arojouni Koetan pysyä Suomea koskettavissa ajankohtaisissa asioissa, ympäristöön, talouteen ja turvallisuuteen liittyen.

Tuulivoimamelusta ei löydy tutkimusta

Tutkimusta tuulivoimamelusta ei ole olemassa, sanoo Kerstin Persson Waye, ympäristöterveyden professori (The Sahlgrenska Academy is the faculty of Health Sciences at University of Gothenburg).

Suomessa rakennetaan kiireellä teollisuusluokan tuulivoimaloita, mutta mitä ne aiheuttavat sijoittuessaan ihmisten asuntojen läheisyyteen, siitä ei ole tietoa! Mitään tutkimusta ei ole Suomessakaan asiaan liittyen käynnistetty.

Ruotsissa on jo tunnistettu huomattava määrä ongelmatilanteita, joita teollisuusluokan tuulivoimaloista lähtevä matalataajuinen melu aiheuttaa.   

Työterveyslaitoksen tutkimukset eivät perustu mittaukseen tai muuhunkaan faktaan, on ainoastaan kyselty asukkailta erinäisiä asioita. Kyseilyihin perustuvat Lappeenrannan teknillisen yliopistonkin tutkimukset vielä toistaiseksi.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Onko olemassa tutkimusta tuulivoimaloiden näköhaitasta? Luulisi, että jatkuvasti liikkuvat varjot saattaisivat laukaista jopa epileptisen kohtauksen.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Näköhaitta on jäänyt meluhaitan jalkoihin, mutta on myös vakava haitta ihmisille ja myös eläimille.

Kuinka paljon on tätä haittaa tutkittu, en osaa nyt sanoa. Mutta yllättävän vähän on ylipäänsä tutkittu tuulivoimaloista aiheutuvia haittoja? Ideologiset syyt ovat olleet esteenä. Mutta myös se että haitat ovat koskettaneet hyvin pientä osaa kansasta ja haitat ovat tulleet yllätyksenä. Etukäteen on paikalliselle väestölle maalailtu ruusuista kuvaa tuulivoimasta.

Suurempia ongelmia on syntynyt vasta näiden nykyisten teollisuusluokan tuulivoimaloiden kanssa. https://www.google.fi/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&sou...

Tapani Lahnakoski

Mikä ihmeen vitsi on, että Norjan rannikoillekin rakennetaan tuulimyllyjä, vaikka vesivoimaa on yllin kyllin? Lisäksi suurin osa joista ei kelpaa lohien nousuun, kun ovat niin jyrkkiä.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro Vastaus kommenttiin #4

Norjan tuulivoimarakentamisesta ei ole kantautunut paljoa tietoa. Lujille se on ottanut, se on varmaa.

Virkamiehiä on jättänyt eroanomuksia jne. Tästä ei ole Suomessa kerrottu, Norjan televisiosta on voinut seurata tätä hullunmyllytystä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset