arojouni Koetan pysyä Suomea koskettavissa ajankohtaisissa asioissa, ympäristöön, talouteen ja turvallisuuteen liittyen.

Onko Suomi oikeusvaltio

  • Onko Suomi oikeusvaltio

Peittoonkorven tuulivoimalat Porissa aiheuttavat vakavan haitan ympäristölle ja lähellä asuvien ihmisten terveydelle, siitä on nyt laajasti yksimielisyyttä! Työterveyslaitoksella ei olla vakuuttuneita asiasta, "Tuulivoiman infraäänipelolle ei ole tieteellistä pohjaa" kirjoittaa Työterveyslaitoksen tutkija.

Väittämä on siltä osin varmaan totta, etteivät yksinomaan tuulivoiman infraäänet pääse kasvamaan sellaisiin voimakkuuksiin, että niistä olisi suoranaista terveydellistä haittaa muualla kuin aivan lapojen vieressä. Sen sijaan pelosta on haittaa, toistaa tutkija asiantuntevasti.

Tuulivoimateollisuus vei keskustelun tarkoituksella sivuraiteille? Onko väitetty, että tuulivoimalan infraäänistä olisi suoranaista terveydellistä haittaa? Terveydellinen haitta tulee kuitenkin sitä kautta, että altistuu tuulivoimamelulle pitkäaikaisesti, tulee nukkumisvaikeuksia jne. Tuulivoimamelu sisältää matalataajuus- infraääntä. Teollisuusluokan tuulivoimaloissa on suurempi osuus matalataajuus- ja infraääntä.

Lepakot kuolevat ilmanpaineen vaihteluihin, lepakon keuhkot eivät kestä voimakasta vaihtelua, joten niihin tulee verenvuotoja ja lepakot tukehtuvat saamiinsa vammoihin. Mutta ihminen ei ole koskaan niin lähellä tuulivoimaloita, että infraäänestä olisi suoranaista haittaa ihmiselle!

Infraäänillä on oma osuutensa ns. akustisissa ilmiöissä. Pitäisi mittauksiin perustuen tarkasti määritellä missä kohdin tuulivoimamelu on niin voimakasta, että esim. kyseisessä talossa ei voisi asua. Kun tätä tietoa ei saada, levitetään perusteetonta hysteriaa, ja samalla melulle altistuneet eivät sitten kykene vaikuttamaan omaan hankalaan tilanteeseen.

Kunta voi tuoda tuulivoimalat liian lähelle asutusta, vaadittavia puolueettoman ulkopuolisen tahon mittauksia tuulivoimalan aiheuttamasta melusta pitää suorittaa kunna toimesta silloin kun asukkaat perustellusti sitä vaativat, Suomi on kuitenkin oikeusvaltio.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (14 kommenttia)

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Väsymys tappaa, kirjoittaa Tekniikan Maailman toimituspäällikkö lehdessä tänään.
Tämä pitää paikkaansa liikenteessä, tieliikennelaki kieltää väsyneenä ajamisen yksiselitteisesti.
Jokainen ratissa pilkkivä sinnittelijä on rattijuopon veroinen riski liikenteessä.

Tuulivoimala pitää lähiasukkaat väsyneinä, huonosti nukutun yön jälkeen on vaikea olla skarppina liikenteessä, töissä jne..
Syksyn tuuliset ilmat on käsillä ja tuulivoimala-alueiden vieressä asuvien on pakko lähteä aamulla töihin, ja useimmiten työmatka ajetaan omalla autolla.

Mutta kunnan viranomaiset vakuuttavat tuulivoima-alueiden suunnittelussa ottavan huomioon ympäristövaikutukset, ja alueet määritellään siten etteivät tuulivoimalat haittaa maaseutumaista asumista, loma-asumista ja ammatin harjoittamista.

Näillä ohjeilla tehtiin Peittoon katastrofi Porissa ja uusia rakennuslupia on annettu mm. Luvialla 530 asukasta on 700 - 2000 metrin päässä 30 tuulivoimalan meluvaikutuksista.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Hyvät yöunet takaavat ihmisen toimintakyvyn, erityisesti keskittymistä vaativissa ammateissa. Liikenteeseen ei saisi mennä väsyneenä.

Kuitenkin moni menee töihin huonosti nukutun yön jälkeen seurauksista välittämättä.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

#1

>Tuulivoimala pitää lähiasukkaat väsyneinä...

ooo

Jotta suhteellisuudentaju säilyisi pitää kysyä kuinka paljon näitä ihmisiä on, jotka kärsivät tuulivoimaloiden melusta.

Suomessa on n. 5,5 miljoonaa asukasta.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Prosentteina laskettuna pieni osuus on ihan selvä.

Peittoonkorven voimaloista tuli 100 valitusta Porin kaupungin käsittelyyn, se on jo suhteellisen paljon!

Mikäli noista olisi moni rekkakuskeja, Satakunnan teillä ei olisi turvallista.

Käyttäjän seppoviljakainen kuva
Seppo Viljakainen

Jorma, nyt en ymmärrä logiikkaasi.

Mitä ihmeen merkitystä sillä on , onko taloudellisten etujen vuoksi tahallisesti aiheutetun ja teknisesti estettävissä olevan haitan kärsijöitä 1 vai tuhat??

Ehkä tämä on huono analogia : ...pahoinpideltiin muutama kiinalainen, mutta heitähän on miljardeja, joten mitäpä tuosta....

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro Vastaus kommenttiin #6

Luulen, että Jorman ei kannata esittää asiaansa tuulivoimaloista haittaa kokeville suoraan kasvotusten. Sen verran olen Kellahden - Lyttylän asioista perillä, että mitään tuollaista ei kannattaisi laukoa kevyesti ilmoille.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll Vastaus kommenttiin #6

#6
Seppo, eikö yhteiskunnan voimavarat pitäisi ensisijaisesti suunnata sinne missä aiheutetaan haittaa suurille joukoille.

Ei ole syytä vähätellä niiden ihmisten osaa, jotka ovat joutuneet tuulivoimaloiden melun alueelle.

Suomessahan esim. pakkolunastetaan taloja ja maita, jos maata tarvitaan yhteiskunnalle tärkeisiin tarpeisiin. Yksilön etu väistyy. En tässä nyt tarkoita tuulimyllyjä.

Asumme tuulimyllyjen lähellä. Vaimoa eikä minua ne eivät häiritse. Muutama talo on huomattavasti lähempänä, niissä asuvat ovat kuulema valittaneet äänistä.

Tuulimyllyt ovat vasta kehityksensä alussa.

Ei kehitystä saa jarruttaa, muuten jäämme jälkeen.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro Vastaus kommenttiin #9

"pakkolunastetaan taloja ja maita, jos maata tarvitaan yhteiskunnalle tärkeisiin tarpeisiin. Yksilön etu väistyy."

-Tuulivoimalat ei ole yhteiskunnan tärkeä tarve! Tuulivoima on kehittynyt liian hyväksi julkisen tuen syöjäksi, tuulisähkö on nollan arvoista sekundaa sähkötaseessa, se ei ole perusvoimaa, eikä säätövoimaa.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Demokratia on muuten laillisuuden puitteissa tapahtuvaa, yleiseen osallistumiseen perustuvaa keskustelua ja päätöksentekoa, ei enemmistövaltaa eikä varsinkaan mielivaltaa, esim. tuulivoimalat pakolla meidän takapihalle. "Enemmistön tahto" ei valtuuta rajoittamaan vähemmistön oikeuksia tai toiminnan vapautta.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Porin kaupunkisuunnittelun mukaan "viihtyisyyden kokeminen vaihtelee, ja työkyky on riippuvaista asukkaan omasta terveydentilasta ja kokemuksista. Asuinpaikan saa valita vapaasti sellaiseksi kaavoitetulta alueelta."
Porissa tuulivoima-alueiden suunnittelu keskittyy alueille, "joiden ympäristöjen työpaikat liittyvät lähinnä maa- ja metsätalouteen, ja asutus on haja- loma- tai kyläasutusta, jotka ovat syntyneet aikojen kuluessa ilman kaavallista ohjausta." = kopio kaupunkisuunnittelun lausunnosta 2 km suojarajaan.

Huom. "ilman kaavallista ohjausta" ovat ne 1600 luvulta asti kehittyneet Kellahden torpat ja kartanot, ne on siellä ilman kaupunkisuunnittelun hyväksyntää.. ne sai jäädä melu- ym.saasteen alle. - Ei kaupunkisuunnittelu ota niistä vastuuta itselleen, ja oliko ihmiset terveitä ennen tuulivoimaloiden sijoitusta alueelle.

Ainakin yksi talous on jo joutunut haittojen takia muuttamaan pois alueelta.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Onko Suomeen pesiytynyt tuulivoimamafia syöttötariffia vartioimaan, siitä yritetään pitää kiinni kuin sika limpusta.
Julkista rahaa kuluu sekundan tuotantoon yli sata miljoonaa euroa tänä vuonna ja rahamäärä kasvaa kun ei hallitusohjelmasta pidetä kiinni.

Onko mafian lonkerot liian lähellä hallitusta, tai osaako joku paremmin selvittää mihin nämä valtavat rahamäärät menee. - Sähkötaseessa tuulisähkö on nollan arvoista sekundaa. Tuulivoimalat ei tuota perusvoimaa eikä säätövoimaa, ne on pelkkää roskaa Suomen puhtaassa luonnossa.

Vanha juttu mutta aina vaan ajankohtainen: http://blogit.iltalehti.fi/eija-riitta-korhola/201...

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

http://www.merikarvialehti.fi/Uutiset/119499634547...

Maagi Grahn

Pori/ Merikarvia

On laatinut kirjoituksen blogin aiheeseen liittyen! Pyyntö Merikarvian valtuutetuille.

Kyllä tosiasia on, että valtio on ajanut tuulivoiman ylisuurella syöttötariffilla kuntalaiset kohtuuttoman vaikean tilanteen eteen, joutuessaan puolustamaan asuinalueidensa terveellisyyttä, turvallisuutta ja viihtyvyyttä tuulivoimaloiden haitoilta.

Käyttäjän erlandsalo kuva
Erland Salo

Olen saanut käsityksen, että Suomi ei ole demokraattinen valtio mm. tuulivoima-asioissa. Niissähän edetään edelleen silloisen elinkeinoministeri Mauri Pekkarisen ja hänen vävynsä sekä tyttärensä viitoittamalla tiellä.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Suomi ei ole oikeusvaltio. - Esimerkiksi "tuulivoimapuisto" 30 kpl yli 200 metriä korkeita tuulivoimaloita, ja niistä tehdyt valitukset käsitellään hallinto-oikeuden mukaan niin ettei niitä huomioida. Valituksia ja muistutuksia saa tehdä mutta ne ei vaikuta mihinkään.
Esim. suoraan Turun hallinto-oikeuden päätöksestä: "Osalliset, pääasiassa lähialueen asukkaat, ovat kaavoitusmenettelyn aikana esittäneet kaavaluonnoksesta mielipiteensä ja tehneet nähtävillä olleista kaava-ehdotuksista muistutuksia, joihin kaavoittaja on laatinut vastineet. Edellä mainitut säännökset eivät tarkemmin määrittele annettavan vastineen sisältöä ja kun otetaan huomioon mitä jäljempänä todetaan esitettyjen mielipiteiden ja muistutusten huomioon ottamisesta kaavaa laadittaessa, osallisille ilmoitetut kannanotot ovat täyttäneet mainittujen säännösten mukaiset vaatimukset." -että näin käsittelee oikeus ihmisten puolustus yrityksiä kotirauhan häirintää vastaan.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset