arojouni Koetan pysyä Suomea koskettavissa ajankohtaisissa asioissa, ympäristöön, talouteen ja turvallisuuteen liittyen.

Ympäristön meluhaitat tarkempaan syyniin

  • Two Decades of Deception of Wind Turbine Noise
    Two Decades of Deception of Wind Turbine Noise

Tuulivoimamelusta on ollut tutkittua tietoa saatavailla, mutta melun terveyshaittoja on systemaattisesti vähätelty parin vuosikymmenen ajan.

Vaikka melun haitoista on ollut paljon hyviä kirjoituksia lehdissä ja alan julkaisuissa, tuulivoimamelua ei ole samaan aikaan otettu vakavasti? Osittain tämä johtuu tuulivoimateollisuuden manipuloinnista ja propagandasta, jota ns. virallinen taho säestää omilla mukatutkimuksillaan.

 

Tuulivoimateollisuus on voinut vapaasti muokata raportteja ja tiedotteita parin vuosikymmenen ajan. Ja virallinen taho on joutunut myötäilemään ja on myöskin vahvistanut tiedot oikeaksi.

 

Tuulivoimamelun erityispiirteitä ovat amplitudimodulaatio ja matalataajuusmelu. Yhdessä ne voivat aiheuttaa vakavaa häiriötä tuulivoimaloiden lähistöllä asuville ihmisille ja eläimille.

 

Mutta tätä erityispiirrettä ei mitata! Ei ole kehitetty instrumentteja tätä erityistä ja erikoisen häiritsevää melua mittaamaan. Koska tuulivoimateollisuus on määritellyt sen mitä mitataan ja millä mittareilla, käytössä on ollut dB(A) painotettu mittaustapa, joka suodattaa matalataajuusäänet.

 

Toimiala on vuosikymmenten ajan turvautunut verovaroin tuettuun rahoitukseen, josta sitten on riittänyt rahaa näihin sävellettyihin mukatutkimuksiin.

 

Toimialaa kohtaa nyt verovaroin tuetun rahoituksen karsiminen ja alalla on edessä tiukemmat ajat, jopa konkursseja kun rahoittajat pakenevat.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

http://tvky.info/tiedostot/infra_aani.pdf

TUULIVOIMALOIDEN INFRAÄÄNEN
AIHEUTTAMA TERVEYSONGELMA
SUOMESSA
19.10.2015
Tuulivoima-kansalaisyhdistys ry
http://www.tvky.info

Tuossa aivan tuore julkaisu tuulivoiman haitoilta ihmisiä suojelevalta kansalaisjärjestöltä.

Kansalaisjärjestö on saanut kiitosta jakamastaan tiedosta ja on voitu osoittaa, että monta järjetöntä tuulivoimahanketta on voitu kansalaisjärjestön toiminnan avulla estää.

Porin Peittoonkorvenkin hankeen vastuullisia Porin kaupungin päättäjiä ehti järjestö viisoittaa kirjeellä hankkeen vaaroista, mikäli voimalat pystytetään liian lähelle asutusta. Porin kaupungin johto päätti uskoa tuulivoimatoimijan konsultteja, kirje sai jäädä sillä erää huomiotta!?

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Tuulivoimarakentaminen on suurin huijaus mitä ilmastonmuutos uhkaa pelottelemalla on aikaan saatu. Ala saa suuren voitollisen tuloksen yhteiskunnan tuki rahoituksella, "syöttötariffi" rahoitetaan verotuloilla. Verotuloja/syöttötariffia väärinkäytetään korruption tukemiseen, lahjontaa, kiristystä, ostettuja tutkimustuloksia ja kaava-aineistoja. Vaikka Kiinassakin on enemmän tuulivoimaa kuin missään muualla, siitä ei ole päästö-ongelman ratkaisuksi. Siellä panostetaankin nyt ydinvoimaan.

Kun tämä tuulivoimavouhotus ilmaston suojelemiseksi kuolee, pitää keskittää voimavarat nykyisten syyllisten löytämiseen ja tuomiseen julkisuuteen kaikkien tuomittavaksi. No more mister nice guy, siinä vaiheessa armoa ei tunneta, ja olisi hyvä jos syylliset saataisiin vastuuseen myös henkilökohtaisella omaisuudellaan.

Miljardi on niin iso raha että "kadunmies" ohittaa sen uutisissa. Se on kuitenkin miljoona euroa vuodessa tuhannen vuoden ajan. Nyt on laskettu menevän julkista rahaa 5 miljardia tuulivoimatukeen 12 vuoden aikana. Kuka sen maksaa? Yhteiskunnan elätit vihreät, vai korruptoituneet viranomaiset jotka antoivat kaiken mennä niin kuin tuulivoimatoimija halusi?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset