arojouni Koetan pysyä Suomea koskettavissa ajankohtaisissa asioissa, ympäristöön, talouteen ja turvallisuuteen liittyen.

Tuulivoiman infraäänet puhututtavat myös Saksassa

  • Infra- ja matalataajuusmelun mittaaminen saattaisi olla perusteltua monestakin syystä
    Infra- ja matalataajuusmelun mittaaminen saattaisi olla perusteltua monestakin syystä
  • Un aigle des mers victime d'une éolienne: photo de l'année en Finlande (association des photographes de la nature)
    Un aigle des mers victime d'une éolienne: photo de l'année en Finlande (association des photographes de la nature)

 

Hohenlimburg, Saksan liittotasavalta

 

Infraäänet läpäisevät esteet

 

Tiedotustilaisuus tuulivoimasta Werkhofissa, professori Detlef Krahé puhujana.

 

[Oikeudellinen lausunto saadaan lokakuun lopussa

Lokakuun lopussa odottaa paikallisen luonnonsuojelun asiantuntija Ralf Blauscheck, että tuloksia verrataan Hagenin lajiensuojelua II vastaan. "Tätä meidän on tutkittava," hän varoitti, suhtautumasta uuteen mietintöön kritiikittömästi. "Tämä varmasti antaa monia uusia oivalluksia eri eläinlajien tilanteesta." Yhden asian hän teki puheessaan selväksi: "Saksan luonnonsuojeluliitto ry (NABU) vastustaa jokaista uutta tuulivoimalaa."]

 

[Kyseessä oli tieteellisesti korkealaatuisesta tapahtumasta, jossa tehtiin selväksi, miten monimutkainen aihe tuulivoima on ja erityisesti kysymys infraäänistä. Tekeekö puhdas tuulivoima sairaaksi? Tähän kysymykseen on selvä vastaus professori Detlef Krahé:ltä. "Kyllä." Mutta entä onko opinnäytetyöllä todistusvoimaa. "Matalia taajuuksia ei ole niin helppo mitata," Professori Krahé vakuutti torstai-iltana kulttuurikeskus Werkhof:ssa (tämä sanomalehti on jo mennyt painoon).]

 

[Esitetyt luvut lausunnoissa lupien myöntämiseksi on laskettu, ei mitattu. Tämä menetelmä on, erityisesti uusien tuulivoimaloiden osalta, hyvin kyseenalainen. Koska arvioijat olettavat laskennassa käytettävissä ohjelmissa olevan kyseessä maanpäälliset äänilähteet ja tasainen maasto. Kuitenkin uudet tuulivoimalat ovat 200 metriä korkeita ja maasto kuten Hohenlimburgissa, usein mäkinen tai vuoristoista. Werkhofin simulaatio esittää, miten matalataajuinen ääni tunkeutuu taloihin, kaikki "esteet" huomioimatta (Krahé: "Kaksinkertaiset ikkunatkaan eivät ole eriste matalataajuiselle äänelle"), vakuuttaa vieraija huomaavaisesti.]

 

[Uudet laskentamallit

Mutta Wuppertalin professori osoitti laskettaessa tuulivoimapäästöjä myös edistystä saavutetun: "On nyt kansainvälisesti uusia laskentamalleja, jotka tarjoavat uusia tuloksia."

 

Mutta yhden asian, joka on myös raportoitu, hän teki selväksi. "Jokaisella on erilainen käsitys melusta. Siksi eri ihmisillä on erilaiset sietokynnykset." Siten, viisi prosenttia väestöstä tuntuu ottavan raskaasti havainnot infraäänistä. "Näitä kansalaisia ei todennäköisesti lasketa niihin kuuluvaksi", puhuja sanoi tietty määrä sarkasmia mukana, jotka sysätään vain Hagenin hallinnon suuntaan, joka oli kieltänyt infraäänien olemassaolon Ricarda-korkeakoulun kansalaistiedossa.

 

Gerhard Artinger, kansalaisaloitteen Schleswig-Holsteinin "tuulivoimavastaisuuskampanjan" alullepanija, vakuuttui professori Krahén poikkeuksellisesta tietämyksestä. "Tämä infraääni on erittäin vaikea aihe. On myös vaikea saada ihmiset uskomaan. Tätä tietoa tarvitsee viedä perille etukäteen, ennen kuin 200 -metriset tuulivoimalat pystytetään. Muutoin on liian myöhäistä."]

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (32 kommenttia)

Anton Laurio

Joo kun Myth Busterissa testasivat näitä "vanhoja" ydinalan melumittausmalleja. Niin kuulemma YKSIKÄÄN ei edes tunnistanut näitä kuulumatta aina jääviä tuulivoimaloiden ääniä!)

Olihan se sitten varmaan pakko IAEA kehitellä uutta valheen mallia kovalla ydinalan korruption rahoituksella.

Mites se Japani muuten mittasi jo 2012 tuulivoimalat 3- kertaa halvemmiksi kuin ydinsähkönne? No nyt kesällä MYÖS aurinkovoimalat todettiin halvemmiksi.

Toisaalta ST1 geoterminen lienee näitäkin halvempi ja niin ikää 100% ongelmaton. Miksei nää tuulivoiman vastustajat sitten vaadi vaikka aurinkovoimaloita ja 100% ongelmattomia Porin OFSHORE merivoimaloita ja vastaavia geotermisiä lisättävän maailman vaarallisimman ja kalliimman energian ydinvoiman korvaajiksi?

Ai NIIN, kun eihän näissä keskustellakkaan siitä mikä olisi PAREMPAA! Vaan siitä mikä sopisi Vahlruusin ydiasetehtailuun ja laittomasti toimiviin Pu-239 asemateriaalin myyntiyhtiöihin TVO/Posiva/Fortum/Fennovoimalle!

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Vielä kertauksena. Aurinko- ja tuulivoiman suurin ongelma on niiden kykenemättömyys vastata kysyntään. Tuotanto on riippuvainen luonnonoloista, ja vieläpä hyvin voimakkaasti. Tuulivoimalan teho riippuu tuulennopeuden kolmannesta potenssista. Pilvisyys vaikuttaa aurinkovoimalan tuottoon dramaattisesti. Pahinta tehonvaihtelu on puolipilvisinä päivinä. Paljon pahempaa kuin edes tuulivoimalla.

Käyttäjän seppoviljakainen kuva
Seppo Viljakainen

Anton , kirjoitin Sinulle tänne muutaman kommentin ; uskallan toivoa, että perehtyisit niihin.

http://hannuaro1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/205226-t...

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Monenlaisia väitteitä sait mahtumaan yhteen kommenttiin?

Yritit varmaan tuoda esille, että ihan ongelmattomia eivät ole mitkään näistä energiatuotantomuodoista?

Offshore tuulivoimaloiden ongelma on kalleus ja ei tarvitse kuvitellakaan etteikö niiden melu häiritsisi merinisäkkäitä.

Geoterminen lämpö on kai ihan ok!

Uusiutuvista kosteudeltaan 40 % hake poltettuna päästöttömissä CHP -laitoksissa on myös ok!

Ennen kuin meillä on toimiva fuusioreaktori, pitänee rakentaa uusia fissiovoimaloita!?

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Myös kummitteluhavaintoja on selitetty infraäänien vaikutuksella:

https://www.youtube.com/results?search_query=infra...

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Monille asioille löytyy tieteellinen selitys tai ainakin selitys, kummitustarinoillekin;)?

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Työterveyslaitos ottaa kantaa vanhemman tutkijan Valtteri Hongiston suulla ja kertoo ettei "Kuulumaton ääni sairastuta", tämä on rikolliseksi katsottavaa toimintaa, laitoksen tavoitteena on turvallisuus, ei vaaralliseksi katsottavan toiminnan lobbaaminen. Missään tapauksessa ei tämän julkisyhteisön pitäisi väittää terveydelle vaarattomaksi asioita, joita kymmenet arvostetut tutkimuslaitokset pitävät terveydelle vaarallisena. Vielä kun tuulivoimayhtiöt maksavat lobbauksesta, ja Työterveyslaitos saa suurimman osan rahoistaan veronmaksajilta, on suorastaan rikollista, että se sallii nimensä käytön tässä yhteydessä.

http://www.windvigilance.com/about-adverse-health-...

Koska kaikkien asian kanssa tekemisissä olevien ihmisten pitäisi tuntea kansainväliset tutkimukset, on ilman muuta selvää, että ainakin tätä lainkohtaa on törkeästi rikottu.
Laki eräistä naapuruussuhteista:
17 § Kiinteistöä, rakennusta tai huoneistoa ei saa käyttää siten, että naapurille, lähistöllä asuvalle tai kiinteistöä, rakennusta tai huoneistoa hallitsevalle aiheutuu kohtuutonta rasitusta ympäristölle haitallisista aineista, noesta, liasta, pölystä, hajusta, kosteudesta, melusta, tärinästä, säteilystä, valosta, lämmöstä tai muista vastaavista vaikutuksista.

Kyse on sen verran vakavasta tuulivoimaloiden meluhaitan alla olevia kansalaisia vastaan suunnatusta rikoksesta, että tämän tulisi olla valtakunnansyyttäjän asia. Kuntien päättäjien vapauttamista syytteestä voisi ehkä harkita, sillä heitähän on laajamittaisesti johdettu harhaan. Korkeintaan he ovat syyllistyneet huolimattomuuteen tehtävän hoidossa.

Kyseinen lobbari on ilman muuta syyllinen varsinaiseen rikokseen, samoin kun tuulivoimayhtiötkin. Työterveyslaitoksenkin voidaan katsoa ainakin osittain myötävaikuttaneen tähän rikokseen.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

En tiedä joutuvatko koskaan edesvastuuseen, asia on sen verran hankala ja uusikin! Ne 1980 -luvun tutkimukset olisi kyllä pitänyt Hongistonkin tietää ja tuntea yksityiskohdin. Hänellä olisi pitänyt olla tiedossa, että Suomeen nykykyisin pystytettävät tuulivoimalat ovat teholtaan samaa kokoluokkaa kuin ne 1980 -luvulla NASAn toimesta testatut tuulivoimalat. Akustiikan asiantuntijasta kun on kyse!

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Ihmisen voi tappaa sekä infraäänillä, että ultraäänillä. Silloin tietysti myös sairastuttaminen onnistuu kun tehoa pienentää. En usko, että TTL haluaa sitä kokeilla, mutta suosittelen edes sotilasteknologiaan liittyvien erilaisten akustisten vempaimien ja niiden vaikutusten tutkimista.

Jos vaikutuksesta on edelleen epäilystä, voisimme toimittaa omakustannushintaan resonaattorin, joka tuottaa TTL:n rakennuksen kellarikerroksessa esimerkiksi viikon ajan kerrallaan tietyn taajuista, voimakasta värähtelyä infraäänialueella. Siitähän ei pitäisi olla kenellekään mitään haittaa tai häiriötä? Rakennuksen tai sen osan värähdellessä ominaistaajuudellaan ei desibelimittari heilahda lainkaan. Vähän voi kopoja tulla rappauksiin, mutta se nyt ei varsinainen terveyshaitta ole.

Tapani Lahnakoski

Jonkinlainen infraääniase oli jenkkien kehittämä aerosolipommi, jolla he tappoivat vienamilaisia pitkiin tunneleihin. Pitkään jatkunut paineaalto tappoi ihmisiä. Toinen efekti oli se, että pommi käytti kaiken hapen, jota tunneleihin ei kovin nopeasti uutta päässyt. Polttoainesumu levitettiin jollakin paineaallolla ja sitten sytytettiin.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro Vastaus kommenttiin #11

Kyllä Porin Peittoonkorpi on ihmiskokeiden koelaboratorio, kukakohan siitäkin on lopulta vastuussa, jos/kun jotakin peruuttamatonta ilmenee!?

Suomessa työterveyslaitos vakuuttaa tuulivoimaloiden olevan turvallisia laitoksia lähellä asuville asukkaille ja alueella työskenteleville!

Iranissa on tultu toisiin johtopäätöksiin, tosin asia ei ole täysin varma, tutkimuksia tarvitaan lisää!?

”Conclusions
We came to this conclusion that wind turbines noise can directly impact on annoyance, sleep and health. This type of energy generation can have potential health risks for wind farm workers. However, further research is needed to confirm the results of this study.” http://www.ijehse.com/content/13/1/71

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro Vastaus kommenttiin #11

Kaikkea ne jenkitkin kokeilivat. Tuota voisi koittaa myyrien hävittämiseen puutarhasta, arveluttavaa sekin on kun ei tiedä onko siellä koloissa Kontiainen.

Käyttäjän jarmokanerva kuva
Jarmo Kanerva

Työterveyslaitokseen ja vastaaviin paikkoihin, jotka tuulivoiman ääntä käsittelee voitaisiin asettaa infraäänilähde, joka vastaa tuulivoimlan läheisyydessä olevaa ääntä. Sitten voisivat tutkia asiaa ja säätää infraäänet vastaamaan A-painotettua äänitehoa voimalaitoksesta.

Esim tämä 2 kW 136 dB laite 2x18" kaiuttimilla saattaisi päästä 10-20 taajuusalueella tarvittavaan painetasoon. http://www.discoland.fi/jbl-stx828s-passiivisubwoo...

Haluisimpa nähdä poliitikkojen ja virkamiesten ilmeet auditoriossa, jossa demonstraatio tehtäisiin. Leffateatterissa voi saman aistia katastrofielokuvissa.

A-painotus painottaa 20 HZ:ssä -40 dB ja leikkaa 19Hz:ssa jo äärettömän paljon. Voidaan joko 2 kW ajaa 10-19 Hz teholla. C-painotus mittarit mittavat 10 HZ.n asti. Sen alle käytetään myös painemittareita antureina.

Jos tarvitaan ja rahoitus löytyy, voin rakentaa ja toimittaa laitteet, signaalilähteen. Valmiina on saatavissa 0-20 HZ:lle siniaaltolähteitä laboratoriokäyttöön ja toisella kanttiaaltogeneraattorilla saadaan sopiva modulaatio katkomaan ääntä. Alan kokeneena diplomi-insiöörinä minulla on mahdollisuus myös tehdä selvitykset. Mm. Puhelinten akustiikkamittauksia ja tyyppihyväksyntiä takana ja kymmenkunta hifi-systeemiä rakentaneena.
http://www.yeint.fi/index.php?main=64&productCat=1...

On aivan käsittämätöntä, ettei ole löytynyt rahoitusta ( alle 100 000, alkaen 10 000 ) tutkia tätä tunnettua ilmiötä. Ja luoda standardia mittatapaa. Asiassa kun ei ole mitään mystikkaa. Vaan ihan perusfysiikkaa. Asiaa ei ole haluttu tutkia tieteellisesti ja antaa rajoja ja mittaussysteemiä.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

En epäile hetkeäkään, etteikö työterveyslaitoksella tiedettäisi infraääniin liittyvien riskien olemassaolosta. Akustiikan asiantuntijoita kun ovat/väittävät olevansa.

Nocebo ja placebo -efektit tulisit siinä samalla testatuksi, parasta olisi mikäli itse suostuvat koekaniineiksi!

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Voimalaitokset, erilaiset koneet, pumput, laivat, isot tuulettimet, kaivostyömaat jne ovat olleet jo pitkään tutkimuksen alla eri puolilla maailmaa juurikin niihin liittyvien infraäänien vuoksi. Jos taajuudet ja sisäelimien resonanssit osuvat kohdilleen, voi sopivissa, "äänettömissä" olosuhteissa tuollaisten laitteiden parissa työskenteleville tulla epämääräistä pahoinvointia, oksentelua, huimausta, näköhäiriöitä jne... Koska lopputulos voi usein olla "yleinen pahanolontunne" luokitellaan se mielellään viaksi pään sisällä, vaikka oire muissa olosuhteissa poistuisikin.

Esimerkiksi ilmailuteollisuudessa varsinkin tuo tilapäinen näön menettäminen tai heikentyminen voi aiheuttaa ongelmia, mistä syystä pyritään luokkaa 17-20 Hz alueita välttämään. Matalammat taajuudet aiheuttavat suurempien osien ongelmia (esim sisäelimet ja aivot vatkaavat).

Teollisuutta aihe kiinnostaa siksi, etteivät osakkeenomistajat halua maksaa työntekijöille palkkaa sairastamisesta. Sotilasteollisuutta se kiinnostaa siksi, että voidaan aiheuttaa ongelmia viholliselle. Sotilaskäytössä ongelma on menetelmän epävarmuus. Melko pienikin "ääni" voi aiheuttaa 25-30 prosentille hyvinkin voimakkaita oireita mutta toisaalta joku toinen ei reagoi, vaikka sisäelimistö meinaisi repeytyä.

On todennäköisesti olemassa myös toinen mekanismi, jolla infraäänet voivat vaikuttaa silloinkin, kun ne eivät varsinaisesti riko tai enemmälti täristä mitään:

Jokainen varmasti tuntee ihmisiä, joiden huoneessa ei voi kävellä äänettömästi siten, etteivät he heräisi. Tai joka herää ohi menevän rekan/junan aiheuttamaan mitättömän pieneen tärinään, vaikka varsinaista ääntä ei kuuluisi (tai muuttuvat levottomiksi ennen ukkosta). Sitten on heitä jotka voivat onnellisina kuorsata kynnöspeltoa ylittävän maastokuorma-auton lavalla ja sitten on kaikkia siltä väliltä. Jonkinasteinen "värähtelyherkkyys" tuntuu olevan hyvin monilla eläimillä - ne havahtuvat nukkuessaan pieneenkin alustan tärinään, mikä on tietysti hyvä ominaisuus jos pitää lähestyviä petoja pelätä. Olisi kummallista, jos ihmisellä ei olisi tällaista ominaisuutta jäänyt perintönä joltain vaarallisemmilta ajoilta. Ainakin merkit viittaavat vahvasti siihen.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro Vastaus kommenttiin #31

On se niin, kyllä näitä akustiikka-alaan perehtyneitä on ollut ennen tuulivoimaloitakin! Saksalainen professori Dr. Krahé on työskennellyt matalataajuusäänien ja akustiikan parissa 1990 -luvulta asti, ja vetää nyt professuuria Wuppertalin yliopistossa (Bergische Universität Wuppertal Lehrstuhl für Nachrichtentechnik / Audiosignalverarbeitung und InCar Noise Control).

”Tieffrequente Töne sind eine schwierige Materie. Das weiß auch Professor Krahé, der an der Uni Wuppertal seit den 90er Jahren zu diesem Problem forscht: "Gerade diese Töne gehen durch Wände und Fenster wir ein heißes Messer durch Butter", weiß Dr. Krahé, der sich als stellvertretender Vorsitzender des Fachausschusses Hörakustik in der Deutschen Gesellschaft für Akustik eingehend mit diesem Thema beschäftigt hat.”

Lärm geht durch: Wie ein heißes Messer durch Butter | WAZ.de - Lesen Sie mehr auf:
http://www.derwesten.de/staedte/nachrichten-aus-we...

Meluun liittyy uskomuksia, mitkä eivät pidä kaikilta osin paikkaansa. Marja Heinonen-Guzejev on informoinut suomalaisia melusta ansiokkaasti. "Entä sitten melunsietäjät? Mielenkiintoisesti heidän stressireaktionsa paljastaa, ettei heidänkään elimistönsä totu meluun, vaikka he muuta väittävät. Kun nimittäin näiden ihmisten stressihormonieritystä ja verenpainetta seurataan läpi yön, heidän elimistönsä reagoi meluun selvästi, vaikka he olisivat itse sikeässä unessa." http://www.hyvaterveys.fi/artikkeli/terveys/melu_u...

Anton Laurio

Vastataan nyt tänne Seppo Viljakaiselle.

A/ Väität, ettei ydinvoimaa voi korvata millään muulla energialla. Ikään kuin "Jumala Taivaasta" olisi antanut ihmiskunnan tehdä TASAN yhden ainoan t ä y d e l l i s e n energianmuodon Ydinkauhulaitokset ja sillä nappi!

B/ Oi voi kun ydinateismi ei ole uskonnon asia kuitenkaan lainkaan. Japanissa räjähti taivaan tuuliin 54 reaktoria. Silti maa pärjää ja sähköä on viljalti! Japani ratkaisi homman varsin helposti. Maan suurin tuhluri kun oli Miamakin 3 kertaa käsiin räjähtänyt Pu-239 jalostamo. SEN sulkeminen vapautti energian tuhlauksesta. Ja nyt maan sähköä tehdään aidosti puhtaalla LNG kaasulla 5 vuotta putkeen jo. Ongelmia siis ei ole. Ja Japani aloitti lupaavien METAANIJÄÄKLATRAATTIEN kaasun poraamiset myös!

C/ Tanska teki rohkean päätöksen 1974 paikkeilla luopua ydinvoimasta. Ja EI ole tarvinnut katua.

D/ Maailmalla rutistiin, että joo kyllä Tanskan pikku valtiolla onnistuu. Mutta masuunit ei käy suurteollisuudessa tuulella! Saksassa Merkel otti kansan tahdon vastaan ja teki energiaihmeensä. Saksassa 18 reaktorista suljettiin 9kpl. Ja alettiin korvaamaan NIITÄ! No homma toimii ja nyt Saksassa on uskomattomat 100 000MW aidosti puhdasta ekovoimaa muutamassa vuodessa. Maan johtotähti onkin ofshore tuulivoimalat hurjassa kasvussa. Tulos on niin hyvä, että 20 Euroopan maata seuraa. Sveitsi, Espanja, Italia, Itävalta, Belgia.. Lista on liki loputon. Saksa sulkee viimeisetkin korvattavat ydinvoimalansa 2020! Homma on hallinnassa ja kansa äänestää ihmeen tehneen Merkelin yhä vaan jatkoon!

Tilanne umpiluisessa ydinkiimaan kuolevassa Suomesta tässä:
-------------------------

Arto Lauri 146. Catalyst

https://www.youtube.com/watch?v=xIgkdmAWh_g
---------------

Arto Lauri 148. Hollywood

https://www.youtube.com/watch?v=iuRZtP0w1ho
--------------

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Ydinvoimalan rakentamista valvoo STUK, maailman tarkemmilla säännöillä, entä tuulivoimarakentamista, joku nokikolari ja aiemmista hommista pois potkittu rakennusmestari.
http://pitkaranta.blogspot.fi/2015/08/fennovoima-t...

Tapani Lahnakoski

Tämä Anton Laurio on kummajainen, jonka kirjoitukset kannattaa jäättää omaan arvottomuuteensa.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro Vastaus kommenttiin #17

Näinhän se on nähtävä.

Englannissa on nyt sitten järkiinnytty jo tuulivoimaloiden suhteen, aikansa otti, kunnes seinä tuli vastaan.

Varmaan samaa lepsuilua lasketaan täällä tapahtuvaksi? Oli mielenkiintoista havaita mitenkä poliitikkojen päät kääntyivät vasta riittävän kovan painostuksen alla, siis Englannissa. Täällä ei sellaisesta ole vielä merkkiäkään havaittavissa, rahat kun loppuu, niin ehkä silloin loppuu myös tämä holtiton meno?

Käyttäjän olliripatti kuva
Olli Ripatti Vastaus kommenttiin #17
Anton Laurio

Ai kummajainen? Kiinnostavaa, ettei AINOAAKAAN ´toimivaa vasta- argumenttia ammattilaisen faktoilleni löydy näiltä kirjoittajilta?

Energia- alan amatöörien kanssa käy kanssani usein näin.

Taisin yksinkertaisesti osua ja upottaa liikaa ydinkiihkoilijoiden illuusion maailmoista. Kiinnostavia totuuksia todella nämä Saksan jatkuvat ekoenergian voittokulut.)

Katsotaanpa sitten mitä vaihtoehtoja ydinvoimallenne löytyy lisääkin:

T&T Biopolttoaineet Matti Koivisto
22.10. klo 19:00

Eroon levälautoista – Aurinkovoimalla toimiva imuri muuntaa levän raakaöljyksi Milla Suutari.

* Bio energiasta ollaan oltu pitkään hiljaa. Ydinala ei missään nimessä halua kuulla tällaisia ratkaisuja. Merien levästä saatavalla 50% öljyä sisältävistä planktoneista riittää koko Maailman energian huoltoon. 100% Säätökykyistä ja rajattomalla teholla. Lisäksi levistä saadaan Maailmalta loppuva fosvorit ruuan tuotantoon. Todella erinnomainen lisä tuuleen, aurinkoon ja geotermiseen energian tuotantoon tästä!

Yhdysvaltalainen bioteknologia-alan yritys Manta Biofuel aikoo lyödä kaksi kärpästä yhdellä iskulla puhdistamalla vesistöt levälautoista ja muuttamalla levämassan öljyksi, Inhabitat kertoo.

Tämä onnistuisi startupin kehittelemällä leväimurilla, jonka olisi tarkoitus liikkua vesillä itsenäisesti aurinkovoiman avulla. Kerätyn levän se muuttaisi raakaöljyksi niin kutsutun hydrotermisen nesteytystekniikan avulla.

Siemenrahoituksella alkuun. Prototyypin kehittelyyn yritys on saanut pienen 150 000 dollarin siemenpääoman rahastolta, joka tukee Yhdysvaltojen itärannikon Chesapeakenlahden veden- ja ilmanlaatua parantavia projekteja.

Yritys toivoo kehittelemänsä teknologian leviävän käyttöön jatkossa myös Chesapeakenlahden ulkopuolelle. Viime vuonna Utahin osavaltion yliopistossa julkaistiin tutkimus, jonka mukaan leväpohjaiset biopolttoaineet voivat jatkossa tyydyttää suuren osan maailman energiantarpeesta.
------------------

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

Voin auttaa.

Videoissa laitat Arto Laurista, itse olet Anton Laurio. Sitä paitsi syyllistyt varmasti identiteettivarkauteen, koska kuvassa on Arto Lauri. Tästä voidaan päätellä, että sinä olet pelkkä rikollinen trolli.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Tuulivoimateollisuuden vetovoima ulottuu kaikenlaisten pikkurikoksentekijöiden pariin, löysä raha ja höynäytettävissä olevat pikkutekijät hyppäävät rahan ja järjestäytyneen rikollisuuden kelkkaan.

Korruptio rehottaa ja veronmaksajilta otetaan rahat rikollisen toiminnan pyörittämiseen valtioiden suosiollisella avustuksella, syöttötariffista kun riittää jaeltavaa paikallisille yrittäjillekin.

Anton Laurio

Ai, että jos kehotan ihmisiä katsomaan Suomen vuoden kansainvälisen huikean nousun päätähden.

TVO:n tilaaman Atomin paluu elokuvan tekijöiden ykköstykkiä, Arto Laurin erinomaisia videoituja ESSEITÄ muutenkin. Niin sekö t o s i a a n tekee minusta rikollisen? ..

Tuollaisen logiikan mukaan siis YKSIKÄÄN elokuva ei saisi kertoa filmitähdistään... YeaHH! Veretseisauttavan verevää hjuumorA!..)

Käyttäjän seppoviljakainen kuva
Seppo Viljakainen

Suosittelen lämpimästi meille tuuli/aurinkovoimaan kriittisesti suhtautuvia tutustumaan asian puolesta voimakkaasti kantaa ottaneen Hra Hyttisen viimeisimpään kirjoitukseen.

Tässä ei käsittääkseni oteta kantaa ko. asiaan, mutta argumentoinnin taso on päätä huimaava, jopa Taivasta hipova.

http://ilkkahyttinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2052...

Tapani Lahnakoski

"Luonnonsuojeluliiton lausunto tuulivoiman tuotantotukea koskevasta hallituksen esityksestä
Työ- ja elinkeinoministeriölle"

"Tuulivoiman tuki oli menestystarina, koska se sai toiminnanharjoittajat liikkeelle. Monet yritykset panostivat paljon tuulivoimahankkeiden valmisteluun. Näin suuret äkilliset muutokset tukipolitiikassa vaarantavat luottamusta ja halua panostaa uusiutuvien kehittämiseen. Uusiutuvien kehittämiselle tarvitaan jatkossa nykyistä vakaampi toimintaympäristö, jotta energia- ja ilmastotavoitteet saavutettaisiin."

Että tätä rataa! Kun vihreät kaappasivat SLL:nkin valtaansa, piti erota siitäkin järjestöstä. Kysyn vaan, että ajaako SLL Suomen luonnon asiaa?

http://www.sll.fi/ajankohtaista/liitto/2015/luonno...

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

http://www.svtplay.se/video/4296243/rapport/rappor...

Ruotsissa tuulivoimarakentaminen on kääntynyt laskuun, vanhoja tappiollisia tuulivoimaloita puretaan ja myydään Puolaan ja baltian maihin, missä sähkön hinta on korkeammalla.

Norrlannissa tuulivoimaloiden vastustus on vahvassa kasvussa. Tuuliviomalat nähdään kansantaloudellisesti tappiollisena ja luonnolle vahingollisena. Aiheuttavat valtavaa tuhoa ihmisille ja eläimille.

Totuus paljastuu karmealla tavalla ruotsalaisillekin!

”När man vet att det saknas eller döljs mängder av fakta om stora miljökonsekvenser, ekonomi, risker och samhälls-/miljönytta är slutsatsen att intermittent vindkraft generellt sett är negativt för alla; människor, djur, miljön och samhällsnyttan. Det enda alternativet som ger både verklig miljö- och samhällsnytta är naturligtvis energieffektivisering och -besparingar. Vi i Norrland ska inte vara energikoloni åt våra grannländer för att de ska kunna stänga sina kärnkraftverk men fortsätta med sin kol- och gaskraft.
Det finns ett mycket starkt motstånd mot vindkraftsexploateringen i Norrland!! Allt fler inser att det som håller på att hända i Norrland är ren exploatering/expropriering av vår natur! Vi får ingenting av detta mer än en gigantisk naturförstörelse och enorma problem för människor och djur. Det finns en stark motståndsrörelse i hela Norrland. I flera delar av Norrland har det arrangerats protestmöten, protestmarscher, hemsidor, ett otal insändare, skrivelser, överklagningar i alla instanser och krav på moratorium (som personligen räcktes över till Stefan Löfvén) mm.” http://snurrigt.vildavastra.se/

Tapani Lahnakoski

Ville Niinistö tänään Ykkösaamussa sanoi, että ei vihreät halua tukea erityisesti tuulivoimaa, vaan kaikkea uusiutuvaa, tuuli- aurinko- ja biovoimaa saman verran. Kuinka paljon jäi epäselväksi.

Vihreät taas poistaisivat ympäristölle haitallisia tukia. Jaa, että mitä ne ovat? Nyt Ville mainitsi tärkeimmät: öljyn tuonti ja ylisuuret kilometrikorvaukset.

Koko ajan vaikutti siltä, että Ville oli antanut kysymykset etukäteen Seija Rautiolle ja osan vastauksistakin. Ei puhettakaan, että Seija olisi kysynyt, miten tätä öljyntuontia tuetaan, vaan luki paperistaan, paljonko näistä tulisi säästöjä! Miten ihmeessä tämä on mahdollista?

Villeltä jäi nyt tärkeimpien hatallisten tukien ulkopuolelle vihreiden aina toitottamat tuet fossiilisille ja ydinvoimalle. Hehän pitävät raskaan teollituuden helpotuksia sähköverosta tukina ydin- ja hiilivoimalle, vaikka ne ovat helpotuksia (ei tukia) teollisuudelle riippumatta energialähteestä.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Seija Rautiokin vaikuttaa olevan tiukka kysymyksillään, mutta lipsuu ratkaisevalla hetkellä?

Journalistiseen osaamiseen pitäisi panostaa, eikä toistaa poliittisen henkilön agendaa kritiikittömästi, niinkuin nyt tapahtuu.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset