arojouni Koetan pysyä Suomea koskettavissa ajankohtaisissa asioissa, ympäristöön, talouteen ja turvallisuuteen liittyen.

Tuulivoimasuunnitelma kaatui kumoon Luvialla äänin 15-6

  • Sadat kuntalaiset ja kesäasukkaat kyseenalaistivat Lemlahden tuulivoimahanketta.
    Sadat kuntalaiset ja kesäasukkaat kyseenalaistivat Lemlahden tuulivoimahanketta.

 

Länsirannikolta kuuluu kummia – tuulivoimasuunnitelmat äänestetään kunnanvaltuustoissa kumoon! Eilen viimeksi Luvian kunnanvaltuusto äänesti Lemlahden tuulivoimalat kumoon äänin 15-6.

Tällainen päätös jättää jälkensä kuntalaisten keskinäisille suhteille. Lyhyessä ajassa ovat kuntalaiset kuitenkin omaksuneet paljon tietoa tuulivoimaa koskien, ennakkoon annetun informaation todenperäisyyttä on kyseenalaistettu kuntalaisten ja kesäasukkaiden keskuudessa.

 

Tähän jatkoksi liitän viimeisintä amerikkalaista ja australialista tutkimusta, jossa todetaan teollisuusluokan tuulivoimaloiden vaativan runsaasti välimatkaa asutukseen nähden. Yöaikanen meluraja tulee olla 35 dB(A). Matalataajuus- ja infraääniä tulee mitata dB(C) painotusta käyttäen.

 

Näille Suomeen nyt pystytettäville 5 MW:n teollisuusluokan tuulivoimaloille ei löydy tutkimusta, puolta pienempiä on tutkittu, esim. Japanissa ja viimeksi Saksassa, näiden pienempien tuulivoimaloiden ei tutkimuksissa osoitettu aiheuttavan niin voimakasta infraääntä, josta olisi ihmisille suoranaista haittaa. [Tuulivoimaloiden infraääni ei ole terveysuhka "lähtevän tuulivoimaloiden infraääni eivät aiheuta mitään haittaa ihmisten terveydelle"]

 

 

Industrial Wind

 

[The study found “sufficient evidence to classify LFN and infrasound emanating from the turbines as a serious issue, possibly affecting the future of the wind industry”. It ”showed unequivocally that low level infrasonic sound emissions from the wind turbines were detectable…” The long-term response for inhabitants at one residence studied was severe for the wife and child, causing the family to move, while the husband has experienced no ill effects. This illustrates the complexity of the issue.]

 

[Tutkimuksessa todettiin, että on "riittävästi todisteita luokitella tuulivoimaloista peräisin oleva matalataajuusääni ja infraääni olevan vakavasti otettava asia, mahdollisesti vaikuttavan tuulivoimateollisuuden tulevaisuuteen". Se "osoitti yksiselitteisesti, että tuulivoimalasta lähtevä alhainen infraääni oli havaittavissa ... "asukkaiden pitkän aikavälin palautteesta yksi asuinpaikka tutkittiin, jossa oli vakavaa haittaa kärsineet vaimo ja lapsi, jolloin perhe joutui muuttamaan, kun taas aviomies ei ollut kokenut mitään pahaa vaikutusta. Tämä vain osoittaa ongelman monimutkaisuutta.]

 

”Scientific studies show wind turbines disturb sleep, and sleep disturbance is proven to cause impaired health.”

 

”Tieteelliset tutkimukset osoittavat tuulivoimaloiden häiritsevän unta, ja unihäiriöistä on todistettu aiheuttavan heikentynyttä terveydentilaa.”

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän seppoviljakainen kuva
Seppo Viljakainen

On se ihme, etteivät ihmiset ymmärrä omaa parastaan ; Eilen - aamupäivällä- YLE julisti niin radiossa kuin TV:ssä riemusanomaa : " Tuulivoima leikkaa sähkölaskustasi 70% vuoteen 2020 mennessä" , ei julistanut enää iltapäivällä, mutta mitään oikaisua ei tuohon virheelliseen , journalistisesti lievästi sanottuna valheelliseen ´uutiseen´ ole YLE:n taholta kuulunut , vai onko?

Olen hieman tuohtunut ; kävi juuri niin kuin pelkäsin ; puhelin on soinut jonkun kerran, toisessa päässä hämmentynyt YLE:n uhri ja ei kun taas kertaamaan tuulihuijauksen aakkosia , yksitellen.

Liitän tähän loppuun Bertolt Brechtin kauniin lauletun runon ; toivottavasti joku YLE:n toimittaja sen kuuntelisi ja sulkisi sydämeensä tutkiskellen sen sanomaa:

https://www.youtube.com/watch?v=eBU5OwPCczc

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Niin minäkin toivon, että YLE:n toimittajista joku kuuntelisi tämän laulun, ja sen kuolemattomat sanat. Ylen journalismi kärsi eilen pahan kolhun, vielä pahempaa on se kun eivät oikaise tehtyä virhettä, virheet pitää oikaista, se jos mikä kuuluu journalismin aakkosiin.

Käyttäjän MattiParkkinen kuva
Matti Parkkinen

Virheen oikaisu tarkoittaa myös sitä, että tunnustaa valehdelleensa tai olevansa tyhmä. Molemmat ovat vaikeita toimittajalle. Ongelma on esimiesjohdossa. Kun he kannustavat valehtelemaan valtaeliitin puolesta, toimittaja ei halua omaa valhettaan tunnustaa, jos ei ole pakko.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Joo, näinhän se menee. En minäkään uskonut, että Saksassa tunnustettaisiin infraäänistä olevan haittaa ihmisille. Virallisesti niistä ei ole haittaa osoitettu olevan, siis tutkimuksilla ei ole osoitettu niistä olevan suoranaista haittaa ihmisten terveydelle. Lääkärit ja tutkijat ovat kyllä eri mieltä. Eli haittaa on. Kysymys on myös semantiikasta. Univaje on haitta.

Käyttäjän Timoteus kuva
Timo Huolman

Muistettakoon vanhalla syöttötariffitotuudella, että sellainen tuulimylly joka ei pyöri, on yhteiskunnalle ylivoimaisesti halvin tuulimylly.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Tukirahaa pitäisi jakaa tasapuolisesti, eikä yksittäiselle häirikölle.
Miksi hukataan miljardeja julkista rahaa lyhytaikaiseen tuulivoima kokeiluun joka ei Suomea hyödytä? - Moni poliitikko tietää, mitä pitäisi oikeasti tehdä, mutta hyvät ajatukset ja tavoitteet hukkuvat valtapolitiikan alle.
Entäs sitten kun näyttää siltä että hallitus kaatuu ja uudet päättäjät astuvat remmiin, tämä julkisen rahan hukkaputki pitää tukkia, löytyisikö yhteinen sävellaji leikkauksille.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset