arojouni Koetan pysyä Suomea koskettavissa ajankohtaisissa asioissa, ympäristöön, talouteen ja turvallisuuteen liittyen.

Fuusioreaktorilla pyyhkästäisiin ihmiskunnan energiahuolet kerralla pois!

  •  Menestys voi tarkoittaa suunnanmuutosta fuusiota kohtaan
    Menestys voi tarkoittaa suunnanmuutosta fuusiota kohtaan

 

Max Planck Instituutti on plasmafysiikan laitoksella, Greifswaldissa, Saksassa onnistunut tuottamaan plasman heliumista ensimmäisessä testissä. Vedyn plasmaa testataan vuoden 2016 alkupuolella.

 

Fuusiotutkimuksen tavoitteena on kehittää ilmasto- ja ympäristöystävällinen voimalaitos.

 

Mikäli fuusioreaktori saadaan toimimaan, ihmiskunnan energiahuolet pyyhkästäisiin kerralla pois!

 

Tällainen uutinen on tervetullut saksalaiseen keskusteluun energiapoliitiikasta. Toimiva fuusioreaktori voi olla jo hitusen lähempänä? Tähän asti on arvioitu ensimmäisen fuusioreaktorin valmistuvan 2050 -luvulla.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (20 kommenttia)

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Ydinvoimaa se on fuusioreaktorikin.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

"Aurinko, kuten muutkin tavalliset tähdet, tuottaa energiansa fuusioimalla vetyä heliumiksi." https://fi.wikipedia.org/wiki/Fuusioreaktio

Totta ydinvoimaahan se fuusioreaktio on! Auringossa tuo fuusioreaktio tapahtuu helpommin kuin täällä maan päällä!

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen
Tommi Mäkinen

ei oo juu, Ydinvoima = Oikein
loppukevennys: Aikoinaan radiorockin Korporaation mainos:
Kolme kovaa koota: Kokoliha, Korporaatio ja Ydinvoima :)

Tapani Lahnakoski

Eiköhän noita keksitä ihan säällisessä ajassa, jos kaikkia rahoja ei työnnetä tuulimyllyinvestointien peräaukkoon.

Fuusiossa on vielä paljon tutkimista. Toriumia pidän todennäköisempänä vaihtoehtona.

Eivät muuten sakemannit kovasti luota tuuleen ja aurinkoon, kun rakentavat ison palvelinkeskuksen Suomeen sähkönsaannin turvallisuuden takia. Toivottavasti emme itse mokaa tätä näennäistä sähköverkkomme varmuutta, josta on selvät merkit olemassa. Johan viimekuussa verkko oli lähellä romahtaa.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

OL3:n on valmistumassa, sen tietävät saksalaisetkin.

Torium reaktori on lähempänä toteutusta, fuusiossa on ollut mutkia matkassa.

"THORIUM MOLTEN SALT REACTORS TO GO INTO PRODUCTION BY 2020", http://fukushimaupdate.com/thorium-molten-salt-rea...

Tapani Lahnakoski

Olet oikeasaa. Eihän se palvelinkeskuskaan vielä huomenna ole pystyssä. Toivottavasti OL3 parissa vuodessa valmistuu ja Hanhikivi sitten seuraavana.

Aukeaakohan sakemanneille mikään realiteetti tästä asiasta? Kannattaako todella sulkea toimivat ydinvoimalat vai ei?

Hysterianlietsonta on aina helpointa suunnata sinne, mihin ihmisten aistit eivät yllä, säteilyhysteria on niistä helpoin.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro Vastaus kommenttiin #5

Ilmastohysterian lietsojat edellyttävät nyt Saksankin vähentävän hiilenkäyttöä sähköntuotannossa, miten sakemannit sen toteuttavat 2020 mennessä?

Hiilenkäytöllä on ollut positiivisia vaikutuksia havumetsävyöhykkeellä, mihin Saksakin kuuluu. Sakemannit ovat kyllä tämänkin asian tiedostaneet kaiken hapatuksen keskellä. ”Tulokset osoittavat, että ilmastomalleissa jotka eivät huomio lehtien hiilenvaihdon lämpötilaa todennäköisesti yliarvioidaan hiilen ilmastoherkkyyttä lämpenevässä Ilmastossa joka vaikuttaa simulointiin tulevien maanpäällisen hiilivarastojen osalta.”

”Plant photosynthesis and respiration are the largest carbon fluxes between the terrestrial biosphere and atmosphere, and their parameterizations represent large sources of uncertainty in projections of land carbon uptake in Earth system models (EMSs).”

http://www.nature.com/articles/nclimate2878.epdf?s...

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Keksijöillä on vain tarve keksiä uusia asioita, keksintöjä.

Keksijätkin keksivät asioita, koska muut eivät sitä tee.

Käyttäjän teemuru kuva
Teemu Ruippo

Energiantuotantomuotona fuusio on toki houkutteleva: vedyn isotooppeja riittää fuusioitavaksi tyydyttämään koko ihmiskunnan energiantarve miljooniksi vuosiksi (1 kg vetyä = 600 terajoulea), muodostuva helium-"ydinjäte" ei olisi radioaktiivista ja vapautuvan energian määrä olisi 3-4 kertaa suurempi kuin fissioreaktioissa.

Kyse on kuitenkin 100 miljoonan celsius-asteen lämpöisestä räiskyvästä plasmasta, joten en kritisoi tutkijoita mikäli kaupallisen reaktorin kehittämiseen menisi vaikka seuraavat sata vuotta. Haasteellisuudessaan projektia voidaan verrata hyvin esimerkiksi Marsin asuttamiseen.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Fuusiossa voi olla vielä monta mutkaa matkassa. Toteutukseen on ollut se 40 - 50 vuotta jo pitkään. Saa nähdä saavatko sakemannit vauhtia tutkimuksiin? Muutama miljardi euroa tuulivoimatukiaisista saattaisi nopeuttaa fuusion toteutumista.

Torium on nyt lähempänä toteutumista.

Käyttäjän KaleviOnnela kuva
Kalevi Onnela

Fuusioreaktorin kehittämistä odotellessa Kiina panostaa voimakkaimmin maailmassa torium-energiaan. Intia on ehkä toisena. Molemmilla mailla on suuret torium varannot. Jounin linkin takana oleva amerikkalainen Flibe Energy-yhtiö suunnittelee omaa rektorimalliaan.

Toriumista energialähteenä kerrotaan lisää seuraavassa katsauksessa:
http://www.world-nuclear.org/info/Current-and-Futu...

Ilmastonmuutoksesta huolestuneiden pitäisi kaikin voimin ajaa ydinvoiman kehittämistä ja lisärakentamista. Koska tätä ei heidän suunnasta juurikaan kuulu, panee epäilemään mitä heidän tarkoitusperänsä oikeasti ovat.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Nyt on kelkka kääntymässä. Amerikassa laajat kansalaisjärjestöt vaativat tuulivoiman tukemisen lopettamista! https://www.masterresource.org/wind-politics/grass...

Ydinvoimaloiden rakentaminen on parin kymmenen vuoden tauon jälkeen jälleen käynnistynyt!

Englanti on samoilla linjoilla. http://about.bnef.com/content/uploads/sites/4/2015... "Last week, U.K. Energy Secretary Amber Rudd presented a "course correction" for the country's policy on power generation into the 2020s."

Saksalla on puolet sähköntuotannosta hiilestä ja kaasusta riippuvaisia, 2020 mennessä pitäisi olla hiilivapaata?

Pelkillä uusiutuvilla ei tulla hiiltä korvaamaan.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Kun energiapolitiikka on ristiriidassa tutkitun tiedon kanssa, eikä politiikkaa haluta muuttaa, yritetään muuttaa tutkittua tietoa tai ainakin sille annettua arvoa.
Nyt ministerit halveksivat näitä kaikenmaailman dosentteja, jotka kritisoivat perustellusti poliittisia tavoitteita energiantuotanto- ja ilmastonmuutos asioissa.
Näin tuulentupa tavoitteita on helpompi saada läpi kun akateeminen yhteiskuntakritiikki loppuu tai vaimenee. Esim. tuulivoimalle ajetaan lainsäädännöllisiä uudistuksia vastustuksen lopettamiseksi härkäpäisesti läpi vastoin asiantuntijoiden näkemyksiä. Syöttötariffi tuulisähkölle on hyvä esimerkki säädöksestä jossa ei seurauksia otettu huomioon. Saatiin aikaan Euroopan paras bisnes, jonka voitollinen tulos otetaan veronmaksajilta pakolla. Itsessään tuulivoima on kannattamaton sähköntuotantomuoto, mitä enemmän sitä rakennetaan sitä enemmän kansa köyhtyy.

Nyt ollaan jo vaarallisilla vesillä kun yritetään ohjata tuomareiden toimintaa poliitikkojen mielen mukaiseksi. Tavoitteena on että tuulivoima hallitsee rajatta ja pääoman diktatuuri ottaa väkisin mitä haluaa Suomesta.

Korkeimman oikeuden jättävä presidentti Pauliine Koskelo: Joululahjarahat eivät kuulu tuomioistuimiin.
http://yle.fi/uutiset/korkeimman_oikeuden_jattava_...

Poliitikot pyrkivät ohjaamaan tuomioistuinten toimintaa kertoo Koskelo.

"Oikeusministeriö lähetti Koskelon mukaan tuomioistuimiin hallinnollisen kirjeen. Siinä todettiin, että harmaan talouden korvamerkittyä rahaa on annettu, ja se pyydettiin ottamaan huomioon.

Koskelon mukaan tämä on kauhistus. Tällainen ohjaus ei vain kerta kaikkiaan ole asiallista."

Tarkoittiko tämä ohjaus käytännössä sitä, että tuomioistuimiin tulee ikään kuin poliittista ohjausta, että tietyt jutut pitäisi hoitaa nopeammin ja tehokkaammin kuin toiset jutut?

– "Sitä se juuri tarkoitti. Ja minä pidän sitä hyvin vakavana ja oikeusvaltioon sopimattomana ilmiönä." kertoi Koskelo.

Ei näitä lausuntoja uskalla kukaan virassaan oleva enää Suomessa julkisesti ääneen sanoa, siitä seuraa mustamaalauskampanja ja lopputili. - Koskelo siirtyy Euroopan ihmisoikeustuomioistuimeen.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

Khyl. Onneksi Koskelo edes heräsi, mutta liian myöhään, kun siirtyy muihin töihin. Kritiikki oli paikallaan.

Siinä nähdään millainen on hyvävelijärjestelmän mädännäisyys, kun ne kiistävät sen olevan korruptoitunutta kv. tarkkailijoille.

Enemmän saa politiikasta ja muusta suhmuroinnista tietoa, jos lukee kirjan nimeltä "Lumedemokratia".

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Suomessakin tuulivoiman tukemisen lopettaminen vähentäisi korruptiota kertaheitolla.

Käyttäjän jallerajala kuva
Jari Rajala

Unohtakaa ne plasmapallerot ja muut ikävät mömmöt ;D Steornin Orbosta ydinvoimalan kokoinen versio niin johan sitä energiaa piisaa, ihan ilmaiseksi! "Free energy" on se juttu http://steornnews.com/ ja http://freeenergy.news/ ;D

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

"A large cylindrical neodymium stator magnet is held at the base slightly off-centre by a piece of blu-tac, and anyone who knows Steorn, knows that having the magnet off-centre (asymmetrical) is key to achieving perpetual motion."

Neodymiumin avulla olisi sitten keksitty ikiliikkuja!? Neodymiuminkin teho häviää ajan myötä, olenko väärässä.

Käyttäjän jallerajala kuva
Jari Rajala

Steornin salaisuudet alkavat aukeamaan jahka yleisö saa laitteet käyttöönsä, siis se onko kyseessä pelkkä hypetetty magneettiterapia ;D

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset