arojouni Koetan pysyä Suomea koskettavissa ajankohtaisissa asioissa, ympäristöön, talouteen ja turvallisuuteen liittyen.

Päijät-Hämeessä asukkaat vastustavat holtitonta tuulivoimarakentamista

  • Teollisuusluokan tuulivoimalat eivät kuulu perinnemaisemaan
    Teollisuusluokan tuulivoimalat eivät kuulu perinnemaisemaan

Kansalaisten oikeuteen vaikuttaa teollisuusluokan tuulivoimaloiden sijoittumiseen liian lähelle asutusta asetetaan kyseenalaiseksi Suomen Tuulivoimayhdistyksen ry puheenjohtajan taholta. Kaikki se maailman höpötys tuulivoimasta kaadetaan nyt argumentteina Suomessa paikallisten asukkaiden päälle! Ei ole olemassa vertaisarvioitua tutkimusta tuulivoimamelusta, joka osoittaisi, että siitä olisi ihmisille haittaa... Ihmiset kuvittelevat perättömiä... Saksassa on rakennettu... Tanskassa on rakennettu... Tuulivoimaloita markkinoidaan hiljaisina jne.

 

Kun tätä keskustelua kuuntelee niin tulee vakuuttuneeksi, että tuulivoimasta ei aiheudu mitään haittaa kenellekkään eikä myöskään ympäröivälle luonnolle. Tätä mieltä ovat ainakin Sysmän kunnanisät? YLEn toimittajilla on tietenkin myös käsitys tuulivoimasta, osuuko yhteen Suomen tuulivoimayhdistyksen ry kanssa? Joka tapauksessa ajankohtainen kakkonen käsittelee tuulivoimaloiden aiheuttamaa terveyshaittaa enemmän Ti 13.10 klo 21:00.

 

Mutta paikallinen asutus ja mökkiläiset ovat jyrkästi tuulivoimaloiden sijoittelua vastaan. Esim. Päijät-Hämeessä ei ole tuulivoimaloita asukkaiden riesaksi rakennettu, juuri koska vastustus on ollut kova.

 

Nimbyilyä, asennevammaisia, avointa syyttelyä, rikosilmoituksia virka-aseman väärinkäytöksestä...

Asenteet ovat nyt vastakkain, väitetään, että asukkailta olisi tullut hankkeista muistutuksia, jotka eivät liity todellisiin haittoihin, hanketoimijoiden taholta väitetään?

 

Kun tilanne on tämä, että sanasotaa käydään, vaikka todellisuudessa kellään ei ole tietoa siitä mitä tuulivoimamelu lähellä asuviin ihmisiin vaikuttaa! Asia herättää oikeutetusti väittelyä! Tiedoissa on aukkoja, koska kaikista haittavaikutuksista ei ole tutkittua tietoa olemassa!

 

Fakta on, että Suomeen rakennettavat tuulivoimalat ovat maailman suurimpia, ja fakta on, että matalataajuinen melu lisääntyy tuulivoimaloiden tehon ja koon kasvaessa. Kyse ei siis ole pelkästään subjektiivisesta kokemuksesta. Ja tutkimuksista ei ole vielä silloin tietoakaan kun puhutaan pelkästään kyselytutkimuksista?  

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Juha Vesamäki

Tulevaisuudessa ne aikoo Hesankin sähköt tuottaa tuulella ja auringolla, joten kyllä myllyjä lisää nousee, ainakin Uudellemaalle.

Alla lainaus YLEn uutisesta:

– Oleellista on etsiä optimaalinen suhde aurinkoa ja tuulta. Suomessa jos missä on totta se, että kesällä paistaa ja talvella tuulee. Energiavarastoja ei kannata vielä murehtia. Siltoja voidaan rakentaa sähköstä liikenteeseen, teollisuuteen ja lämpösektorille niin paljon, että sinne saadaan lämmön kulutusjoustoa tarpeeksi, sanoo Vainikka.

http://yle.fi/uutiset/jos_ei_poltettaisikaan_mitaa...

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Kun katsoo Vainikaa, ajattelisi, että sinne naamarin taakse ei saa menemään tosiasiaa, ettei tuulivoima ole päästötöntä energiaa! Valitettavasti tuulivoima ei ole päästötöntä energiaa.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

http://www.hs.fi/kotimaa/a1412395051781

Ulkolaisille siirretään miljaritolkulla veronmaksajien rahaa tukien muodossa.Keitä poliitikkoja on hyötymässä tuostakin bisneksestä.Ihmisille ja eläimille on terveyshaittoja.

Kansallisista tuuli- ja aurinkovoimatuista tulisi luopua. Sitran toimeksiannosta Lappeenrannan teknillisessä yliopistossa tehdyn tutkimuksen johtopäätökset ovat hämmentäviä – senkö vuoksi loppuraportista ei ole medioissa juuri kirjoitettu?

http://www.talouselama.fi/tebatti/tuulivoiman-tuki...

http://tuulivahinko.fi/ Valtio tukee tuulisähkön tuotantoa tällä hetkellä 0,85 € sekunnissa
- See more at: http://tuulivahinko.fi/#sthash.OEarl05n.dpuf

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Hyviä huomioita! Kansa ei ole tietoinen teollisuusluokan tuulivoimaloiden aiheuttamasta terveysriskistä. Ne jotka ovat joutuneet näiden jo Suomeen rakennettujen tuulivoimaloiden vaikutusalueella asumaan tietävät jo kertoa kokemuksistaan, korutonta kertomaa todellisista haitoista on jo dokumentoitu. Näilläkään kertomuksilla ei ole sanottavasti ollut vaikutusta poliittisiin päättäjiin tai vastuussa oleviin virkamiehiin vielä. Mitään virhettä ei ole tehty, ja jos onkin tehty sitä ei ainakaan myönnetä! Mitään tutkimusta ei ainakaan kunnan tai valtion taholta asian tiimoilta käynnistetä, päätä pensaaseen tyylillä jatketaan kunnes seinä tulee vastaan.

Tapani Lahnakoski

Onko tässä sitten vain toivottava, että se seinä tulisi mahdollisimman nopeasti vastaan?

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro Vastaus kommenttiin #7

Toivottavaa mutta ei kovin todennäköistä!? Näiden asioiden kanssa on ollut tapana venkoilla kuten USA:ssa on helposti 6 vuotta vierähtänyt valitusrumbassa, ennen kuin on oikeuden päätöksellä pakotettu operaattori purkamaan laiton tuulivoimala, esim. Falmouth:ssa.

Laittomaksi osoittamalla tuulivoimala on saanut purkutuomion ja operaattori on tuomittu vahingonkorvauksiin.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Tapio Pitkäranta on asiaa nyt jonkin aikaa seurannut ja keränyt tiedot pakettiin: - "Kyseessä saattaa olla Suomen taloushistorian laajimpia lahjontaan ja korruptioon liittyviä kokonaisuuksia.

Ikävintä asiassa on se, että kyseessä ei ole pelkkä taloudellisen edun tavoittelu, vaan samalla jaetaan haittavaikutuksia satunnaisille ihmisille ja poljetaan monia yhteiskunnan perusarvoja. Suomessa ei ole ammattimaista riippumatonta tahoa, joka arvioisi tuulivoimahankkeen kokonaisuutena. Haitat uusilla teollisen mittaluokan tuulivoimaloilla on tutkittu huonosti ja niitä vähätellään hankkeita ajavien toimesta systemaattisesti. On syntymässä kokonainen terveys- ja haittavähättelyn toimiala, jossa konsultti saa kaupaksi sen laskelman, joka vähättelee aihetta eniten. Kokonaisuus sisältää hyvinvointiyhteiskunnalle vieraita piirteitä."

http://pitkaranta.blogspot.fi/2015/04/suomessa-reh...

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

No on toivottavaa, että Pitkäranta saa poliittisen tahon vakuuttuneeksi tutkimuksillaan, tätä tahoa on sumutettu, virkamiehillä on ollut pääsy tosiasioihin halutessaan.

Virkamiesten kohdalla on enemmänkin kyse ns. maan tavasta ajaa kannattamiaan asioita sopivaksi katsomillaan menetelmillä. Ei heitä sanottavasti kiinnosta se mitä maakunnissa tapahtuu. Voivat myös jättää eriäviä lausuntoja oman hallinnonalan osalta, jolloin pesevät kätensä koko sopasta.

Käyttäjän Timoteus kuva
Timo Huolman

Turkiseläimet tulivat hulluksi kun liian lähelle rakennettu voimala käynnistettiin, menivät nälkälakkoon, pudottivat karvansa ja tappoivat poikasensa.

Kun ihminen valittaa tuntemistaan haitoista, hänet leimataan hulluksi.

Todentotta, "Ei ole olemassa tutkimuksia jossa haittoja olisi todettu" on helppoheikin argumentti jossa vedotaan vastaanottajan yksinkertaisuuteen,
rehellisesti sanottuna ei ole olemassa tutkimuksia joissa olisi etsitty haittoja,
esimerkiksi infraäänen, keskeismodulaation ja seisovien aaltojen aiheuttamia häiriötä.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Totta, Suomessa tilanne on samanlainen kuin Vermontissa, kts. linkki, ei välitetä paikallisten ihmisten reaktioista, äänet on ihmisten päässä ja sitä rataa. Tanskassa on jo tilanne toinen, asioita tutkitaan, maalle ei rakenneta isoja teollisuusluokan tuulivoimaloita niinkuin Suomessa nyt tehdään. ”Denmark, which may have the most successful renewable energy program in the world, recognizes the potential health effects of audible and sub-audible turbine noise. Vermont does not. The Vermont Department of Health acknowledges that turbine noise can disturb sleep and that disturbed sleep can impair health. It is curious that the department is unable to connect the dots and to conclude that turbines can impair health.”

"Before a wind project can start reducing the carbon footprint, it must overcome what is lost by cutting forest, what is produced by pouring tons of cement and what is used to build the turbines (maybe we don’t care about that because it is happening in China?) Or, instead we could put this money into insulating people’s homes which will have a direct impact of reducing the carbon footprint without any side effect increases. Oh wait, but the developers won’t make any money doing that. Follow the money.
Clean Energy i$ Dirty Bu$ine$$ ”

http://vtdigger.org/2015/10/04/brian-dubie-wind-tu...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset