arojouni Koetan pysyä Suomea koskettavissa ajankohtaisissa asioissa, ympäristöön, talouteen ja turvallisuuteen liittyen.

Suomessa on tehty oikeita energiantuotantoon liittyviä päätöksiä

  • Tuulivoiman syöttötariffi tulee kalliiksi kansalaisille
    Tuulivoiman syöttötariffi tulee kalliiksi kansalaisille
  • Tuulivoima ei ole puhdasta
    Tuulivoima ei ole puhdasta
  • 2 km:n turvaväli asutukseen minimissään, 5 km:n etäisyys suositeltava
    2 km:n turvaväli asutukseen minimissään, 5 km:n etäisyys suositeltava

Suomessa on tehty oikeita päätöksiä energiantuotannon suhteen, lukuunottamatta tuulivoiman syöttötariffia.

Päätös tuulivoiman tukemisesta tulee nostamaan kotitalouksien sähkön hintaa lähemmäksi keski-eurooppalaista tasoa. Saksassa ja Tanskassa on puolta kalliimpi sähkön kuluttajahinta kuin Suomessa. Suomi pärjää vertailussa uusiutuvan energian käytössä ja on Euroopan kärkimaita siinä suhteessa, edellä vain Norja ja Ruotsi. Suomessa tuotettu energia on myöskin päästötöntä.

 

 

EDIT: Kansalaistoiminta saa kiitosta! Vaikka maailman suurimmat tuulivoimalat löytyvät Suomesta ja niitä on sijoitettu lähemmäksi asutusta kuin missään muualla, kansalaisten aktiivisella toiminnalla on pahimpia ylilyöntejä siinä suhteessa voitu estää, Porin Peittoonkorven onnettoman tuulivoimaloiden sijoittelun jälkeen. Ne sijoituvat vain 500 metrin päähän asutuksesta kun nykytietämyksen valossa minimissään 2 km:ä olisi ollut oikea turvaväli tuulivoimaloiden ja asutuksen välissä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Ymmärsinkö oikein, tuulisähkössä on enemmän tariffihintaa kuin oikeaa hintaa ?

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

On, koska sähkön markkinahinta on nyt alhaalla 30 euron paikkeella per MWh, valtio pulittaa tuulisähköstä sen 105 euroa ja ensi vuoden alusta 83 euroa per MWh.

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Tuuliwatti näyttää tekevän liikevoittoa, jonka investoi tuulivoiman lisärakentamiseen. Eikö näin valtion tukieurot ole hyvin tukemassa suomalaista elinkeinoelämää?

Käyttäjän JouniHalonen kuva
Jouni Halonen

Tukeehan se vähän suomalaista elinkeinoelämää, mutta ei tuessa tarvita turhaa, jopa haitallista, tuulivälikättä, sen voi antaa suoraankin eli pienemmin menetyksin. Ja onhan sitä annetukin, siksi ihmettelen tätä tuulivälikäden käyttöä.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro Vastaus kommenttiin #5

Onhan tuota kyselty ja ihmetelty, E-R Korhola on mielestäni selvästi sanonut, että Euroopan Unionilla on sormensa pelissä. Suomalaisten virkamiesten laskelmat ovat vaan pahasti pettäneet, ellei sitten niissä olisi tarkoituksellista tuulivoiman suosimista!? Laskelmia ei ole myöskään tarkistettu vastaamaan todellista tilannetta, vaikka näin EU:n kanssa sovittu tehtävän.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Kuka tahansa sijoittaisi kaikki liikenevän pääoman sijoituskohteisiin, joissa on noin hyvä tuotto-odotus valtion takuulla.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Talouselämä -lehden artikkelin kommentissa puututaan oikeaan asiaan, nimittäin yhden ministeriön oikeuteen tehdä laskelmia, joidenka pohjalta sitten palkitaan, on kyse sitten Fortumin optioista tai tuulivoiman suosiollinen tukeminen.

Nämä palkitsemisjärjestelmät heijastuvat sitten rahastojen ja pankkien toimintaan!? Suomen tuulivoiman syöttötariffi tarjoaa yhden euroopan tuottoisimmista sijoituskohteista. Tätäkö näillä ministeriön laskelmilla on haettu!?

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

"Tuuliwatin tuulivoimalat näyttäisivätkin pärjäävän jo nyt lähes omillaan ilman mitään suurempia tukia." Talouselämän linkin mukaan tuulivoima on jo melkein kehittynyt omillaan toimeen tulevaksi bisnekseksi. Vielä vähän insinöörityötä ja tuulivoimalat pystyvät tekemään voitollista sähköä ilman tukia. Siis, koska tuulivoiman tukeminen voidaan lopettaa?

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Juu, tältä se nyt näyttää. Mitä tukiaisille tapahtuu, on Suomen eduskunnan päätettävissä.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Tuulivoima tuottaa sekundasähköä puuskittaisella tuulella, sähköä tulee tuulen mukaan, jos ei tuule voimalat kuluttavat sähköä verkosta. Tämä ajoittainen sekundasähkö tuottaa tappioita muille sähköntuotantotavoille.

Teollisen kokoluokan tuulivoimala on terveys- ja ympäristöhaitta aina ympäristössään mihin tahansa se sitten pystytetäänkin, - tärinää, ääniaaltoja, TV- ja puhelimet pätkii, linnut ja lepakot kärsii tappioita, riista pakenee kilometrien päähän alueelta jne.. Toimivat matkapuhelinyhteydet ovat nykyisin perustarve, ja yhteyksien toimivuus on turvattava kaikissa tilanteissa.
Tuulivoiman kohtuuton tukeminen julkisella rahalla aiheuttaa alan ylikuumenemisen ja kyseenalaisiin toimintatapoihin paikallistasolla.. = lahjontaa, uhkailua, korruptiota, nepotismia, vrt. Pekkarinen/Fareed.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset