arojouni Koetan pysyä Suomea koskettavissa ajankohtaisissa asioissa, ympäristöön, talouteen ja turvallisuuteen liittyen.

Tuulivoima-ala on kansainvälisesti johdettu liiketoimi

  • Amiraaliperhonen tankkausasemalla, muutto lämpimille seuduille edessä
    Amiraaliperhonen tankkausasemalla, muutto lämpimille seuduille edessä

Tuulivoima-ala on kansainvälinen liiketoimi, joka pyrkii toimimaan hallitusten kautta, syöttötariffi, meluasetus yms.

​Syöttötariffi kerätään kotitalouksilta sähköverona, meluasetus heikentää kansalaisten asumista, mutta kasvattaa tuulivoima-alan voittoja kun voidaan hyödyntää valmista tieverkostoa ym. infraa tuulivoimarakentamisessa. Asukkaiden valitukset terveyshaitoista ja kiinteistöjen arvonmenetyksistä ei ole paljoa painanut kun asioita on puitu hovioikeuksissa. Toistaiseksi vielä ei ole puututtu kansalaisen oikeuteen valittaa asiasta.

​Terveyshaittoja ei ole tutkittu, tuulivoimaloiden melun vaikutusta lähistön ihmisiin ei ole tutkittu. Voiko olla mitään muuta toimialaa, missä terveyshaittojen tutkiminen on jätetty ilmaan, ikäänkuin jokaisen itsensä arvailujen varaan. Kuitenkin empiirisesti monenlaisesta haitasta on jo raportoitu, joista osalla ihmisistä on ollut vakavia terveydellisiä vaikutuksia. Samoin on kotieläinten kohdalla haitoista ja sairauksista raportoitu. Osassa näistä tapauksista on johtanut oikeuden päätöksellä tuulivoimaloiden purkuun ja vahingonkorvauksiin kotieläintilojen eduksi.

​Annetaanko tuulivoimarakentamisen edetä siitä huolimatta vaikka ei ole tutkimuksen tuomaa tietoa siitä mitä haitta tuulivoimamelu ihmisille aiheuttaa. Monissa muissa maissa on jo tuulivoimarakentaminen pysäytetty tutkimusten ajaksi.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

"Haja-asutusalueilla toimivat sähköyhtiöt saavat mahdollisuuden korottaa siirtohintoja vuoden vaihteesta lähtien. Lisäraha tullaan käyttämään sähköverkon toimitusvarmuuden parantamiseen. Taustalla on Energiaviraston uusi laskentamalli."

http://www.finnleaks.net/sahkon-siirtohinta-voi-no...

Tämä on pahasti perustuslain vastaista, asettaa kansalaiset eriarvoiseen asemaan asuinpaikkansa perusteella. Tuulivoimaloiden haitat haja-asutusalueille on jo pakolla tuotu ja siitä johtuvat sähköveron korotukset, nyt sitten vielä tämä rangaistus lisää, ilman kaavallista suojaa asumisesta, kuten kaupunkisuunnittelun selitys Porissa Kellahden alueen melu-ongelmaan kuului. Asukkaat pois syrjäkylistä, - tämä ei vielä kuitenkaan ole pakkolaki, vaikka siihen pyritään.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Kauppalehti kirjoittaa hyvin: "Syntipukki tukkuhinnan romahdukseen on valtion tukeman ja hintaan reagoimattoman tuulituotannon lisääntyminen. Tuulivoimaa rakennetaan kiivaasti lisää, kun valtio tukee hankkeita avokätisesti takuuhinnalla.

Lasti on siis jo housussa. Sähköteho ei riitä kovalla pakkasella jokaisen mökin lämmittämiseen. Tämä tarkoittaa sähkön käytön rajoittamista.

Energiapolitiikka on pahasti tuuliajolla. On laskettu sen varaan, että sähkön kysyntä kasvaa ja hinnat nousevat maailman tappiin saakka, ja kaikki tuotanto pysyy kannattavana. Nyt laskeva markkina ja vahvasti tuettu tuulivoima on sorruttamassa tämän korttitalon.

Syypää tähän ei ole tuulivoima, vaan surkea politiikka."

http://www.kauppalehti.fi/uutiset/sahkopula-voi-is...

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Kauppalehden jutuntekijää on ehkä evästetty, tee nyt juttu sähköntuotannosta, mutta muista, että tuulivoimaa ei saa syyttää millään tavalla markkinoiden toimimattomuudesta.

Suomenkin pieni tuulivoiman osuus toisi jo ongelmia? Onkohan juttu keksitty, ei millään prosentin tuotannolla, vaikkakin tuotanto on jaksottaista ja subventoitua, pystytä vaikuttamaan loppuosan 99 %:n tuotantoon.

Tapani Lahnakoski

Mitään järkeä ei ole odotettavissa hallituksen politiikkaan. Nyt persujenkin ryhmäpuheessa hehkutettiin uusiutuvan energian perään. Demarien Harkka lateli vielä vihreitäkin tyhmempää soopaa, kuinka uusiutuviin panostamalla saadaan vienti vetämään. Tätä on kuultu monia vuosia, mutta mitä on tapahtunut, on se, että valtion tukiaiset ovat menneet kankkulankaivoon.

Ilmastopakolaiseksi pitäisi lähteä johonkin lämpimämpään maahan.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Harakka on vihervasemmistolainen.
Ja kun hän on ollut toimittajana, niin on hän ollut tuottamassa sitä hapatusta uusiutuvaan yms. liittyen.

Sitä alkaa uskomaan kaikenlaista utopistista tuotosta, jota hän on toimittajana ollut itsekin tuottamassa.

Kyllä moni suomalainen viettää talvet nykyään etelän lämmössä, golfin peluussa aikaansa kuluttaen.

Taitavat olla ilmastopakolaisia ja veropakolaisia samalla kertaa. Portugali näyttäisi nyt olevan suosittu maa, mitä olen lehdistä lukenut.

Näyttää aika paljon nurinkuriselta kun tänne on pyrkimässä lämpimistä maista pakolaisia ja samaan aikaan oman maan kansalaiset ovat kieltäytymässä maksamasta verojen muodossa pakolaisten elättämisen vieden omaisuutensa ja eläketulonsa verottajan ulottumattomiin. Ja tätä tapahtuu vielä unionin sisällä, ilmeisesti vielä laillisesti!?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset