arojouni Koetan pysyä Suomea koskettavissa ajankohtaisissa asioissa, ympäristöön, talouteen ja turvallisuuteen liittyen.

Riippumaton meluntorjuntatyöryhmä on saanut työnsä valmiiksi! Lehdistötiedote!

  • We believe we are only seeing the tip of the iceberg
    We believe we are only seeing the tip of the iceberg

Tuulivoimateollisuudesta riippumaton työryhmä on jättänyt tuulivoimameluun liittyvän raportin. Lehdistötiedote pidettiin viime viikolla, perjantaina 16.10.2015

Independent Noise Working Group – Press Release

http://scotlandagainstspin.org/2015/10/independent-noise-working-group-press-release/?utm_source=twitterfeed&utm_medium=twitter

”The wind industry and its acousticians have for many years been denying there are noise related
problems associated with industrial wind turbines. A report released this week, and presented to the Department of Energy and Climate Change by the Independent Noise Working Group (INWG), shows how a small group of wind industry funded acousticians have taken control of the Institute of Acoustics (IoA) and its noise working groups. This façade of respectability afforded by the Institute of Acoustics has enabled the wind industry to dominate government noise assessment policy and planning guidance by providing inaccurate and misleading scientific advice. The parallels with the Volkswagen emission scandal are quite remarkable.”

Tuulivoimateollisuus on palkkaamiensa akustiikka-alan asiantuntijoiden kanssa kieltänyt tuulivoimamelun terveyshaitat systemaattisesti viimeiset 20 vuotta. Virallisesti tuulivoimamelusta ei ole haittaa aiheutunut ihmisille eikä eläimille, mikäli tuulivoimalat sijoitetaan riittävän etäälle asutuksesta ja eläinsuojista. Nyt julkaistut raportit tuovat esille olemassa olevat todelliset riskit, joiden olemassaolo on niinikään systemaattisesti kielletty! 

 

Suomessa on tuulivoimaloita toistaiseksi vielä vähän, niistäkin paljon on kuitenkin sijoitettu liian lähelle asutusta. Uusien voimaloiden rakentaminen alle 5 km:n suojaetäisyydellä asutukseen nähden tulisi välittömästi kieltää.

 

http://www.heatonharris.com/reports-publications

”The INWG suggest these two decades of deception are now resulting in serious annoyance and far reaching risks to the health and wellbeing of large numbers of people living in the proximity of wind farms. They have urged the Government to complete an overhaul of the planning conditions that have led to these wind farms being granted planning permission in the first place, and to ensure future developments are more strictly controlled.”

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (17 kommenttia)

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Vihdoinkin puolueetonta tutkimustietoa tuulivoimaloiden aiheuttamista terveyshaitoista. Asia on on tunnettu ja tiedetty näin olevan, poliittinen päätösvalta on jyrännyt ihmiset "ääntenkuulija" joukkoon päästään vialla oleviksi mielisairaiksi.
Väkisin on tuotu ne teollisen kokoluokan tuulivoimalat haittaamaan maaseudun rauhallista elämää ja tuottamaan terveys- ja ympäristöhaittaa alueellaan.

Portugalin korkein oikeus päätti, että kaikki 4 tuuliturbiinia on poistettava. Kuitenkin se on vain ne 4 koska toiset eivät kuulu tässä tapauksessa. Vaimo ja lapset eivät enää elä tässä talossa vuodesta 2007 alkaen. Vain isä on talossa huolehtimassa hevosista. Tänään hänen terveytensä on selvästi heikentynyt.
http://stopthesethings.com/2014/02/14/dr-mariana-a...

Katsokaas kun niitä ääniaaltoja on kuvattu lumisateessa, näkyy ja tuntuu vaikka opetetaan että "ääntenkuulijat" on mielisairaita.
http://howgreenisthis.org/library/human-impact/low...

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Niin, onhan tuulivoimamelun tiedetty olevan terveydelle haitallista, erityisen haitallista se on näistä teollisuusluokan tuulivoimaloista, alle 5 km:n etäisyydellä tuulivoimaloista.

Niiden pystyttäminen tulisikin nyt kieltää alle 5 km:n suojaetäisyydellä asutuksesta.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

"Kai sulla on jäsenkirja? Mä tunnen ihmisiä."
http://vksv.fi/fi/index/blogi/6IT6WEKMx/2015/jQJCE...

- Meillä jokaiselle on jo syntymässä annettu, hyvin sensitiivinen, mutta samalla erinomainen käytönkestävä työkalu korruption torjuntaan: omatunto. Sitä kannattaa kuunnella ja käyttää sekä toimia sen mukaisesti – ettei kävisi kuten Jerzy Lecille (1909–1966): "Hänen omatuntonsa oli puhdas. Hän ei milloinkaan käyttänyt sitä."

Asiat etenee hitaasti mutta varmasti, "Väärin saatu, ei ole saatua", tämä pitää paikkaansa tuulivoiman syöttötariffissa.
Vai olisiko tuulivoimamyönteisyyden puolesta kampanjaa käyvien poliitikkojen omatunto puhdas, jos ei sitä ole edes olemassa.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Ei ole enää ollut montaa kommentoijaa täällä puheenvuorossa, jotka olisivat puolustaneet tuulivoimaloita.

Ovat kai aavistaneet mitä tuleman pitää? Ei tuollaista valheellista fasadia voi tuulivoimateollisuuskaan ikuisesti ylläpitää?

Käyttäjän seppoviljakainen kuva
Seppo Viljakainen Vastaus kommenttiin #5

Niin, vuosi sitten panin etsintäkuulutuksen : ei ole täyspäistä löytynyt ja tuskin enää löytyy puolipäistäkään tuulivoiman puolustajaa...

http://seppoviljakainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1...

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Äänenvoimakkuusmittarit mittaavat vain kuuluvaa ääntä, siis korkeampia taajuuksia. Tuulivoimaloiden matala ääni tuntuu kehossa, vaikka ei välttämättä kuulu äänenä. Mittaukset pitäisi ulottaa alle yhden hertzin (1 Hz) taajuuden. Matalat taajuudet menevät läpi monikerroksisistakin ikkunoista ja voivat voimistua suuresti kun huoneen resonanssitaajuus osuu tuulimyllyn siipien aiheuttamalle taajuudelle.

Opettajan "ääntenkuulijat" arvostelu ei enää osu ja uppoa suuren yleisön agitointiin.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Opettajalla oli ns. viimeinen liitti tuoda sanomaansa esille!?
Melunmittaukseen tarvitaan uusia instrumentteja, ja kyllähän niitä tulee. Sellaisia, mitkä mittaavat amplitudimoduloitua matalataajuusmelua.

Tapani Lahnakoski

No niin, toivottavasti tieto leviää tänne pohjolan perukoillekin, ettei myllyviidakko leviä liikaa ennen seuraavaa kylmää talvea ja sähköverkko romahda.

Infraäänistä jokaisella on kokemusta, jos on ollut vaikka rock-konsertissa. Bassorummun tai bassokitaran äänen alkuhetkellä tuleva paineaalto on juuri näitä infraääniä, jotka tuntuvat koko kropassa. Huomattavasti pienemmälläkin volyymilla jatkuva tuntemus häiritsee aivan varmasti yöunta ilman reippaita rohtoja.

Tulee mieleen Kalevi Haapojan pohdinta vuosia sitten: "Kyllä on maailma menny kummalliseks, nuaret flikat ryyppää viinaa ja raavaat miähet syä salaattia!"

Jaa, että miten tämä liittyy aiheeseen? Ei välttämättä mitenkään, mutta näin asiat ovat muuttuneet.

Jos epäilit ilmaston lämpenemistä alle kuuden asteen olit denialisti, joka ei uskonut tupakan aiheuttavan syöpää. Nyt, jos uskot, että tuulimyllymelu voi aiheuttaa terveyshaittoja, olet denialisti, joka ei usko ihmisperäisen ilmastonmuutoksen nostavan lämpötilaa ainakin kuusi astetta. Lisäksi olet rasisti, naisvihaaja, et usko tupakan aiheuttavan syöpää ja ties mitä.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Saas nähdä, mitä selityksiä huomenna viranpuolesta julkilausutaan, ettei tässä mitään ole vieläkään ihmeempää, vaikka on vuosikymmenten ajan kielletty systemaattisesti kaikki tuulivoimameluun liittyneet terveyshaitat yms.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Hommassa ei ole päätä eikä häntää, mutta tätähän tämä ns. vihreä talous just on. Tehotonta, taloudellisesti raskaasti tappiollista, resursseja tuhlaavaa ja ympäristön kannalta vahingollista. Kaiken huipuksi tämän hölmöilyn kustantamiseksi pakko-otetaan väärillä perusteluilla laaditun asetuksen voimalla veronmaksajilta rahat näille kohtuuttomille tukiaisille, joista hyötyy pääosin ulkomaiset yritykset ja sijoittajat. Tuulen/rahan tavoittelu ilman valvontaa antoi jo tyynelläkin ilmalla ulkomaisen valvomon tietojen mukaisilla laskutuksilla hyvät tuottolukemat ja rahaa kuluu vieläkin kiihtyvällä tahdilla pois Suomesta.
Jostain syystä Taaleritehdas Oy myi pois tämän huippu tuottoja tahkoavan Honkajoen "tuulivoimapuiston", ehkä piuhat kuumeni liikaa sähkön suuresta määrästä joka Hampurista käsin laskutettiin valtion kassasta.

Tapani Lahnakoski

Eipä tuohon paljon lisättävää.

Ihmetyttää vain tämän tuulivahinko.fi linkin antamat lukemat. Nyt tuloa näyttää tulevan lähes kymmenkertaisesti aamun tilanteeseen nähden. No, vaikea minun on vertailla, kun täällä ei myllyjä onneksi ole, mutta hyvin tyyntä on ollut sekä aamulla että nyt. Mistä tämä yli 5€/s mahtaa nyt tulla?

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Fingrid pakotettiin muuttamaan tuulivoiman tuottoa, nyt siinä on mukana nämä ns. arvioidut sähköntuotanto luvut.
2014 tammikuussa syntyi suuri haloo kun tuulivoimatuotanto näkyi tuottavan pelkkää nollaa pari viikkoa, STY hermostui ja nyt siellä on tuo maininta (osa arvioitu).

Tekniikka ei ole vielä niin pitkällä että jokaisesta tuulivoimalasta voitaisiin saada tuotot/kulutukset reaaliajassa näkyville.

Jokaisesta mökistä ja torpasta saadaan kyllä reaaliaikainen kulutus laskutettua, mutta, mutta ei sitten tätä t-v tuotantoa joka ottaa sen syöttötariffin mukaisen edun S-kortilla käyttöönsä.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Tuulivoiman hulppea tuki ja valvonnan tehottomuus uhkaa tehdä ilman tukea toimivista hyvistä ja kannattavista sähköntuotantomuodoista kannattamattomia. Mutta vihreiden päätavoite onkin aina ollut länsimaisen demokratian ja markkinatalouden tuhoaminen, ja siinä ympäristö on vain tekosyy.

Tapani Lahnakoski

Tähän kun lisätään taistolaisten invaasio vihreisiin ja siellä vallankaappaus, ei tarvitse ihmetellä tilannetta. Samaa on tapahtunut ympäri Europpaa neukkulan kaatuessa.

Nyt ihmetellään, miksi talous on kuralla eikä nousua näy. Vihreän propagandan mukaan on jo kymmenen vuotta odotettu, että uusiutuva energia avaa meille vientiä rajattomasti. Kuinka kauan pitää vielä odottaa, ennen kuin huomaamme, että ei avaa?

Nykyään kaikki puolueet ovat samassa skeidassa, kun pelottaa, että kaikki äänestäjät kaikkoavat vihreisiin. Pitää olla vihreämpi kuin paavi itse.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Tuulen nopeudessa on eroja, Porissa on jarrut päällä melun takia ja Siikaisten Jäneskeitaalla ajetaan täysillä. (Ylen ohjelma kertoi sen aiheuttamista haitoista)
Tuuliwatti Oy ilmoittaa omalla sivullaan Porissa tuulen nopeudeksi vähemmän kuin Porista sisämaahan päin olevalla Siikaisten "puistossa".

Porin Peittoo 12/12 27.789 MW 8.4 m/s
Siikainen Jäneskeidas 8/8 20.147 MW 9.4 m/s

Nyt on kiire saada kaikki irti mitä vaan on otettavissa, ja kun näitä vihreitä virheitä ei valtiovalta saa korjatuksi. Vaikka nyt juuri olisi korjauksista suurin mainoshyöty poliittiseen suunnan muutokseen, muuten tämä vihreä virhelinja saa haluamaansa velkakuoppaan Suomen talouden.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

"Suomessa vastikään saadut mittaustulokset vahvistavat, että tuulivoimaloista lähtevä infraääni kantaa jopa kymmenien kilometrien päähän."
http://www.tekniikkatalous.fi/tekniikka/suomesta-u...

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

"Tuulivoimalat tuottavat infraääntä joka voi aiheuttaa vakavia terveyshaittoja. Tuulivoimaloiden infraääni kantaa jopa kymmenien kilometrien päähän. Tämä vahvistettiin Suomessa tehdyissä mittauksissa."
http://tvky.info/2015/10/lehdistotiedote-20-10-201...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset