi, muu maailma vain ei aio kulkea perässä. Ja tämä jättää meidät lännessä hyvin outoa valoon.”

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

"Luvalla sanoen en oikein pitänyt eilisen Hesarin ilmastonmuutosta koskevista kirjoituksista!"

- Sepä se. Kysymyksessä on epämiellyttävä totuus.
https://fi.wikipedia.org/wiki/Ep%C3%A4miellytt%C3%...

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Totuus voi olla epämiellyttävä, niinkuin sekin ettei kaikki ole mennyt USA:n entisen varapresidentti Albert Goren sävellysten mukaan, henkilökohtaisesti häntä on kompensoitu ruhtinaallisesti ja ennustuksen totuusarvo voi olla lähellä huuhaata;)?

Tapani Lahnakoski

Ranska sopi neuvottelupaikaksi oikein hyvin, kun itse pääsi tekemään ehdotuksen, jossa jokaisella maalla on itse päätetty "päästövähennystavoite". Voin kuvitella, että Ranska on siihen kirjoittanut, että he ovat jo hommansa hoitaneet, kun energiantuotanto perustuu niin suurelta osin ydinvoimaan.

Minä kyllä hyväksynkin tämän logiikan, mutta mitkähän ne meidän velvoitteemme oikein ovatkaan?

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Ehkä ei pelkkää velvoitetta sittenkään, tuossa pohditaan myös jonkunlaisen hyvitysjärjestelmän käyttöönottoa 2021 jälkeen, jotta sähköverojen ja maksujen kilpailuvääristymää voidaan hyvittää hiilivuotosektorin yrityksille!

”Kunnes kattavat ja tasapuoliset globaalit ilmastovelvoitteet astuvat voimaan, on EU:n kunnianhimoisen ilmastopolitiikan aiheuttamat kilpailuvääristymät hyvitettävä hiilivuotosektorin yrityksille. Tämä tarkoittaa maksuttomien päästöoikeuksien jakamisen parantamista (täysimääräisesti tehokkaimmille laitoksille) sekä lisäksi Suomessakin on mahdollisimman pian otettava käyttöön hallitusohjelmaan sisällytetty päästökaupan epäsuoria sähkön hintaan aiheutuvia lisäkustannuksia hyvittävä järjestelmä, kuten ainakin seitsemässä EU-maassa on jo tehty (mm. Saksa ja Iso-Britannia). Kansallinen hyvitysjärjestelmä pitäisi laatia EU:n salliman maksimihyvityksen (noin puolet todellisista lisäkustannuksista) mukaiseksi. Näin menetellen voidaan osaltaan huolehtia hiilivuotoalojen kansainvälisestä kilpailukyvystä ja hillitä/torjua globaalille ilmastolle usein haitallista investointi- ja työpaikkavuotoa nousevien talouksien ja alempien ympäristö- rajoitusten maihin. Seuraavalle päästökauppakaudelle (2021 alkaen) tulisi ottaa käyttöön EU-laajuinen hyvitysjärjestelmä.” https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/JulkaisuMetatiet...

Mitä nuo sähkön lisämaksut ovat? Mitäs muutakaan kuin raskaasti subventoituja tuulivoimaloita??? Näitä syöttötariffeja (corrupt legislation) kansalaisilta laskutetaan jo kertaalleen sähkölaskussa, nääs!

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

http://valtioneuvosto.fi/artikkeli/-/asset_publish...
Tuossa näyttää olevan velvoitteena 34,7 miljoonaa euroa. "Tämä on ensimmäinen osa Suomen 80 miljoonan euron rahoitustavoitteesta rahaston ensimmäisellä rahoituskaudella vuosina 2015–2018."

Päälle tulevat ne miljardit mitä ovat jo edelliset hallitukset menneet lupaamaan tuulivoimaloiden pystyttämiseksi.

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen

Jos media ei muuta niin se antaa meille yksinkertaistetun kuvanilmaston muutoksesta ja antaa meidän käsittää että se omisi jotenkin luonnotonta ja 100% imisen syytä koska sellainen tahtoo tänäpäivänä myydä poikkeuksellisen hyvin kun se vetoaa syviin tunteisiin. Lopputulos vain on että ihmisiin lietsotaan pelkoa ja hysteeriaa mistä ei ole mitään apua kun muuttuva ilmastoon otettva vastaan. Ilmasto onyksi maapallon ihmeellisimmistä luonnonvoimistä emmekä vieläkään tiedä sen kaikkia saloja. Mutta heräkää tälläinen planeettamme on se elää luonnollisessa muutoksessa jatkuvati ja on arvaamaton että oikukas. Se että ihminen lähtisi käpelöimään ilmastoa keinotekoisesti takaisin kytkennällä ja teknologian avulla on järjetöntä, on puhuttu että sillä voitaisiin pysäyttää ilmaston muutos tai jopa kääntää sen suunta ja jäähdyttää maapalloa. Muuten tiesittekö että Yhdysvallat ovat hakeneet lupaa ilmaston muokkaamiseen ja väärissä käsissä sellainen on vaarallinen ase.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Ilmastonmuutokseen vetoamalla on saatu aikaiseksi maailman kalliimpia järjestelmiä ja hintalappu nousee vielä! Kts, linkki, http://www.naeb.de/

Eli poliittisella väännöllä ja median avulla on luotu Saksaan energiajärjestelmä, joka "nerokkaan" syöttötariffin turvin syrjäyttää perinteisen sähköntuotannon markkinoilta. Pariisin sopimuksella yritetään vielä saada ns. kompensaatiojärjestelmä aikaiseksi, jossa ns. hiilivuotosektorin toimialat saisivat vuodesta 2021 lähtien kompensaatiota kalliimmasta sähköstä. Maksajina tietenkin olisivat hiilivoimalat ja ydinvoimalat ja viimekädessä veronmaksajat EU:ssa.

"NAEB on tunnistanut seuraavat seuraukset ns energiavallankumouksesta:
Sähkön hinta nousee vuoteen 2020 mennessä 50 prosenttia, kun tuulivoimaloiden, aurinkoenergian ja biokaasuvoimalaitoksien lisäys (vihreä sähkö) liittohallituksen suunnitelmien mukaan jatkuu.
Työpaikkojen siirtyminen edullisen sähkön maihin kasvaa. Se tarkoittaa vähemmän investointeja Saksassa, jossa suurempia voittoja on tehty ylöskirjaamalla aineetonta ja aineellista omaisuutta.
Voimajärjestelmän vakautta heikentää sään mukaan ohjautuva vihreä sähkö. Sähkön kulut ovat yleensä suurempia ja kalliimpia.
Väitetty vihreän sähkön "kaupallistaminen" Leipzigin sähköpörssissä on suurin dumppaustoimenpide maailmanlaajuisesti. Kalliimpi vihreä sähkön myydään millä hyvänsä hinnalla pörssissä yli omavastuuosuuden asiakkaille. Polkumyyntihinnat alittavat edullisten voimalaitosten, ruskohiilen ja ydinvoiman, tuotantokustannukset. Kaikki tavanomaisiet voimalat saadaan siten tappiollisiksi. Tämä koskee myös naapurimaita, koska sähköyhtiöt hankkivat sähkön sähkömarkkinoilla.
Energiapolitiikka on uudelleenjakoa uusiutuvia energialähteitä koskevan lain (EEG) mukaan alhaalta ylöspäin. Ostovoiman menetys vähentää suurimmalta osata väestöstä kaupankäyntiä ja kaupan liikevaihtoa. Tulee enemmän konkursseja ja vähemmän elinkeinoveroja.
Luonnonsuojelu ja maisemansuojelu ohitetaan. Myös metsissä tuulivoimalat ovat etusijalla. Kasvavia aloja maissia ja rapsia sekä aurinkovalokennoja. Linnut, lepakot ja pienriistan ovat vaarassa ja menettävät elinympäristöään.
Yhä useammat tutkimukset osoittavat tuulivoimaloiden infraäänistä aiheutuvan vakavaa vahinkoa ihmisille ja eläimille.”

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset