arojouni Koetan pysyä Suomea koskettavissa ajankohtaisissa asioissa, ympäristöön, talouteen ja turvallisuuteen liittyen.

Kansainvälisesti toimiva tuulivoima-ala toimii paikallisilla säännöillä?

Kansainvälisesti toimiva tuulivoima-ala sanelee ehdot Suomen hallitukselle ja eduskunta hyväksyttää lait, jotka palvelevat alan kehittymistä Suomessa. http://www.ym.fi/download/noname/%7B6AEB1DAF-F554-4F7F-8449-4CDE1F4F64CC...

Amerikkalaisiin tutkimuksiin viitaten tuulivoima on edullisinta energiaa, mutta siitä huolimatta tuulisähkölle maksetaan Suomessa yli 50 euron syöttötariffitukea per MWh 12 vuoden ajan. Sähkön markkinahinta on ollut viimeaikoina 30 euron vaiheilla per MWh. http://www.motiva.fi/taustatietoa/ohjauskeinot/syottotariffi_eli_takuuhi...

Tuulivoima-ala ei ole hyväksynyt meluun liittyviä vertaisarvioituja tutkimuksia, ja väittää, että tuulivoimalasta lähtevä melu ei ole ihmisille vaarallista ja on voitu turvallisesti sijoittaa suuriakin > 3 MW:n voimaloita alle 500 metrin etäisyydelle asutuksesta, esim. Peittoonkorpi Porissa. Nyt Työterveyslaitoksen tutkija tuo epäilyksensä tuulivoimalasta lähtevien äänien haitallisuudesta ihmisille, mutta toistaa samaa kuin tuulivoima-ala, että nykyisen tutkimustiedon valossa sellaisesta äänestä, jota ihminen ei pysty havaitsemaan, ei ole terveydellistä haittaa... ”Tuulivoimalat aiheuttavat ihmisen kuuleman äänen lisäksi infraääniä. Tutkijan mukaan niistä ei ole nykytiedon valossa terveyshaittaa muualla kuin aivan lapojen vieressä.” http://extra.epaper.fi/lehti/lansi-suomi-arkisto/_read/29.08.2015/88053.

html http://bst.sagepub.com/content/31/4/296.abstract

http://docs.wind-watch.org/Salt-Kaltenbach-BSTS-2011.pdf

”We can conclude that based on well-documented knowledge of the physiology of the ear and its connections to the brain, it is scientifically possible that infrasound from wind turbines could affect people living nearby.”

”Voimme tehdä johtopäätöksen perustuen hyvin dokumentoituun tietoon korvan fysiologiasta ja sen yhteydestä aivoihin, että on tieteellisesti mahdollista, että tuulivoimalasta lähtevät infraäänet voivat vaikuttaa lähellä asuviin ihmisiin.”

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Rahat on pois suomalaisilta kotitalouksilta joilla esim. Tuuliwatti tekee voiton: - Tuuliwatti Oy, oma pääoma 2500 euroa osakkaita n.3000 kpl. Tuuliwatti Oy:n tilinpäätöskertomuksessa vuodelta 2014 työntekijöitä ei ole yhtään ja liikevoittoprosentti on 66,6 ja veroja ei maksettu euroakaan, voitot katosi ylimääräisiin poistoihin. Tuuliwatti Oy sai syöttötariffia eli verorahoja valtiolta n. 66% tuloistaan. Vuonna 2014 Tuuliwatti tuotti sähköä 374 755 MWh. Sähkön markkinahinta oli noin 36 €/MWh jolloin Tuuliwatin markkinaehtoiseksi liikevaihdoksi tuli noin 13,4 miljoonaa euroa. Tuuliwatin liikevaihto oli kuitenkin 39,3 miljoonaa euroa, koska se sai valtion verotuloista kerättyjä yritystukia 25,8 miljoonaa euroa. "Tukivahdin" liikevaihdosta 66% oli siis yritystukia ja 34% markkinaehtoista liikevaihtoa.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Kun syöttötariffiasetus säädettiin eduskunnassa, syöttötariffista tuli Euroopan avokätisin ja sitouduttiin 12 vuodeksi maksamaan takuuhintaa tuulisähkölle.

”Tuulivoiman rakentamista ovat hidastaneet hallinnolliset esteet. Tänä vuonna valmistuu uutta tuotantokapasiteettia arviolta 100 MW ja ensi vuonna 80–250 MW. Tuulivoiman rakentamisen esteiden poistaminen on tärkeysjärjestyksessä korkealla, jotta tuulivoimarakentaminen lähtee vauhtiin ja tavoitteet voidaan saavuttaa.” https://www.tem.fi/index.phtml?104488_a=comment&10...

Suomen tasavallan nykyinen hallitus lisää uusiutuvan energian tuotantotukia (arviomääräraha) budjetissa ensi vuodelle, aikaisempien hallitusten aikana tehtyjen sitoumusten pohjalta. https://www.tem.fi/ministerio/tiedotteet_ministeri...

v. 2014 tilinpäätös 79 622 €, v. 2015 varsinainen talousarvio 214 000 €, v. 2016 esitys 265 800 €. Muutos 2015—2016 51 800 € => lisäys 24 %.

Samaan aikaan suuret maat kuten Kiina ja Englanti ajavat alas tukiaisia sitä myöden kun tuulivoiman tuotantokustannukset antavat myöden.

Tuuliwatti Oy:n toimitusjohtajan Jari Suominen ilmoitti eilisessä Länsi-Suomi -lehdessä, että "tuulivoiman rahalla mitattavana valttina on energian tuotantokustannus megawattia kohden. Siinä hän pitää jopa 30 euron hintaa ennen pitkää mahdollisena." Suomen valtio on ilmoittanut seuraavansa tuulivoiman tuotantokustannusten kehitystä suhteessa tuulivoiman syöttötariffiin.

Suomalaisten kotitalouksien osalle jäi maksajan rooli, tuulisähkö maksaa kotitalouksille lähes kolminkertaisen hinnan sähkön markkinahintaan verrattuna!? Tulevina vuosina kotitalouksien maksuvelvoite syöttötariffin osalta vain kasvaa, ensi vuodelle on budjetoitu 24 % kasvua tuulisähkön osalle. Kts. talousarvioehdotus vuodelle 2016. https://www.tem.fi/files/43523/TEM_TAE_2016_tayden...

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Tuulivoimafanaatikko lyhyen hiillostuksen jälkeen selvensi tarkoitustaan. Sähköntuotannosta tuulivoimalla ei enää puhuttu mitään:

"Mitä sitten, kyllä lisä aina on tarpeen. Ja atomivoima on tervetullut voimala meille yrittäjille, menkää te ikuiset valittajat huitsin nevadaan kaljalle, me otetaan rahat pois, ja työhalukkaille on töitä tarjolla."

Kun meillä on vastassa tuon tasoinen kaveri, ei ole ihme, ettei mikään järkevä argumentti läpäise edessä olevaa typeryyden muuria.

Typeryyteen liittyy yleensä tyhmyys, ja tässä tapauksessa ilmiselvästi. STY ratsastaa kuitenkin mallikkaasti nimenomaan yleisen tyhmyyden kustannuksella.

Lyhyt video Kankaanpäästä, Kooninkalliolta. Taaleritehtaan hanke, yllättäen 9 voimalaa...
Tiestö ei kestänyt apunosturia, kestääkö voimaloiden perustukset voimaloiden aiheuttamia rasituksia?

https://www.youtube.com/watch?v=puX31iOGeRo

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset