arojouni Koetan pysyä Suomea koskettavissa ajankohtaisissa asioissa, ympäristöön, talouteen ja turvallisuuteen liittyen.

Ylisuuren tuulivoiman syöttötariffin purku

  • Ylisuuren tuulivoiman syöttötariffin purku

Tuulivoimalle annettu ylisuuri syöttötariffi on muuttumattomana voimassa edelleen, vaikka alunperin oli tarkoitus vuosittain tarkistaa tuen taso muuttuviin olosuhteisiin nähden.

”59. Jotta korvaukset eivät ajan mittaan nousisi liian korkeiksi, Suomen viranomaiset ovat vahvistaneet seuraavansa tuotantokustannuksia vuosittain ja mukauttavansa tarvittaessa tukea ohjelmaan liittyvien uusien voimaloiden osalta.” http://ec.europa.eu/competition/state_aid/cases/239404/239404_1200857_37...

Yllä siteratun tekstin mukaan syöttötariffia olisi mahdollista mukauttaa ohjelmaan liittyvien uusien voimaloiden osalta.

Englannissa uusi energiaministeri otti asiakseen poistaa tuulivoimalle annetut tuet. Kun häneltä kysyttiin mitenkä investoijat suhtautuivat taannehtivaan tukien purkuun, onko luottamus menetetty investoijiin. Hän vastasi, että ymmärrettävästi se oli heille pettymys mutta se ei tullut minään suurena yllätyksenä, olihan se hallitusohjelman mukainen. ”Rudd was asked if the retrospective cuts to onshore wind power had damaged the confidence of investors. “I appreciate it was disappointing but I don’t think it came as a great surprise,” she said, noting that it had been a Conservative manifesto commitment.” http://en.ofweek.com/news/New-onshore-wind-farms-still-possible-without-...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Tapani Lahnakoski

Suomessa valtiovalta hoitaa nämä asiat vanhaan tuttuun tyyliinsä, vaikenemalla kuoliaaksi koko asian eli ei mitään muutoksia ole tulossa.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Totta, ei edes meriselityksiä valtion taholta?

Ben Zysckovicz sentään teki laskelman syöttötariffin osalta hieman pienemmästä summasta ja ilmoitti Suomen olevan oikeusvaltion.

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Tukien poisto tuskin johtaa yleislakkoon eikä satamat mene kiinni AKT:n ansiosta. Tehokas ensimmäinen askel kohti terveempää Suomea.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Aivan, Suomessa pitäisi nyt näyttää poliittista johtajuutta, eikä nöyristellä kansainvälisen sijoitusliigan edessä!?

Englannin energiaministeri Amber Rudd ilmoitti investoijille lopettavansa turhat tukienmaksut takautuvasti ja antoi ymmärtää, että tuulivoima saa pärjätä omillaan. Niitä saa rakentaa, mutta vain paikallisten ihmisten luvalla.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Onkohan tuo tiedossa edes ministereillä.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Tämä UusiSuomi kiinnostaa kyllä ihan kansanedustajia ja ministereitäkin. Lukevatko tuulivoima-aiheisiin liittyviä juttuja, tuskinpa.

Asiasta pitää nyt rummuttaa lujemmin!?

Kun asia on nostettu eduskunnassa esille, välittömästi on tullut palautetta vihreiden taholta, että ei saa koskea.

Muistissa on myös miten kävi Marja Tiuralle kun hän kyseenalaisti hallituksen ilmastoasiantuntija Tynkkysen energiahapatusta, Tiura joutui eroamaan tekaistuun syytökseen tai oliko totta, en tiedä, vetoamalla. Siihen aikaan oli niitä vaalirahoitussotkuja lähes jokaisella kansanedustajalla.

Käyttäjän MikkoPaunio kuva
Mikko Paunio

Valitettavasti voi käydä näinkin. Kyllä kaverikapitalistit pitävät kiinni "oikeuksistaan".

http://elpais.com/elpais/2015/06/24/inenglish/1435...

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Syöttötariffileikkausten yksipuolista toteuttamista ilmoitusmenettelyllä tulee harkita Suomenkin eduskunnassa, mikäli se osoittautuu hankalaksi, eikä ilman vaurioita siitä selvitä, pitää katsoa vähiten vaurioita aiheuttava tie.

”Spain has tried to delay the process, arguing that the cuts have been approved by democratically elected parliaments, that a reasonable profit is still to be made from renewable investments, and that above all, Spaniards have been affected just as much as foreign investors. In return, foreign companies argue that Spain has breached the principle of fair and equal treatment.” http://elpais.com/elpais/2015/06/24/inenglish/1435...

”Espanja on yrittänyt viivyttää prosessia, väittäen, että leikkaukset ovat hyväksyneet demokraattisesti valitut parlamentit, ja että kohtuullinen voitto on vielä mahdollista uusiutuvien sijoituksista, ja että ennen kaikkea, espanjalaiset ovat kärsineet yhtä paljon kuin ulkomaiset sijoittajat. Vastineeksi, ulkomaiset yritykset väittävät, että Espanja on loukannut oikeudenmukaisen ja yhdenvertaisen periaatteen kohtelua.”

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset