arojouni Koetan pysyä Suomea koskettavissa ajankohtaisissa asioissa, ympäristöön, talouteen ja turvallisuuteen liittyen.

Tiedon pimitystä ja harhautusta = normaali tilanne tuulivoima-alalla

  • There is plenty of evidence that sleep is a biological necessity, and disturbed sleep is associated with health problems
    There is plenty of evidence that sleep is a biological necessity, and disturbed sleep is associated with health problems
  • Sound sleep and solid health go hand-in-glove
    Sound sleep and solid health go hand-in-glove

Tuulivoimateollisuus on kokolailla tietoinen näistä matalataajuusmelun tuomista ongelmista ihmisille ja eläimille. Sieltä löytyvät denialistit.

Taitavalla manipuloinnilla he kyllä selviävät tilanteesta kuin tilanteesta. Muka akustiikan asiantuntija menee mukaan tuulivoimatoimijoiden kelkkaan ja toistaa alalla vallitsevia käsityksiä totuutena. Psykologin koulutuksella säestetään tätä sanomaa ja vastaanväittäjät leimataan heti kättelyssä nimbyiksi tai selitellään nocebo - ilmiöllä ihmisten käyttäytymistä.

Kyllä Suomesta luulisi löytyvän todellisia asioihin perehtyneitä ammattilaisia, jotka eivät ole tuulivoimateollisuuden vietävissä, eivätkä ala toistamaan samoja hokemia, mitä on nyt viime aikoina hoettu lehdissä ja muissa tiedotusvälineissä juuri näistä infraäänistä.

Asiantuntija voi tietysti valita puolensa! Työterveyslaitoksella on nähty tärkeäksi mukailla virallista linjaa infraääniin liittyen. Kaikkea vaan ei kerrota julkisuuteen? Esim. kun vedotaan japanilaiseen tutkimukseen tuulivoimaloiden infraäänistä, jätetään mainitsematta, että japanilaisten tutkimuksessa käyttämät tuulivoimalat ovat puolta pienempiä kuin mitä Suomeen nyt pystytettävät voimalat ovat. Tälläisen tiedon esille tuominen olisi tärkeätä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän seppoviljakainen kuva
Seppo Viljakainen

Saatan jo toistaa itseäni , mutta täällä Kotkassa täyspäisinä pidetyt , äänestyskelpoiset , ´korkeassa´asemassa ja ei holhouksen alla ( vielä) olevat henkilöt yrittivät ihan vakavissaan saada tuulumyllyjä keskelle kaupunkiamme vain muutama vuosi sitten ; eivät onnistuneet...

http://www.kymensanomat.fi/Online/2012/03/14/Miksi...

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Sanoisin, että normaali tilanne? Joo, eihän näiltä tuulivoimaoperaattoreilta röyhkeyttä puutu. Ei tarvita kuin kunnanjohtoa muokattuna tuulivoimateollisuuden maksamissa seminaareissa, niin syövät jo tuulivoimatoimijan kädestä. Ja kyllä näitä sitten ruokitaan kädestä!

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Esko Salmela kirjoittaa tänään Etelä-Suomen Sanomissa näistä tutkimuksista hyvin.
"Kaikissa esiintymisissä ja tutkimuksissa on ollut sama sanoma: Melun häiritsevyys ei ole todellista, se perustuu ennakkoluuloihin. Sitä selittävät meluherkkyys, voimalan näkyminen, huoli terveysvaikutuksista, taloudellinen hyötyminen voimaloista, voimaloiden vaikutus maisemaan ja odotukset rauhallisesta asuinalueesta.
Lieneekö sattuma, mutta tutkimuksen sanoma on täsmälleen sama kuin mitä tuulivoimayhtiöt ovat toistelleet aina vuodesta 2011 alkaen.
Lieneekö sattuma, että tutkimuksen rahoittaja on maan varakkain tuulivoimayhtiö, tuulivoimasta suurimmat voitot korjannut Tuuliwatti.

Lieneekö sattuma, että tutkimuksen ohjausryhmässä, jonka neuvoja tutkija kiittelee, tuulivoimayhtiöillä ja etujärjestöllä on vahva edustus.
Lieneekö sattuma, että mainitun yhtiön nettisivulla korostetaan tutkimustuloksia Iin Olhavassa, josta on todettu: "Otollinen paikka, lähistöllä ei ole asutusta, vallitseva tuulen suunta lännestä ja voimaloiden itäpuolella asumatonta erämaata."
Lieneekö sattuma, että Tuuliwatin sivulla ei mainita tutkimusosuutta Porin Peittoossa, josta asukkaat kertovat: "Meitä on petetty. Ihan kuin Hornetit nousisivat, mutta eivät pääse." "Ilman korvatulppia ei saa nukuttua ollenkaan." "Meille ilmoitettiin, että voimaloiden ääni vastaa jääkaapin hurinaa."

Näille ihmisille ja lukemattomille muille tuulivoimalan melu on terveyshaitta, joka pahimmillaan ajaa asukkaat kodeistaan. Haitta on todellinen, vaikka viralliset mittaukset sen kieltävät.

Melun laskentamallia on korjailtu, mutta haitat eivät poistu. Matalataajuisiin ja infraääniin ei ole kiinnitetty kylliksi huomiota. Äänen sykkivyyden takia laskentamalliin tulisi lisätä +5 desibeliä, mutta sitä ei juuri tehdä." jne...

Kirjoitus on hyvä selostus tästä "harmaan tieteen" ongelmasta.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Nyt olisi Peittoonkorvessa mahdollisuus suorittaa tarvittavia tutkimuksia, jotta päästään tästä eipäs - juupas -väittelystä.

Tarvitaan puolueettomia tutkimuksia. Tietenkään Porin kaupunki ei ole puolueeton tässä Peittoonkorven tapauksessa!

Falmouth:ssa, Massachusetts:ssa olivat ihmiset nukkuneet pitkästä aikaa yönsä rauhassa kun ongelmallinen tuulivoimala oli saanut purkutuomion ja pysäytetty.

Sielläkin asioita vetkuteltiin 6 vuotta, ennen kuin tarvittavaa päätöstä saatiin aikaiseksi.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Peittoon melumittauksia tehtiin jo, ja nyt Porissa viranomaiset on hiljaa tyytyväisiä, asukkailta ei meluhaitta loppunut.
http://www.satakunnankansa.fi/Satakunta/1194976995...

Ja nyt tämä viimeiseksi ostettu selvitys vielä kiertää puukkoa haavassa, -asukkaat on luulosairaita asennevammaisia "hulluja".
http://www.satakunnankansa.fi/Kotimaa/119500180101...

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

On kovin ikävää osoitella sormella syyllisiä. On kuitenkin ihan selvä asia Peittoonkorven kohdalla, että syylliset löytyvät Porin kaupungin johdosta!

Tuulivoimateollisuuden vastuunkanto rajoittuu osakepääomaan?

Eri ministeriöiden toimintaa voidaan arvostella, mutta virkakoneisto vetäytyy lakien ja säädösten taakse. Peittoonkorvessa luvat hoidettiin kuntoon jälkikäteen, niin virkavalta pesee kätensä Peittoonkorven tapauksesta.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

En tiedä, minkälaista rautalankamallia hyväksikäyttäen tulisi selväksi, että avulias tuulivoimateollisuus kyllä neuvoo kaupungin virkamiehiä ja palkattuja melumittauksen suorittajia mittaamaan, ensinäkin sellaisista paikoista missä melun ohjearvoja ei ylitetä!

Toiseksi, neuvotaan mittaamaan sellaisena ajankohtana, jolloin myöskään ohjearvot eivät ylity.

Vähän on sitä kettu kanatarhasi vartijana tarinaa muistuttamassa, tuanoinii?

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Porin kaupunkisuunnittelu purkaa nyt kaiken tarmonsa liikenneympyröiden suunnitteluun. Kellahden asukkailla nyt on vaan huono tilanne kun eivät ole saaneet kaavallista suojaa kiinteistöilleen. Tämä oli kaupunkisuunnittelun selitys vaikeaan tilanteeseen. Nyt tämä kahden kilometrin suojaetäisyys päätös oli kaupunkisuunnittelun mukaan laiton, ja se olisi purettava. Unohtivat vaan kertoa minkä lainkohdan mukaan päätös on laiton, sitä kun ei ole.
Porin palveluliikelaitoksen holtitonta rahan tuhlausta tutkii poliisi, yksi johtaja nimettiin syylliseksi ja muut nyt toivovat sen riittävän ja muut pääsevät kuin koirat veräjästä. Peittoon tapauksesta pitäisi kyllä kolahtaa raudat ranteisiin niille kun sitä sinne kiivaimmin kaupungin johdosta ajoivat.
Muistutukset ja valitukset menivät suoraan "ei vaikuta kaavaan" mappiin.
Alue on ostettu kaupungille pienteollisuus alueeksi, ja 12 kpl yli 200 metrisiä 4,5 MW:n tuulivoimaloita on sitten sitä pientä teollisuutta.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

20 vuotta meni tutkimuksissa terveys- ja turvallisuusaioiden kanssa USA:ssa ja Euroopassa, kunnes todettiin, että NASA:han on tutkinut jo matalataajusmelun terveysvaikutuksia ja todennut matalataajusmelun aiheuttavan pitkäaikaisvaikutuksena terveydellisiä ongelmia tuulivoimaloiden lähistöllä asuville ihmisille ja eläimille! Ei asiat mihinkään ole muuttunut, tutkimukset ovat jo olemassa!

Nyt sitten alkaa tuomarien nuija kopsahtaa tiuhaan tahtiin, voimaloita puretaan ja määrätään vahingonkorvauksia. Lahjussyytteitä, kytköksiä Italian fafiaan tuodaan esille...

Rikosvyyhti lähti kuin itsestään purkautumaan? Ensin Massachusetts:ssä, jatkunee muualle? "Health and Safety are compromised by wind turbines—the state should call for a moratorium"
http://www.env.state.ma.us/dpu/docs/siting/13-165/...
https://www.wind-watch.org/documents/malcolm-swinb...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset