arojouni Koetan pysyä Suomea koskettavissa ajankohtaisissa asioissa, ympäristöön, talouteen ja turvallisuuteen liittyen.

Tutkimuskokoelma koskien infraääniä ja matalataajuista melua

  • Diskussion Politik Platon
    Diskussion Politik Platon

 

Es gibt keine Studien zu Gesundheitsschäden durch Infraschall???

Ei ole tutkimusta infraäänien terveysvaikutuksista???

 

http://www.umweltbundesamt.de/sites/default/files/medien/378/publikationen/texte_40_2014_machbarkeitsstudie_zu_wirkungen_von_infraschall.pdf

 

”Es hilft uns nicht, wenn sich Lärm- und Infraschallbetroffene nur im Gespräch oder im Internet über ihre Situation und die gesundheitlichen Beeinträchtigungen durch WKA beklagen.”

 

”Se ei auta meitä, kun keskustelua käydään melusta ja infraäänistä, joista ihmiset valittavat, vain internetissä, heidän tilanteestaan ja tuulivoimaloiden haitallisista terveysvaikutuksista”

http://www.infraschallstudie.de/

Tuulivoimaloiden vaikutusalueella, noin 10 km:n säteellä voi altistua infraäänimelulle. Tutkimusta tuulivoimamelulle altistuksen haitallisuudesta ei ole kuitenkaan tehty, on kuitenkin tutkittu yleisesti infra- ja matalataajuusäänille altistuksen haitallisuutta, sen määrän ja keston suhteen. Kuten kaikissa lääkkeissä tai myrkyn suhteen, annostus on ratkaiseva. Riittävä määrä infraäänimelua voi olla terveydelle haitallista. Tuulivoimateollisuuden sanoma on ollut kautta aikojen sama, tuulivoimaloista ei voi lähteä sellaista infraäänimelua, josta olisi ihmisen terveydelle haitallista vaikutusta. Tähän on uskottu ja luotettu kaikissa maissa.

Tuulivoimaloista lähtevän matalataajuus- ja infraäänimelun haitallisuus on tullut esille jo 1980 -luvulla NASA:n tutkimuksissa, ns. Kelleyn raportti selvitti tuulivoimaloista lähtevän infraäänen olevan haitallista ihmisten ja eläinten terveydelle! Tutkimus tehtiin suurilla tuulivoimaloilla, upwind ja downwind malleilla. Nykyiset mallit ovat pelkästään upwind malleja ja kooltaan samaa kokoluokkaa tai suurempia. http://www.windwahn.de/index.php/wissen/hintergrundwissen/studien-sammlung-zum-thema-infraschall-und-tieffrequenter-laerm

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Infraäänijututhan eivät ole mitään uusia, 60-luvulla tv:ssä jossakin nuorten sarjassa suomalainen professori rakentsi avaruusrakettia, ja vieraan vallan agenteilla oli infraääniase, jolla ihmiset saatiin lamaantumaan, jos oikein muistan.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Juu, ilmeisesti on kyllä tutkittukin paljon aikaisemmin, Nobel palkintokin saatu...
http://www.milieuziektes.nl/ELF/Schall-%20Infrasch...

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen

Entä jääkaapin, vesipuykiston tai ilmastointilaitteen aiheuttama humina haitta ihmisten asunnoissa kuten vaikka pienissä yksiöissä, eikös se ole aika sama asia kuin tuuliturbiinin humina?

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Kaiketi monista lähteistä voi aiheutua infraäänipäästöjä. Liikenne ja teollisuusluokan tuulivoimalat ovat ehkä haitallisimpia ihmiselle. Tuulivoimalan tekee hankalaksi yölläkin jatkuva jurnutus kun muualla on jo hiljaisempaa.

Ongelmaksi ovat muodostuneet vasta nämä suuret yli 2 MW:n tuulivoimalat. Kts. linkki, http://www.bgr.bund.de/DE/Themen/Erdbeben-Gefaehrd...

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen

Ainakin tuulivoimaloiden haittoja on tutkittu eniten. Mutta mitä omaan kokemukseen tulee niin ainakin jääkaapin ja ilmastoinnin jyminä häiritsee nukkumista tuulimyllyjen ääntä enemmän. Toinen itseä häiritsevä tekijä on sähköstä lähtevä sirinä mikä voimakkaimin kuuluu television avaamisesta vaikka se kuuluisikin saman kerrostalon toisesta asunnosta. Tion sirinänkin vaikutuksia ihmisiin pitäisi myös tutkia.

Tapani Lahnakoski Vastaus kommenttiin #12

Ilmastointi suurissa rakennuksissa toellakin aiheuttaa jytinää, jonka voi aistia kropassaankin. Se johtuu isojen putkistojen resonoinnista.

Mitä sitten lienee sähköstä lähtevä sirinä? Hakkuriteholähteistä saattaa kuulua jotakin, jos ferriitinpuolikkaat on huonosti toisissaan kiinni. Minä en ole moista aistinut pitkään aikaan. Putkitelkkareissa suurjänniteosilla oli tämäntyyppisiä vaikutuksia. Varsinaista sirinää kyllä kuulee keskijännitelinjojen särönneen eristimen lähellä. Se johtuu läpilyönnistä pylvääseen, mistä voi seurata tulipalo sadesäällä.

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen Vastaus kommenttiin #13

Empä osaa sano, kuulen siis sirinää ainakin kaikista sähkölaitteista, elektronisista laitteista, kattolampuista, mobiililaitteista, sähköjohdoista ja erityisesti televisioista. Sirinää ei kuitenkaan kuulu jos laitteet eivät ole kytkettynä sähkövitan, paristoon tai akkuun. Mutta on siinäkin ihmisellä täysin hyödytön ja tarpeeton lahja.

Tapani Lahnakoski Vastaus kommenttiin #14

Kyllähän induktiivisilla komponenteilla on ominaisuus aiheuttaa 50 Hz:n huminaa rautasydämen värähtelyn myötä, voimakkuus riippuu sydämen laadusta ja osien tuennasta toisiinsa, muuntajan koosta ja virrasta.

Kyllä johtoihinkin kohdistuu voima, joka myrkii saamaan niihin värähtelyä - Lorentz-voima. Pienjännitteillä sen sähköinen komponentti on olematon, mutta suurilla virroilla värähtelyä esiintyy. Sirinäksi sitä voisin kutsua, jos kuormana on taajuusmuuttajia ilman tehokerroinkorjaajaa. Samallainen virran aaltomuoto syntyy kyllä useimpia hakkuriteholähteitä syötettäessä, mutta virrat ovat yleensä paljon pienempiä.

Suosittelen seuraavaa koetta: Ota pitkä jatkojohto ja laita se pistorasiaan. Vedä johto mahdollisimman suoraksi ja mene sen puoliväliin ja laita johto korvallesi. Kuuluuko mitään?

Kytke seuraavaksi johdon päähän erilaisia kuormia. Havaitsetko mitään muutosta?

https://en.wikipedia.org/wiki/Lorentz_force

Tapani Lahnakoski

Jos sallit vähän laajemman katsauksen aiheen tiimoilta, niin jos on 3 tuntia aikaa jossain välissä, niin kannattaa kuunnella tämä haastattelu:

http://maaradio.fi/index.php/fi/laehetykset/ohjelm...

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Juu, Matilaisen jutut ovat kyllä ihan paikallaan. Hienosti hän toi ilmastoasioita ymmärrettävästi esille, ja kertoili rauhalliseen tyyliin asioiden taustoja, ilmastonmuutokseen ja energiakysymyksiin liittyen.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset