arojouni Koetan pysyä Suomea koskettavissa ajankohtaisissa asioissa, ympäristöön, talouteen ja turvallisuuteen liittyen.

Poliittisesti vaiettu vastuu

  • Kuka päätti tuulivoimaloiden sijoittamisesta asuntoalueelle?
    Kuka päätti tuulivoimaloiden sijoittamisesta asuntoalueelle?
  • Isis haluaa myös hävittää pakanallisia muistomerkkejä.
    Isis haluaa myös hävittää pakanallisia muistomerkkejä.
  • Kyllä syöttötariffia pitää leikata!
    Kyllä syöttötariffia pitää leikata!

Tuulivoima-ala on tuhomassa paikallisia pyhättöjä. Aina samat konsultit tutkivat ja vakuuttava, ettei tuulivoimarakentamisesta ole haittaa sen paremmin luontokohteille kuin historiallisesti arvokkaalle rakennetulle kulttuuriympäristöllekään, ja etäisyyttä on aina riittävästi, todetaan. Se on heidän arvionsa, pitäisikö arvioita olla aina kaksi varmuuden vuoksi?

Paikallisia elinkeinonharjoittajia ei huomioida mitenkään. Paikalliset kulttuuri- ja luontokohteet ovat elinehto matkailulle.

Muodollisesti kaikki näyttää legitiimiltä, valtakunnan oikeuslaitos siunaa ulkoiset muotoseikat täyttävät hankkeet kumileimasimella, hankkeet ovat laillisia. Tällä halutaan myös viestittää ihmisille, että nämä hankkeet ovat sallittuja ja niitä ei voi estää.

Porin Peittoonkorpi toimisi varoittavana esimerkkinä ja ennakkotapauksena holtittomasta rakentamisesta, jolle kaikki luvat voitiin myöntää lain kirjainta noudattaen - ikävin seurauksin.

No Peittoonkorvesta ei tule mitään ennakkotapausta, vielä pitkään aikaan! Pitääkö ensin saattaa käynnissä olevat rakennusprojekti päätökseen ja katsotaan sitten mitä voidaan tehdä.

Porilaiset päättäjät levittelevä käsiään, kaikki levittelevät käsiään.

Entä vieläkö on joku, joka puhuu jostakin infraäänistä, lyödään MIT:n huippuyliopiston tuulivoima-alan tilaama tutkimus esille, joka todistaa, ettei haittaa ole.

No kukaan ei ole väittänyt niistä olevan suoranaista haittaa ihmisille!?

Tuulivoimateollisuus sai vain hyvän lyömäaseen, jolla vastustajat taltutetaan.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Tuulivoima-ala käyttää härskisti omaksi hyödykseen köyhien kuntien pyristelyä velkojen kanssa. Vastuuttomilla puheilla ja lupauksilla otetaan syrjä-alueiden yhtenäiset metsäselänteet tuulivoimaloiden sijoituspaikoiksi lähiasutuksesta välittämättä. Kuntien viranhaltijoille ei anneta puolueetonta koulutusta tuulivoimaloiden sijoituksen ongelmista. Valtio ei aseta selvää kilometrirajaa asutuksen ja tuulivoimalan välille, desibeleillä voidaan esittää vaikka mitä, se on nähty Porin Peittoon tapauksessa.

Kotitaloudet ovat yhteisvastuullisesti tuulivoimatukien maksajia, näin pudotetaan heikommat alle köyhyysrajan, tämän lisäksi osa syrjä-alueiden ihmisistä kärsii tuulivoimalan aiheuttamasta melusaasteesta yötä päivää.

http://yle.fi/uutiset/nain_tuulivoimamelusta_kesku...

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Aivan totta, tietämättömyyttä ja sen hyväksikäyttämistä!? Tässä tuulivoima-asiassa asiantuntijan rooli korostuu. Akustiikan tuntemusta on joillakuilla, mutta sen valjastaminen kansalaisten käyttöön on osoittautunut hankalaksi? Pitäisi seurata tässäkin asiassa saksalaisia, siellä ajetaan nyt osavaltio kerrallaan 10 x tuulivoimalan kokonaiskorkeus -sääntöön.

Metsämaan luovuttaminen tuulivoiman tuotantoon tulisi sanktioida jo pelkästään ilmastoa koskeviin syihin vedoten. Siinäkin Saksasta olisi esimerkkiä noudettavaksi asti. http://www.kein-waldwindpark.at/

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Tuulivoimalobbarit käyttävät kaveriarvioituja tiedotteita hankkeiden eteenpäin viemiseen.
TuuliWatti Oy:n sivuilta: "Suominen peräänkuuluttaa myös selkeyttä tuulivoiman syöttötariffikysymykseen? onhan kotimainen puhdas uusiutuva energia yksi Sipilän hallituksen kärkihankkeista? Tuulivoimarakentaminen on päässyt Suomessa hyvään vauhtiin, mikä on jo parantanut vaihtotasetta, lisännyt maamme energiaomavaraisuutta sekä luonut aivan uudenlaista osaamista ja uusia työpaikkoja.

Tavoitteiden saavuttaminen edellyttää, että tuulivoiman rakentamiselle luodaan entistä kustannustehokkaampi kannustin. Näin rakentaminen jatkuu tulevaisuudessakin saumattomasti ja samalla alan osaaminen kehittyy ja työllistävä vaikutus kasvaa."

Lisätietoja
TuuliWatti Oy, toimitusjohtaja Jari Suominen, 010 557 2371, jari.suominen@tuuliwatti.fi"

- Kerrankin tieteellistä tekstiä Suomiselta. Pelkkää faktaa ja syväluotaavia referenssejä. Ei vain kertonut, miten ihminen voi vajota noin syvälle... ja siksi suu vaahdossa valheita tolkuttava kansanmies on ollut kriteeri projektin kärkeen. http://tuulivahinko.fi/

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Kyllä se osaaminen on sitä, että miten hölmöiltä kerätään rahat ja syötetään itse tilaamiaan tutkimuksia kuntapäättäjien ja uusiutuvan energian tukemisesta poliittisessa vastuussa olevien luettavaksi. Tai Työterveyslaitoksen tutkija psykologin koulutuksella tekemässä akustiikkaan liittyvää tutkimusta!?

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Ei mitään uutta tuulivoimamafian voiman näytössä. Tuulivoimaloiden meluvaikutusten ehkäiseminen asetuksella tehtiin aluksi asiantuntijavoimin, puheenjohtaja eli asiantuntija Ari Saarinen ajoi faktoihin perustuvaa linjaa, se ei STY:lle, Energiateollisuudelle eikä TEM:lle kelvannut, vaan vetäjäksi tuli maisema-arkkitehti, ylijohtaja Säteri.

Asiantuntijoiksi asetuksen laatimiseen tuli tuulivoimamyönteisyyttä edistävän uskonlahkoon kuuluvia, jotka haluavat yhteiskunnallisen tuen jatkuvan niin että kaksi kolmasosaa tuloista tulisi julkisista varoista voitollisen toiminnan takeeksi, eikä rakentamista rajoitettaisi.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro Vastaus kommenttiin #5

Tämä on kyllä hyvä esimerkki voimankäytöstä, vaihdetaan neuvottelijoita kunnes oma agenda menee läpi. Tuttua ja turvallista taktiikkaa. Kuka kirjoitti antavansa vallan mieluummin viholliselle kuin idiootille valtion päätöksentekoa koskevissa asioissa? Taisi olla kruunusta luopunut Kristiina.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Vanhat tuomarinohjeet ei ole vieläkään muuttuneet, näitä pitäisi vieläkin noudattaa.
Oikeusohjeita 450 vuoden takaa
"Yhteisen kansan hyöty on paras laki"

Mikä ei ole oikeus ja kohtuus, se ei saata olla lakikaan; sen kohtuuden tähden, joka laissa on, se hyväksytään.

Kaikkea lakia on älyllä käytettävä, sillä suurin oikeus on suurin vääryys, ja oikeudessa pitää olla armo mukana.

Yhteisen kansan hyöty on paras laki; ja sentähden mikä havaitaan yhteiselle kansalle hyödylliseksi, se pidettäköön lakina, vaikka säädetyn lain sanat näyttäisivät toisin käskevän.

Näin sanotaan aivan uuden ajan alusta peräisin olevissa tuomarinohjeissa, jotka löytyvät Suomen laki -teoksen alkulehdiltä. Muutamia sivuja käsittävien ohjeiden pääteema on, että lait ja esivalta ovat kansan parhaaksi ja että valtaa ei saa käyttää väärin.

Tuomarinohjeet on kokoelma oikeusperiaatteita, jotka laati uskonpuhdistaja, pappi ja oikeusoppinut Olaus Petri 1530-luvulla. "Muutamia yleisiä ohjeita, joita tuomarin tulee noudattaa" julkaistiin ensi kerran painettuna vuonna 1616. Vuodesta 1635 ne ovat olleet ja ovat edelleen - siis jo runsaan 360 vuoden ajan - vuosittain julkaistavan lakikir­jan joh­dantona sekä Ruot­sis­sa että Suomessa.

Kun Olaus Petri kokosi ohjeet, Suomi oli osa Ruotsin valtakuntaa. Tuomarinohjeet kuuluvatkin 1800-luvun alkuun jatkuneeseen Suomen ja Ruotsin 700-vuotiseen yhteiseen historiaan.

Vuosisatojen kuluessa tuomarinohjeista on tullut olennainen osa pohjoista, niin suomalaista kuin ruotsalaistakin, oikeusperinnettä. Ohjeiden yleiset periaatteet ja käytännölliset neuvot sisältävät monilta kohdin edelleenkin pätevää ja hyväksyttävää viisautta laintulkinnan tueksi.

Ei kukaan voi antaa toiselle suurempaa oikeutta kuin hänellä itsellään on.

Väärin saatu ei ole saatua.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Onkohan nämä ohjeet unohdettu vaikka ne pitäisi tuntea jokainen tuomari.
http://www.oikeus.fi/fi/index/esitteet/olauspetrin...

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Oikeus ja kohtuus on näiltä ääri-islamin kannattajilta poissuljettu kokonaan!

Laittomuuksia ja näyttävää vallankäyttöä?

Tuhoilla Isis -järjestö haluaa näyttää voimaansa. Se haluaa myös hävittää pakanallisia muistomerkkejä. Palmyran rauniokaupunki kuuluu Unescon maailmanperintöluetteloon. Temppelit ovat 2000 vuotta vanhoja. Lähde: Suomen Kuvalehti

http://suomenkuvalehti.fi/wp-content/uploads/astei...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset