arojouni Koetan pysyä Suomea koskettavissa ajankohtaisissa asioissa, ympäristöön, talouteen ja turvallisuuteen liittyen.

Matalataajuinen melu pitää hereillä

Matalataajuinen melu yhdistettynä amplitudimodulaatioon aiheuttaa ihmisille ärsytyskynnyksen ylittävän melun, joka jatkuvana häiriönä haittaa nukkumista ja päivällä keskittymistä. Kyseessä on vakava häiriö ihmisten asuinalueeseen liitettynä. Nykyiset teollisuusluokan tuulivoimalat ovat häiriön aiheuttajana. https://soundcloud.com/mediehuset-ingeni-ren-a-s

Amplitudimodulaatiota on kahden tyyppistä, ääniaallon ns. normaali amplitudimodulaatio, joka vaimenee ympäristöön nopeasti ja sitten on muunlainen amplitudimodulaatio, jossa amplitudimoduloitu ääni kantautuu pitkälle, ja on havaittavissa ja mitattavissa vasta kilometrien päästä tuulivoimaloista. http://www.renewableuk.com/en/publications/index.cfm/wind-turbine-amplit...

Suomessa Pohjanlahden rannikon metsät rakennetaan yhdeksän voimalan ryppäinä ketjuttaen tai isompina ryppäinä pitkin rannikkoa ja lähialueiden metsiin sijoitettuna niin, että tuulivoimaloita voidaan havaita jatkuvana ketjuna rannikolla. Oletettavasti rakentaminen etenee merelle.

Tämä tietysti tapahtuu, mikäli mikään ei tule tätä kehitystä estämään.

Tuulivoimaloiden melu on noussut näissä teollisuusluokan tuulivoimaloissa suurimmaksi häiriötekijäksi, muita ovat välke ja jäiden irtoaminen. Lisäksi tuulivoimalat tappavat valtavan määrän lintuja ja lepakoita. Tuulivoimalat vaativat hehtaarin avohakkuun pystytyspaikalle ja teiden ja linjojen hakkuut silpovat usein kyseisen metsäalueen kelvottomaksi.

Suomessa on asutusta pitkin rannikkoa, joten on ollut sitä taustaa vasten ymmärrettävää, että tuulivoimateollisuus on ajanut mahdollisimman väljää meluasetusta Suomeen, siinä onnistuen. Mikäli tuulivoimamelun amplitudimodulaatiota, äänen tonaalisuutta jne. ei huomioida on desibeliraja uuden asetuksen mukaan 45 dB päivällä ja 40 dB yöllä. Kun amplitudimodulaatio, äänen tonaalisuus jne. huomioidaan lisätään mitattuun arvoon 5 dB:n korjaustekijä, joka siirtää turvarajaa noin yhden kilometrin kauemmas asutuksesta.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset