arojouni Koetan pysyä Suomea koskettavissa ajankohtaisissa asioissa, ympäristöön, talouteen ja turvallisuuteen liittyen.

Saksassa tuulivoiman lisärakentaminen valinnan edessä?

  • Saksassa 97,2% kaikista tuulivoimaloista - niin oikeastaan kaikki - rakennettu liian lähellä asuinalueita
    Saksassa 97,2% kaikista tuulivoimaloista - niin oikeastaan kaikki - rakennettu liian lähellä asuinalueita
  • Können Windkraftanlagen krank machen?
    Können Windkraftanlagen krank machen?

Tanska keskeytti tuulivoimarakentamisen maalle kokonaan. Ovatko saksalaiset saman valinnan edessä?

”In einer Studie über tieffrequentem chall, wie er bei Windkraftanlagen erzeugt wird, weist Prof. Dr.-Ing. Detlef Krahé (UNI Wuppertal) nach, dass hier erhebliche gesundheitliche Belastungen entstehen können. Diese Form der Gesundheitsrisiken ist noch viel zu wenig erforscht und entsprechend nicht in den Auflagen für den Bau und den Abstandsregelungen von Windkraftanlagen berücksichtigt.”

 

”Tutkittuaan matalataajuista ääntä, jota esim. tuulivoimalat tuottavat, on professori-Ing. Detlef Krahélle Wuppertalin yliopistosta tullut selväksi, että hyvin merkittävästä terveyshaitasta on kysymys. Tämän tapaisia terveysriskejä on vielä aivan liian vähän tutkittu ja näin ollen vaatimuksia rakentamisen suhteen asetuksen osalta koskien etäisyyttä tuulivoimaloihin tulisi harkita.”

http://www.windkraft-buechenbronn.de/wp-content/uploads/2014/03/Sauberg-Aktuell-2014-1.pdf

 

 

 

 

”Lange Zeit wurde Infraschall als Gefahr nicht weiter beachtet, da dieser unterhalb der Hörschwelle liegt. Moderne Untersuchungen, neue Forschungsansätze und letztlich viele Einzelberichte von praktizierenden Ärzten führten zu einer veränderten Interpretation des Themas Infraschall. Zunehmend sprechen immer mehr Ärzte und Wissenschaftler von einer ganz realen Gefährdung der Menschen durch Infraschall von Windkraftanlagen. Zahlreiche Studien und Berichte lassen keinen anderen Schluss zu als die Notwendigkeit einer Erhöhung des Mindestabstands von Windkraftanlagen zu Siedlungen und dauerhaft genutzten Wohnraum.”

 

”Pitkään aikaan infraääniä ei huomioitu mitenkään haitallisina, koska ne olivat kuulokynnyksen alapuolella. Modernit tutkimukset, uusia lähestymistapoja tutkimuksen suhteen ja lopulta käytännön toimissa olevien lääkäreiden monet yksittäiset raportit johtivat muuttuneeseen tulkintaan koskien infraääniä. Lopulta yhä useammat lääkärit ja tutkijat alkoivat puhua hyvin todellisesta uhasta, jota tuulivoimaloiden kehittämä infraääni ihmisille aiheuttaa. Lukuisat tutkimukset ja raportit eivät voi johtaa muuhun päätelmään kuin että on tarvetta lisätä vähimmäisetäisyyttä tuulivoimaloiden ja asutuksen väliin." 

http://mylogistics.net/2015/10/29/macht-infraschall-krank/ 

Am 4. November 2015 wird die Professorin Dr. Caroline Herr vom Bayerischen Landesamt für Gesundheit und Lebensmittelsicherheit diese Frage im Rahmen einer Veranstaltungsreihe des Energieministeriums beantworten. Im Hörsaal im Rechenzentrum der Hochschule Wismar (Gebäude 26 – Zugang über Bürgermeister-Haupt-Straße) kann der Vortrag ab 18:30 Uhr verfolgt werden.

Unter www.windkraft.link  wird die Veranstaltung live per Internet übertragen.  Im Anschluss an den Vortrag besteht die Möglichkeit, sowohl vor Ort oder über das Internet Fragen an die Referentin zu richten.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (15 kommenttia)

Tapani Lahnakoski

Ei taideta sakemanniassa tulla pystyttämään uusia 5 MW:n myllyjä vanhojen, rapistuneiden paikoille, kun niitä on joka paikka täynnä asuinalueilla. Eihän ne tietenkään samoilla jalustoilla pysyisikään, mutta lisää betonia ne vaan vaatisivat. R.I.P.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Moottoriteiden varsille vielä voidaan Saksassakin rakentaa. Vaan uusien voimaloiden paikkoja on vaikeampi löytää, metsäänkään niitä ei Saksassa saa rakentaa. requiescat in pace

Juha Vesamäki

Kyllä sitä alkaa hiljalleen kääntyä tuulivoiman kannalle. Asiaa on tutkittu oikein Aalto-yliopiston voimin, ja kyllä ne tietää.

http://yle.fi/uutiset/hurja_tutkimustulos_tuulivoi...

Tosin tuossa uutisessa sanotaan näinkin.

"Kärjistetysti sanottuna Suomesta sammuvat valot, mikäli vanhenevien voimalaitosten tilalle ei rakenneta uusia. Lisäksi tuuli- ja aurinkovoima tarvitsevat tuekseen säätövoimaa tyynien ja pilvisten päivien varalta."

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Aalto-yliopisto on nyt vahvasti markkinoimassa uusiutuvaa energiaa ja tuulivoimaloita. No siellä on nyt muhkea syöttöraha tarjolla ja saavat osansa varmaankin siitäkin.

Energian varastointi on vielä ratkaisematta ja sekin maksaa.

Suomessa ei ole vielä pelkoa siitä, että tuulivoima voisi jotakin suurempaa vahinkoa vielä aiheuttaa prosentin tuotannollaan. Englannissa uhka oli jo todellinen ja nyt tukisysteemiä puretaan ja satsataan ydinvoimaloihin, maakaasuun yms.

Tapani Lahnakoski

Ei muuten olisi pelkoa, mutta kun emme ole sähkön suhteen lähelläkään omavaraisuutta, niin sähkökriisin sattuessa pannaan rajoilla piuhat "poikki" ja silloin täällä tulee äkiä vilu. Nyt saattaa olla vaara jo lähellä, kun syyssateet ovat olleet varsin vaatimattomia. Mikä lienee tilanne länsinaapureissa?

Tapani Lahnakoski

Juu, siinä sanottiin paljon muutakin, mistä ei puolella sanallakaan kerrottu aamun toistuvissa uutispläjäyksissä. Puhumattakaan, että tuulimyllyt mitään tukia saisivat.

Mitä tästä loppukaneetista sitten pitäisi sanoa?

"Liskin mukaan poliittisten päättäjien täytyisi linjata pikaisesti, miten pohjoismainen energiamarkkina sopeutuu uusiutuvan energian lisääntymiseen. Mikäli kehitys jatkuu nykyisellä uralla, mikään energiantuotanto – edes uusiutuva – ei ole taloudellisesti kannattavaa ilman valtion tukea.

Energiantuotannon tukemisen ohella toinen vaihtoehto olisi päästökaupan kiristäminen.Hiilidioksiditonnin päästäminen ilmakehään on kuitenkin edelleen niin halpaa, ettei se kannusta riittävästi vähentämään saastuttamista."

Logiikka pettää pahan kerran, päästökaupan kiristämisellä siis saadaan muut energiantuotantomuodot kannattaviksi! Sitten annetaan ymmärtää, että uusiutuvat eivät vielä saisi mitään tukia, vaikka aiemmin se kyllä on jo myönnetty. Eiköhän se halpa hiili ole nykyisen sähkön hinnan perusta.

Ja jälleen kerran hiilidioksidi tuomitaan saasteeksi oikein Aalto-yliopiston ekonomistin pätevyydellä. Saataa tietysti olla puhdasta YLE:n propagandaakin.

Juha Vesamäki

Joskus tuntuu siltä, että näillä tutkijoilla ei välttämättä ole kaikki intiaanit mukana melontaretkellä. Eli ajetaan väkisin Suomeenkin energiamuotoa jonka tuotto hetkittäin saattaa olla pyören nollan verran, ja tällöin on oltava sitä muuta tuottoa reservissä juuri sen puhtaan valkoisen uusiutuvan verran.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Aalto-yliopistossa niinkuin muuallakin on opiskeltu Englannin sähkömarkkinoiden tilannetta, kun kaikki muu sähköntuotanto lukuunottamatta vahvasti tuettua tuulivoimaa alkoi näyttämään tappiolliselta ja kapasiteettia purettiin, jolloin Englanti uhkasi jäädä pelkästään tuulivoimaloiden varaan.

Tilanne pelästytti päättäjät kun mitään sähkönvarastointia ei ollut vieläkään edullisesti saatavilla! Isot kaupungit eivät voi toimia kun tuulivoimalat seisovat. Hiilidioksidipäästöjen osalta mitään vähennystä ei myöskään voitu havaita, hiilivoimalat käyvät epätasaisella kuormituksella ja hyötysuhde on alhaisempi kuin silloin kun ne käyvät tasaisella kuormituksella.

Ylen propagandaa on tuo hiilidioksidin syyllistäminen!? Toimittajalta pitäisi kysyä, että miltä maailma mahtaisi näyttää, jos hiilidioksipitoisuus ilmakehässä olisi lähempänä 300 ppm:ää. Alle 300 ppm:n hiilidioksidipitoisuuksia on tuskin ollut edes ennen teollistumisen aikakautta, todisteita siitä on jo olemassa, että hiilidioksidi arvot olivat päälle 300 ppm:n 1700 ja 1800 -luvuilla. Requiescant in pace

Tapani Lahnakoski

On se yhtä helvettiä, että puhutaan paskaa muka tuulivoiman halventavan sähkön hintaa. Lisäksi Helsingissä vihreät ajavat HELEN:n luopuvan kivihiilestä, jonka hinta on 9 €/MWh ja hyötysuhde lähes 100 %.

Tuulivoimalla ei olisi mitään mahdollisuuksia alentaa sähkön hintaa, jos sitä ei voisi korvata erittäin edullisella hiilivoimalla, kun ei tuule ja se sopii Suomen olosuhteisiin mitä parhaiten.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Näin on. Kivihiilen käyttö lisääntyi Suomessa sen edullisuuden vuoksi, hake ja turve korvautuivat kivihiilellä. Näin markkinat toimivat. Tuulivoima on vain kulissi, jolla pidetään vihreät hihhulit aisoissa ja voidaan suunnitella muuta liiketoimintaa vapaasti. Kaupunkien omistamat sähköyhtiöt ovat olleet hyviä osingonmaksajia.

Tapani Lahnakoski

No löytyihän se kirkko lopulta ja kas, siellähän se oli, keskellä kylää: http://www.energiauutiset.fi/etusivu/tuulen-viemaa

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Hyvä kirjoitus, en vaan löytänyt kirjoittajan nimeä. No löytihän se siitä vierestä, Jukka Leskelä oli kolumnin kirjoittaja.

On se vaan hienoa että tällaisia rehellisiä ja järkeviä kirjoittajia vielä löytyy.

Harmi että Hannun hyvä kirjoitus poistui etusivulta, jotkut vihreät hihhulit olivat vedonneet viestinnän hygieniaan, olettaisin. Ei kannattaisi tarjota tuollaista mahdollisuutta tarjottimella, heti otsikossa. Poistettiin se sitten viimein, no sai olla näytillä melkein koko päivän sentään.

Kirjoitus pitäisi saada jotenkin vielä palautettua takaisin.

Tapani Lahnakoski

Kyllä se löytyy, kun menet henkilöhaun kautta Hannun kirjoituksiin.

Tässä Vielä lisää, ettei se kirkko uudelleen katoaisi.

http://varakaani.blogspot.com.es/2015/11/vihreaa-m...

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro Vastaus kommenttiin #14

Hyvä, että monet muutkin ovat ottaneet asiaan kantaa. Tekisi mieli vetää tuo Hannun kirjoitus esille kommentteineen.
http://hannuaro1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/205877-p...

No mutta, olikin palautunut ja oikein kuvan kanssa vielä. Niin sitä pitää tehdä!

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Fragen und Antworten zum Thema Wind

Veranstaltungsreihe

Die Übertragung beginnt am Mittwoch (04. November 2015) um 18:30 Uhr

http://chat.p4.net/

http://www.timeanddate.com/worldclock/germany/fran...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset